در این مطلب به معرفی روستای کاکان یاسوج پرداخته ایم.
یکی از روستاهای دیدنی در استان یاسوج که دارای جاذبه های گردشگری زیادی می باشد روستای کاکان یاسوج است این روستا با داشتن پیست اسکی دنا منطقه ای گردشگرپذیر می باشد در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا با جاذبه های روستای کاکان یاسوج آشنا شوید.
روستای کاکان یاسوج
روستای کاکان از توابع بخش مرکزی شهرستان بویراحمد، با مختصات جغرافیایی ۵۱ درجه و ۴۸ دقیقه
طول شرقی و ۳۰ درجه و ۳۵ دقیقه عرض شمالی، در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی یاسوج قرار دارد.این روستا از اطراف به ارتفاعات بلند و سر به فلک کشیده دنا محدود میشود.روستای کاکان از سطح دریا در حدود ۱۹۲۰ متر ارتفاع دارد. آب و هوای این روستا در فصول بهار و تابستان، مطبوع و دلپذیر و در زمستان سرد است.روستای کاکان یکی از روستاهای تاریخی و با قدمت استان کهکیلویه و بویراحمد به شمار میرود.
این روستا در گذشته، ییلاق خوانین بویراحمدی بوده است و متجاوز از ۲۰۰۰ سال قدمت دارد.
در قسمتهایی از این روستا، کتیبههای مربوط به دوره هخامنشی
کشف شده است.مردم روستای کاکان به زبان لری سخن میگویند. آنها مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
پیست اسکی کاکان
پیست اسکی کاکان در ۱۸ کیلومتری یاسوج و نزدیک به روستای کاکان، در ارتفاع ۲۶۰۰ متری
قرار گرفته و سه بالابر بشقابی برای اسکی بازان تعبیه شده. این پیست حدود ۶۰۰ متر
طول مفید دارد و از مزایای آن نزدیکی به شهرهای مرکزی و جنوبی
است، بعه همین جهت در تعطیلات فصل های برفی، عده ی زیادی از فارس، اصفهان و خوزستان برای اسکی و تیوپ بازی به این منطقه سفر می کنند.
این پیست در سال ۱۳۷۳ تاسیس شد که هزار و پانصد متر طول و ۶۰۰ متر عرض دارد و
علاقمندان به اسکی در شهرهای جنوبی و مرکزی ایام برفی خود را به آنجا میروند. زمستان و اوایل بهار بهترین
فصل برای استفاده از این پیست است. پیست اسکی دنا از استانداردترین نوع پیست های اسکی موجود در کشور است که گاهی ارتفاع برف در
آن به سه متر نیز میرسد. تا الان تعداد دستگاههای بیشتری برای استفاده سنین مختلف و همچنین افراد مبتدی و حرفه ای در این پیست نصب شده است.
بعد از فصل اسکی و آب شدن برف ها، گلهای رنگارنگ و لاله واژگون دامنه این
کوه را میپوشاند و خانوادهها و مسافران زیادی برای بازدید و استراحت به این منطقه میروند. نزدیکی این پیست به استان های فارس، خوزستان و بوشهر، حجم ورودی آن را در فصل اسکی تا حدود ۳ هزار نفر در روز بالا میبرد. امکانات این پیست
نیز برای اسکی بازار و بازدیدکنندگان بسیار مناسب است.
رستوران و اقامتگاه از سالهای گذشته احداث شده و با خریداری ماشینهای برف کوب قصد گسترش این منطقه را دارند تا بازدیدکنندگان بتوانند از آبشار یاسوج هم دیدن کنند. وجود مربیان هم از عوامل دیگر برای حضور افراد در این پیست است.
فلسفه ی نام گذاری روستای کاکان
روایت های مختلفی درباره ی این که چرا به این روستا کاکان می گویند نیز وجود دارد. در این
مورد، سندی در فارسنامه ناصری موجود است که ضمن بر شمردن خصوصیات طبیعی منطقه کاکان و کمهر گفته است: چند سالی است که این منطقه را قاسم خان کشکولی تصاحب کرده و گویا این منطقه را که دشتی هموار و سرشار از چشمه های آب شیرین و زمینی حاصل خیز است را به زیر کشت گندم می برند.
اما عده ی دیگری نیز عقیده دارند که اسم این روستا کان کان بوده و فلسفه ی
این نام گذاری دو کلمه ی معدن در معدن یا معدن معدن ها نیز بوده است. علت چنین تعبیری را وجود معادن و کانیهای زیرزمینی است که از جمله آن را می توان گوگرد، نمک، نفت و آهن و… دانست که بیشتر در منطقه تل خالی است. گروهی دیگری نیز بر این عقیده هستند که کاکان و ماکان دو فرزند تیمور لنگ بوده که کاکان در این منطقه به کشت و زرع با زیردستان خوده کرده است و همین خود دلیلی است که این روستا با نام کاکان نیز مطرح باشد. در بین نقل قولهای یاد شده، قول دوم که نامگذاری منطقه کاکان را ناشی از معادن و منابع آن مینامد منطقیتر و با سندتر است.
علاءالدین تراول-سفربه کام-الی گشت-بومیسم