گاهی درد در آلت تناسلی مردان می تواند به دلیل وارد آمدن ضربه به این ناحیه باشد که ممکن است باعث شکستگی آلت شود
برخی از مردان از درد ناحیه تناسلی شان رنج می برند ولی پیگیر این دردشان نیستند. درد آلت تناسلی مردان می تواند علت های مختلفی داشته باشد مانند عفونت پروستات یا بیماری های آمیزشی یا مشکلات مربوط به مجاری ادرار. که هرکدام از اینها باشد باید نزد پزشک رفته و اقدام به درمان بیماری خود کنند.
درد آلت تناسلی مردان
دکتر صفری نژاد دراینباره اظهار داشت: «درد در آلت تناسلی میتواند علامت یک بیماری مهم در پسزمینه باشد مثل عفونت و التهاب پروستات، عفونتهای مقاربتی یا همان بیماریهای آمیزشی، مشکل در مجرای ادرار مثل تنگی مجرا و….» وی با اشاره به اینکه شاید مهمترین علت درد آلت تناسلی، دستکاری آلت تناسلی و استفاده از دستگاههای توانبخشی جنسی باشد، افزود: « هرگونه ضربه به آلت تناسلی در حالت نعوظ میتواند عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد که شایعترین آنها، شکستگی آلت تناسلی است.»
مشکلات درد آلت تناسلی مردان
این اورولوژیست، مهمترین و خطرناکترین علت درد در آلت تناسلی هنگام نعوظ را بیماری پیرونی دانست و ادامه داد: «این بیماری به دلیل ضربات مکرر و دستکاری مکرر آلت تناسلی تظاهر پیدا میکند. بیماری پیرونی دارای ۳ مرحله حاد، مزمن زودرس و مزمن دیررس و شاه علامت مرحله حاد، احساس درد در آلت تناسلی بهخصوص حین نعوظ است.»
صفری نژاد در ادامه افزود: «اگر در این مرحله بیمار به پزشک مراجعه کند، احتمال اینکه با درمان جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود، بسیار است، ولی صد درصد نیست. این مرحله حدود ۱۲-۶ ماه طول میکشد و بیشتر مردان مبتلا نیز یا به آن اهمیت نمیدهند یا اینکه به علت خجالت به پزشک مراجعه نمیکنند.
دلیل درد آلت تناسلی مردان
پس از سپری شدن این مرحله، بیمار وارد فاز مزمن زودرس میشود که در آن بهتدریج بافت فیبری در اجسام غاری ایجاد و پلاک تشکیل میشود.
درنهایت آلت تناسلی حین نعوظ بهطرف پلاک کج خواهد شد.»
رییس انجمن علمی سلامت خانواده با اشاره به اینکه اندازه و تعداد پلاک با توجه بهشدت بیماری و مدتزمانی که از آن سپریشده، متغیر است، گفت: « گاهی اندازه پلاک مثلاً ۵×۵ میلیمتر و منفرد است و گاهی بیمار مثلاً دو عدد پلاک ۲×۲ سانتیمتری روی آلت تناسلی خود دارد. این پلاکها بهراحتی با دست قابللمس هستند و ضمن کج و کوتاه کردن آلت، به توانایی نعوظ بیمار نیز آسیب میزنند.اگر این بیماری بهموقع تشخیص و درمان نشود، سیر آن بهطرف ناتوانی جنسی کامل است.»
به گفته صفری نژاد، بیماری پیرونی معمولاً پس از دهه پنجم زندگی ایجاد میشود و بیماری نسبتاً نادری است. ولی متأسفانه در کشور ما بیشتر در دهه سوم و چهارم زندگی تظاهر پیدا میکند و بسیار شایع هم است. وی بابیان اینکه یکی از علل مهم، استفاده از دستگاههایی است که سازندگان آن بهدروغ مدعی هستند اندازه آلت تناسلی را تغییر میدهد، گفت: «خوانندگان محترم بهخصوص مردان جوان باید دقت داشته باشند که اینها تبلیغات موهومی و دروغ محض هستند و هیچ دستگاه، کرم، داروی خوراکی و…
باعث تغییر اندازه دستگاه تناسلی نمیشود و نباید در دام آن افتاد.اندازه آلت تناسلی فقط با جراحی تغییر میکند، آنهم در مواردی که با تعریف علمی، مردی دچار مشکل در اندازه آلت باشد.بهعبارتدیگر، عمل جراحی بهدلخواه بیمار انجام نمیشود. اگر هر مردی از این دستگاهها استفاده کند باید ازنظر وجود احتمالی بیماری پیرونی بررسی شود.»
جزئیاتی درباره عوامل ایجاد درد در آلت تناسلی مردان
علت درد آلت تناسلی مردان
بیشتر مردان درباره دردشان صحبت نمیکنند. درد در هر بخشی از آلت تناسلی میتواند موضوعی جدی باشد و هرگز نباید نادیده گرفته شود.
اگر دچار نعوظ دائم شدهاید، به آلت تناسلیتان ضربه یا جراحتی وارد شده است، اگر هنگام نعوظ صدایی از آلت میشنوید و اگر قادر به تخلیه ادرار نیستید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. علائم درد آلت تناسلی به تدریج ظاهر میشود و ممکن است فقط برای یک لحظه یا دائمی باشد.
اگر درد آلت با هریک از موارد زیر همراه باشد باید سریعا به پزشک مراجعه کرد:
– وجود خون در مایع منی – کبودی آلت تناسلی – وجود ترشحات از آلت – اختلال در نعوظ – حس کردن جسم سختی در ناحیه تناسلی – التهاب آلت – احساس سوزش و خارش در ناحیه آلت – احساس درد در ناحیه بیضهها، پروستات و مثانه – انزال زودهنگام – تجمع و سفت شدن ترشحات در زیر پوست آلت – وجود آکنه، قرمزی یا التهاب بر روی آلت – مشکل در تخلیه ادرار
اما علل بروز چنین مشکلاتی در ناحیه تناسلی میتواند موارد زیر باشد: – آلرژی نسبت به صابون یا لوسیونها – گزیدگی حشرات – سنگ مثانه – سرطان آلت تناسلی – بیماریهای جنسی مانند هرپس، سیفیلیس، کلامیدیا و سوزاک – وارد شدن ضربه یا جراحت – وجود عفونت در مثانه یا آلت که مورد دوم بیشتر در مردانی که ختنه نشدهاند بروز پیدا میکند – التهاب غده پروستات – بروز بثورات پوستی دردناک بر روی آلت – عدم بهداشت شخصی – سندروم ریتر که عملکرد عضلات آلت را با اختلال مواجه میکند – کمخونی داسی شکل که باعث نعوظ دردناک میشود – آسیب وارد شده به مجرای آلت هنگام خارج کردن کاتتر توسط پزشک – التهاب مثانه درمان هر یک از این دردها بستگی به عامل به وجود آورنده آن دارد. بنابراین بدون تعلل به پزشک مراجعه کنید.
سلامانه و میگنا