
با برخی از شغل های تاریخی که به مرور زمان دیگر از بین رفته و منقرض شده اند آشنا شده و تصاویر دیدنی و ثبت شده از این مشاغل را تماشا کنید.
در دنیای امروز که انسان های مدرن می ترسند مبادا با وجود هوش مصنوعی روزی شغل خود را از دست دهند، در واقع حتی در زمان قبل از هوش مصنوعی نیز به دلیل توسعه بشریت برخی از کاربردی ترین شغل های دنیا از بین رفت و شاید حتی کمتر کسی نیز آنها را به یاد داشته باشد و به گزارش Niksalehi فقط مطالبی شبیه نمونه زیر می تواند آنها را از فراموشی کامل نجات دهد! در زیر با تعدادی از شغل های تاریخی که بسیاری از آنها تقریبا منقرض شده است آشنا می شوید.
شغل های تاریخی منقرض شده
شغل تاریخی شماره ۱: بیدار کن
در این شغل فردی با ایجاد سرو صدا مسئول بیدار کردن مردم از خواب بود.
شغل تاریخی شماره ۲: پین چین (گذارنده میله های بولینگ برسر جایشان)
قبل از اختراع پین چین اتوماتیک، شخصی مسئول چیدن پین ها بر سرجایشان بود تا بازی ادامه پیدا کند.
شغل تاریخی شماره ۳: یخ شکن
در دنیایی که خبری از یخچال ها و فریزرهای امروزی نبود، این کار را در زیرزمین ها و یا محفظه های خاص پر از یخ انجام می شد. یخ ها باید بر روی رودخانه ها و دریاچه ها شکسته می شد و سپس به مکانهای مخصوص ذخیره سازی یخ منتقل میشد تا در مرحله بعد به فروش برسد.
شغل تاریخی شماره ۴: جمجمه خوان
جمجمه شناس و یا جمجمه خوان ها مدعی شناسایی شخصیت و یا توانایی های ذهنی افراد بودند.
شغل تاریخی شماره ۵: ساعت کوک کن
در این شغل فردی به خانه ها، ادارات و اماکن عمومی رفته و ساعت های مکانیکی را کوک می کرد.
شغل تاریخی شماره ۶: شیرفروش
فردی در خیابان ها حرکت می کرد و مردم را با صدای بلند فرا می خواند و به آنها شیر و یا لبنیات دیگر می فروخت.
شغل تاریخی شماره ۷: جارچی
در این شغل فردی اطلاعیه ها و اخبارها را با صدای بلند در شهر اعلام می کرد و بدین شکل مردم از جدیدترین اخبار مطلع می شدند.
شغل تاریخی شماره ۸: موش گیر
از گذشته تا به امروز مردم بر این باورند موش ها ناقل بیماری های مختلف هستند، بنابراین شغل موش گیری بسیار مفید بود. آنها اغلب با همراهی سگ های تعلیم دیده (نظیر بسیاری از نژاد سگ های تریر امروزی) موش ها را شکار می کردند.
شغل تاریخی شماره ۹: چراغچی
چراغچی نیز یکی دیگر از شغل های تاریخی بود، در این شغل فردی مسئول روشن و خاموش کردن چراغ های گازی خیابان بود.
شغل تاریخی شماره ۱۰: میرآب
میراب یا حمل کننده آب کسی بود که آب شرب را از چاه ها و یا مخازن آب به خانه ها حمل می کرد و به گزارش نیک صالحی بدین شکل تا حدی در سیستم تامین آب نقش داشت.
شغل تاریخی شماره ۱۱: گلدار (گل و لای گرد)
در این شغل افرادی در بین گل و لای رودخانه ها به جستجوی اشیاء با ارزش مثل سکه و یا ضایعات فلزی می پرداختند تا آنها را بفروشند.
شغل شماره ۱۲: بانوی زمان
در صورتی که کسی نیاز داشت زمان دقیق را بداند، با شماره ای تماس می گرفت و صدای زنی را می شنید که به طور دقیق ساعت را اعلام می کرد. در این شغل زنی در مقابل ساعت می نشست و به محض اینکه کسی تماس می گرفت ساعت را به اطلاع وی می رساند.
شغل تاریخی شماره ۱۳: متصدی جعبه علایم راه آهن
در این شغل فردی ترافیک خط راه آهن را تحت نظر داشت و با نشان دادن جعبه های علامت، قطارها را به شیوه ای ایمن هدایت می کرد تا از برخورد جلوگیری کند.
شغل تاریخی شماره ۱۴ : کامپیوتر انسانی
در این شغل افرادی به انجام محاسبات برای سازمان های علمی، تحقیقاتی و فناوری مشغول بودند.
شغل تاریخی شماره ۱۵: زالو گیر
در این شغل که اغلب زن ها انجام می دادند، در برکه ها با لباس های بالا زده رفت و آمد می کردند و با پاهای عریان زالوهایی که به پاهایشان می چسبید را جمع می کردند. آنها این زالوها را به پزشکان می فروختند تا از آنها برای مصارف درمانی و خون گیری استفاده کنند.
شغل تاریخی شماره ۱۶: اپراتور لاینوتایپ
این شغل از مشاغل حیاتی در صنعت چاپ بود و با راه اندازی ماشین های لاینو تایپ، کار ریخته گری خط را برای چاپ روزنامه ها و کتاب ها انجام می دادند.
شغل تاریخی شماره ۱۷ : تلگرافچی
تلگرافچی کار دریافت و ارسال پیام های تلگرافی را به عهده داشت که به گزارش نیک صالحی از شغل های حیاتی در سیستم ارتباطی قرن ۱۹ام محسوب می شد.
شغل تاریخی شماره ۱۸ : نبش قبر کننده
این افراد با دریافت پول، کار باز کردن قبر و نبش قبر اجساد را انجام داده و سپس آنها را به مدارس آناتومی می بردند چرا که در قدیم پزشکان را بدین شکل تعلیم می دادند.
شغل تاریخی شماره ۱۹ : کیمیاگر
کیمیاگران افرادی بودند که سعی داشتند مواد شیمیایی را به طلا تبدیل کنند.
شغل تاریخی شماره ۲۰ : کشتی کش (هابلر)
در این شغل شخصی با طناب، کشتی ها را به اسکله یا بندر می کشید.
تهیه و ترجمه: گروه سرگرمی نیک صالحی
بخش اختصاصی نیک صالحی
منبع: boredpanda