از جاذبه های دیدنی هر شهر علاوه بر مناطق دیدنی و تاریخی غذاهای معروف آن می باشد در این مطلب به معرفی بهترین و خوشمزه ترین غذاهای زنجان پرداخته ایم.
زنجان از شهرهای کمتر شناخته در شمال غرب کشور می باشد که دارای مناطق بکر و بی نظیری می باشد اگر قصد سفر به زنجان دارید را می توان از غذاهای زنجان و سوغات های بی نظیر آن استفاده نمایید در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا معروف ترین غذاهای زنجان پرداخته ایم.
غذاهای زنجان
حلیم
اهالی استان زنجان برگزارکنندگان یکی از با شکوه ترین مراسم عزاداری امام حسین در میان شهرهای ایران هستند. در راستای این موضوع، پخت حلیم در ایام محرم به صورت گسترده در میان زنجانی ها رایج است.
جغور بغور (یا جیغیر بیغیر)
از لذیذترین و معروفترین غذاهای زنجان است. این غذای پرطرفدار از ترکیب بینظیر جگر سفید، جگر سیاه، دل و قلوه گوسفند تهیه میشود. برای طبخ جغور بغور ابتدا پیازهای خلالی شده را سرخ و بعد از طلایی شدن جگر سفید را به آن اضافه میکنند. داخل غذا مقداری آب میریزند و اجازه میدهند تا خوب پخته شود. بعد هم جگر سیاه و دل و قلوه را با ادویه اضافه میکنند و آخر سر هم سیبزمینیها را داخل غذا میریزند. اگر جغور بغور را با چند قطره لیموترش و یا برگ ریحان معطر نوش جان کنید، یک طعم فراموش نشدنی را تجربه خواهید کرد.
این غذا بسیار مقوی و برای بازگرداندن قوای از دست رفته بدن مفید است. هر چه زودتر به زنجان سفر کنید و این غذای محلی فوقالعاده را بچشید.
خورش آلوچه با مرغ زنجانی
خورش آلوچه با مرغ یکی از خوراکهای محلی استان زنجان است که مانند سایر خورشها، همراه با برنج سرو میشود.اگر طرفدار طعمهای لطیف و شیرین هستید و از طعم آلوی محلی خوشتان میآید، قطعا یکی از طرفداران پروپاقرص خورش آلوچه با مرغ زنجان خواهید شد. مواد اصلی این غذای پرطرفدار زنجانی را مرغ، آلوی برغای، هویج، پیازداغ،رب و ادویه تشکیل میدهد. بعد از نیمپز شدن مرغها با پیاز و ادویه، آلوی خیس خورده و سرخ شده را با یک لیوان آب میپزند. هویجها را هم در روغن تفت میدهند و سپس همه مواد را به علاوه مرغها با هم مخلوط میکنند و تا جا افتادن خورش صبر میکنند.
پیازو
این غذا که خیلیها حتی تا به حال اسمی از آن نشنیده اند، یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین غذاهای استان سردسیر زنجان است که ظاهری شبیه به آش یا اشکنه دارد.
سالها پیش بانوان زنجانی برای دلنشین نمودن شبهای دراز و سرد زمستان، با پیاز، گردو، گوجه فرنگی، عدس، لپه، برگهی زردآلو و سیب زمینی غذایی که در واقع یک اثر هنری است، میپختند و با طعم لذیذ آن، خانواده را دور هم و زیر کرسی جمع میکردند.
البته پیازو این روزها دیگر به ندرت در میان خانوادههای زنجانی پخته می شود ولی با این حال همچنان طرفداران خاص خود را دارد.
شش انداز
شش انداز غذایی بسیار مقوی است که با فرهنگ و رسوم کشورمان پیوندی نزدیک دارد. این غذا بیشتر در شب چهارشنبه سوری طبخ می شود تا خوشی مردمان استان زنجان را تکمیل کرده و طعمی لذیذ به آن ها عیدی دهد.
اگر دوست دارید طعم این خوراک محلی را بچشید، باید خرما و گردو و کشمش را به خوبی با پیاز بپزید و سپس تخم مرغ هایی که در ظرفی دیگر کاملا هم زده اید، به مواد تفت داده شده بیفزایید. برای تزئین هم گردو، کشمش و اندکی شیره ی انگوی روی شش انداز بریزید تا وعده ای خوش مزه برای شب چهارشنبه سوری داشته باشید.
تاپ تراول-سفرزون-سیران-خبرگزاری صداوسیما