واکنش ترانه علیدوستی به صحبت های رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان!

به عنوان مثال ازدواجهای اجباری را میتوان یک ازدواج منفی قلمداد کرد اما باید توجه کنیم که ازدواج اجباری از سوی قانون منع شده است در نتیجه باید به جای ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال طرحی مبنی بر ممنوعیت ازدواج اجباری دختران مطرح کنیم.
ترانه علیدوستی به صحبت های یک مقام مسئول (رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی) واکنش نشان داد. در ادامه بحث بین ترانه علیدوستی و زهرا آیت اللهی را خواهید خواند .
ترانه علیدوستی و زهرا آیت اللهی
زهرا آیت الهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیما، گفت: ما باید بر مبنای سیاست های داخلی خود اقدام کنیم. بر اساس آمار مرکز آمار ایران پارسال(سال ۹۵)، ۳۶ هزار و ۴۲۲ ازدواج زیر ۱۵ سال دختران داشتیم که اکثر آنان با پسرهای ۲۰ تا ۲۴ سال ازدواج کردند در حالی که در همین سال یک میلیون و ۲۹۷ هزار و ۳۰۰ دختر ۳۰ تا ۵۰ سال هرگز ازدواج نکرده داشتیم که با احتساب خانم هایی که بر اثر فوت همسر یا طلاق، بدون همسر هستند این رقم به دو میلیون و ۲۳ هزار خانم ۳۰ تا ۵۰ سال بدون همسر می رسد.
حالا اگر یک مسئول نظام بخواهد برنامه ریزی کند، باید برای اون ۳۶هزار و خرده ای برنامه ریزی کند(دختران زیر ۱۵ سال)، یا کمک کنه که دختران ازدواج کنند؟ چه اونهایی که هرگز ازدواج نکردند یا چه اونهایی که بدون همسرند.
وی افزود:
چرا این اتفاق می افته؟ برای اینکه اون شاخصهای جهانی میگه ازدواج مهم نیست، شاخصهای جهانی اصلا برای خانواده تقدس قائل نمی شود.
همچنین آیتالهی در بخشی دیگر از گفته هاش به راه اندازی “وزنه برداری” و “بوکس” بانوان انتقاد کرد.
در ادامه صحبت های ترانه علیدوستی و زهرا آیت اللهی را خواهید خواند .
واکنش ترانه علیدوستی به گفته های زهرا آیت اللهی
واکنش ترانه علیدوستی به گفتههای رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده: از آمار ازدواجهای زیر ۱۳ سال که قانونی نیستند با خبرید؟
ترانه علیدوستی در ۳ توئیت به این سخنان واکنش نشان داد:
توئیت اول:
کدام فاجعه بزرگتر است خانم آیت اللهی؟ اینکه سی و خورده ای هزار زن هرگز ازدواج نکنند، یا اینکه همین حالا در کشور ”۱۵۰۰۰ دختر زیر ۱۵ سال مطلقه یا بیوه داریم؟” آیا تقدس خانواده یعنی به عقد در آوردن و فرزندکِشی از کودکان؟ بعدش چی؟ فاجعه بی همسری نیست، نگاه من و شما به خودمان است.
توئیت دوم:
از آمار ازدواجهای زیر ۱۳ سال که قانونی نیستند اما ثبت میشوند هم با خبرید؟
یا فقط گرفتار پیله کردن به زن بوکسور و ورزشکارید؟
توئیت سوم:
اصلاح فرمودید ۲ میلیون بالای سی سال مجرد نه سی هزاروخورده ای. که فرقی در اصل حرف نمیکند. آمار طلاق رو هم بگید میون دخترهایی که واجبه شوهر بدید: سال ۹۵، هر سه ازدواج یک طلاق.
زهرا آیت الهی ، در خصوص تأثیر طرح ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال گفت: طبق قانون سن قانونی ازدواج ۱۳ است و اینکه افزایش این سن به ۱۵ سال به صلاح دختران است یا خیر، بحثی کلی است.
نظر زهرا آیت اللهی در خصوص ازدواج دختران
در ادامه مصاحبه زهرا آیتاللهی در خصوص ازدواج دختران که چندماه گذشته انجام شده بود را خواهید خواند .
آیتاللهی با بیان اینکه در خصوص ازدواج دختران باید به مسائل الویتدارتر بپردازیم، افزود:
طبق آمار شمار دختران مجردی که سن آنها حدود ۴۰ سال است بالاتر از آمار دخترانی است که زیر ۱۳ سال ازدواج میکنند،
به عقیده بنده این مسئله از اولویت بیشتری برخوردار است
و باید بیشتر به این موضوع پرداخته و برای آن برنامههای اساسی طرح کنیم.
وی در خصوص آمار طلاق در ازدواجهای بین ۱۳ تا ۱۸ سال عنوان کرد:
بر اساس آمارها شمار طلاق در ازدواجهای زیر ۱۸ سال از ازدواجهای بالای ۱۸ سال کمتر بوده و آمار طلاق در ازدواجهای بالای ۱۸ سال چند برابر است.
وی در این باره ادامه داد:
در نتیجه نمیتوان گفت که ازدواج زیر ۱۳ سال باعث افزایش آمار طلاق در جامعه میشود.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در خصوص شرایط خاص ازدواجهای زیر ۱۳ سال بیان کرد:
این نوع ازدواجها را تنها در شرایط خاصی میتوان یک ازدواج منفی تلقی کرد.
به عنوان مثال ازدواج های اجباری را میتوان یک ازدواج منفی قلمداد کرد اما باید توجه کنیم که ازدواج اجباری از سوی قانون منع شده است در نتیجه باید به جای ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال طرحی مبنی بر ممنوعیت ازدواج اجباری دختران مطرح کنیم.
شرایط ازدواج دختران سیزده ساله
آیتاللهی ادامه داد:
اگر در شرایطی دختری با سن ۱۳ سال تمایل به ازدواج داشته باشد و تمام شرایط خانوادگی و دیگر مسائل فراهم باشد لزومی ندارد که با استفاده از قانون از این امر جلوگیری کنیم. چرا که در این صورت تنها نتیجهای که حاصل میشود افزایش ازدواجهای ثبت نشده خواهد بود.
وی در خصوص تبعات ازدواجهای ثبتنشده نیز عنوان کرد:
در صورت عدم ثبت ازدواج بیشترین آسیب به دختران وارد خواهد شد.
چرا که در آینده در صورت بارداری دختران مشکلات عدیدهای برای ثبت فرزند و نصب آن و در صورت درخواست طلاق از سوی دختر به علت ثبت نشدن ازدواج مشکلات زیادی برای دختران ایجاد خواهد شد.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در خصوص تأثیر این طرح در جامعه و بهبود وضعیت دختران، گفت:
این طرح نمیتواند تأثیر بسزایی در بهبود شرایط ازدواج برای دختران داشته باشد.
آیتاللهی افزود:
بهتر است به جای طرح این قانون و تلاش برای افزایش سن ازدواج سعی کنیم تا با فرهنگسازی ازدواجهای زیر ۱۳ سال را به ازدواجهایی منطقی و معقول تبدیل کنیم.
عصر ایران – فارس