در این مطلب به موضوع خشونت در کودکان و علل آن پرداخته ایم.
خشم و عصبانیت در کودکان به شکل های مختلف بروز می کند در برخی کودکان خفیف و در برخی شدید است اما علت پرخاشگری در کودکان می تواند به دلایل محیطی و رفتار پدر و مادر باشد در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا درباره علل و درمان خشونت در کودکان بیشتر بخوانید.
خشونت در کودکان
نتایج تحقیقات نشان می دهند،اختلافات خانوادگی و توجه نکردن والدین به رفتارهای کودکان، موجب بروز خشونت در آنها می شود.دکتر
فرید فدایی،متخصص روانپزشکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: پرخاشگری در کودکان از عوامل متعددی سرچشمه می گیرد که از
این میان می توان به اختلافات خانوادگی اشاره کرد.وی افزود: برخی از کودکانی که در سنین یک تا سه سالگی
هستند، برای جلب توجه دیگران و ابراز وجود خود در خانواده، رفتارهای پرخاشگرانه ای را از خود بروز می دهند
که این رفتارها با مهر و محبت از سوی والدین برطرف می شود.
فدایی با بیان اینکه رفتارهای بعضی از کودکان
در سنین ۳ تا ۵ سال نیز با خشونت همراه است که این عمل ناشی از جلب توجه کردن فرد
در محیط خانواده و جامعه خواهد بود،تصریح کرد: برای مقابله با این رفتار، بهتر است والدین با بی اعتنایی به
رفتار کودک،با این مسئله مقابله کنند.وی خاطرنشان کرد:اختلافات خانوادگی در رفتار کودکان تاثیر بسزایی خواهد داشت که منجر به خشونت،اضطراب
و حتی ترس در رفتار آنها می شود
بد نیست درباره علل پرخاشگری کودکان بیشتر بدانید
مهمترین دلایل پرخاشگری در کودکان به این شرح است:
۱- مشاهده و الگوپذیری
یادگیری اولین و مهمترین دلیل پرخاشگری در کودکان است. کودکانی که الگوهای رفتاری پرخاشگرانه داشتهاند، مانند الگوهای خود رفتار میکنند.
اگر به عنوان پدر یا مادر خُلق و خویی عصبانی و پرخاشگر داریم، فرزندانمان نیز پرخاشگر خواهند شد چرا که کودکان با والدین خود همانند سازی میکنند و این همانندسازی کاملاً ناخودآگاه صورت میگیرد.
یادمان باشد که حتماً لازم نیست با خودِ کودک پرخاشگری کرده باشیم؛ همین که او شاهد پرخاش پدر و مادر با یکدیگر یا دیگران باشد، این رفتار را فرا میگیرد. مشاهدهی فیلمهای خشن و بازیهای کامپبوتری نیز شامل این الگوپذیری میشود.
۲- ناکامی
ناکامی از دیگر دلایلی است که به پرخاشگری میانجامد. وقتی کودک به هدف خود دست نیابد و ناکام شود، یکی از رفتارهایی که از او سر میزند پرخاشگری است و اگر با پرخاشگری به خواستهی خود دست یابد این رفتار پرخاشگرانه در او تثبیت میشود.
۳- اضطراب
کودکان مضطرب کودکان آرامی نیستند. آنها پرخاشگری میکنند و البته بلافاصله پشیمان میشوند و احتمالاً از والدین خود عذرخواهی میکنند.
۴- افسردگی
همراه بودن پرخاشگری وکج خلقی در کودکان با علامتهای دیگری، چون شب ادراری، دوری گزیدن، گریههای بی دلیل و افت تحصیلی در مدرسه میتواند نشانهای از افسردگی باشد. در این صورت لازم است شرایط زندگی کودک توسط یک متخصص بررسی شود.
۵- عوارض مصرف دارو
مصرف برخی از داروها دارای عوارض جانبی از جمله کجخلقی و پرخاشگری است که البته با قطع مصرف (تحت نظر پزشک) خاتمه مییابد.
خبرگزاری صداسیما