
افرادی که بیشتر در محیط های آلوده و نامناسب هستند و یا بیشتر در معرض انتقال خون هستند ممکن است به هپاتیت سی دچار شوند
هپاتیت c یک نوع عفونت است که از طریق خون منتقل می شود و با وارد شدن به بدن کبد را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری علائم خاص خود را دارد که در صورت مشاهده سریعا به پزشک مراجعه نمایید. امروز در نیک صالحی می خواهیم درباره هپاتیت c در کودکان کار صحبت کنیم و ببینیم میزان شیوع این بیماری در این کودکان چه میزان است
شیوع هپاتیت c در کودکان
مدیر مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت:
شیوع هپاتیت c در کودکان کار و خیابانی شش برابر افراد دیگر است.
محمد رضا هدایتی مقدم روز دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی
شهر مشهد افزود: پاکبانان، کارگران، کودکان کار، زندانیان، زندانبانان، زنان آسیب پذیر و
جانبازانی که ممکن است خون آلوده دریافت کرده باشند در معرض انتقال ویروس هپاتیت c هستند.
وی اضافه کرد : اشتراک خون افراد با یکدیگر و استفاده از سرنگ آلوده عامل انتقال ویروس هپاتیت C است.
مدیر مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: خالکوبی،
انجام خدمات زیبایی و حجامت در مراکز غیربهداشتی و قمه زدن در مناسبتهای مذهبی
از عوامل انتقال ویروس هپاتیت هستند.
هدایتی افزود: در ایران یک و نیم میلیون نفر به ویروس هپاتیت B مبتلا هستند و از هر ۴۰۰ نفر
در ایران یک نفر هپاتیت C دارد و ویروس هپاتیت C بسیار کشنده تر از هپاتیت B است.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد افراد مبتلا به هپاتیت از بیماری خود خبر ندارند لذا شناسایی افراد بیمار برای آغاز درمان ضروری است.
مدیر مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت:
در مشهد آزمایش هپاتیت بر روی ۱۲۰ کارتن خواب انجام شد که مشخص شد ۲۰ نفر
از آنها مبتلا به هپاتیت C هستند اما به دلیل نداشتن توان مالی درمان خود را انجام نداده اند.
هدایتی افزود: برای درمان این ۲۰ کارتن خواب حداقل ۲۰۰ میلیون ریال نیاز است و باید این
افراد نیازمند را کمک و حمایت کرد.
با توجه به اهمیت بیماری هپاتیت، روز ششم مرداد ۱۳۹۸ ( ۲۸ جولای ۲۰۱۹ میلادی) به عنوان
روز جهانی هپاتیت نام گذاری شده است و شعار اعلام شده از طرف سازمان جهانی بهداشت
برای این روز “سرمایه گذاری به منظور حذف هپاتیت” است.
بد نیست بدانید نشانههای ابتلا به هپاتیت C چیست؟
رئیس شبکه هپاتیت ایران ضمن هشدار به کسانی که سابقه رفتار پرخطر مانند اعتیاد تزریقی، خالکوبی در محیط غیربهداشتی و خدمات پزشکی و دندانپزشکی در محلهای نامطمئن دارند، نشانههای ابتلا به این بیماری را تشریح کرد.
دکتر موید علویان درباره آخرین وضعیت ابتلا به هپاتیت C در کشور گفت: در سال ۱۳۷۹ در زندانهای کشور اپیدمی هپاتیت C حدود ۲۰ درصد بود که با توزیع سرنگ یکبار مصرف بین زندانیان و تغییر اعتیاد آنها از تزریقی به خوراکی این بیماری تا حدودی کنترل شد. در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از زندانیان کشور به هپاتیت C مبتلا هستند. تخمین زده میشود که حدود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به هپاتیت C در ایران وجود دارند که بیشتر آنها هنوز شناخته نشدهاند.
وی ادامه داد: اگرچه هپاتیت C بیماری خطرناکی است ولی با درمان مناسب و تحت پیگیری بودن منظم پزشک و مراقبت بیمار از خود این افراد میتوانند زندگی فعال و عادی داشته باشند؛ اما باید بدانیم که پیشگیری بسیار آسانتر و کم هزینهتر از درمان است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران استفاده از سرنگ مشترک برای تزریق مواد مخدر، خالکوبی، حجامت، تاتو، سوراخ کردن گوش، خدمات پزشکی و دندانپزشکی در محلهای نامطمئن و با وسایل آلوده، دریافت خون یا عضو اهدایی آلوده قبل از سال ۷۵، تماس پزشکان و کارکنان مراکز بهداشتی درمانی با خون فرد آلوده را از عوامل انتقال هپاتیت C عنوان کرد.
نشانههای ابتلا به هپاتیت C
وی ادامه داد: در موارد نادر از مادر آلوده به این ویروس بیماری به نوزاد در حین زایمان منتقل میشود. اگر کسی به ابتلای خود به هپاتیت C مشکوک است از اهدای خون خودداری کند. شایعترین راه انتقال هپاتیت C روش تزریقی است که بیش از ۵۰ درصد موارد را شامل میشود. انتقال این ویروس از راه جنسی نسبت به هپاتیت B کمتر است. همچنین شیردهی نیز موجب انتقال این بیماری نمیشود.
علویان درباره علائم و نشانههای ابتلا به این بیماری گفت: دو نوع هپاتیت C وجود دارد. نوع اول هپاتیت C حاد نامیده میشود و به معنی عفونت کوتاه مدت است. علائم این مرحله شبیه آنفلوآنزای خفیف است. نوع دوم هپاتیت C مزمن است و فرد دچار عفونت جدیتر و طولانیتری میشود. بیشتر بیماران وارد مرحله مزمن میشوند ولی همچنان بدون علامت باقی میمانند. به همین دلیل در بسیاری از موارد دیده میشود که فرد تا ۱۵ سال یا بیشتر تشخیص داده نشده باقی میماند و به صورت اتفاق بعد از اهدای خون یا بررسی کامل پزشکی متوجه ابتلا به این بیماری میشود.
رئیس شبکه هپاتیت ایران، “خستگی، تب، اندک سردرد، گلودرد خفیف، کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، درد قسمت فوقانی راست شکم (روی کبد) درد مفاصل، خارش پوست، درد عضلانی، ادرار پررنگ و زردی پوست و سفیدی چشم بیمار” را از نشانههای ابتلا به این بیماری معرفی کرد.
وی افزود: هپاتیت C به آهستگی موجب آسیب کبد بیمار میشود. حدود ۸۵ درصد افرادی که وارد مرحله مزمن بیماری میشوند پس از ۲۰ سال یا بیشتر دچار آسیب شدید کبد و سیروز کبدی میشوند، قرمزی کف دستها، تورم شکم، پاها و صورت، تجمعی از عروق خونی زیر پوست، خونریزی واریسی، آسیب دستگاه عصبی و مغز از نشانههای سیروز کبدی هستند.
ایرنا و ایسنا