
چای مصالح یا چای ماسالا یک نوع نوشیدنی چای است که از ترکیب چای سیاه، شیر و چندین ادویه تهیه میشود. چای ماسالا یکی از محبوبترین نوشیدنیهای کشور هند به حساب میآید. با ما همراه باشید.
چای ماسالا (Masala chai) یک نوع چای هندی است که از ترکیب چای سیاه، چندین نوع ادویه و شیر تهیه میشود. این نوشیدنی خوش عطر و طعم، به دلیل ترکیب منحصر به فردی که دارد، در سراسر جهان محبوب است. این چای، گنجینهای از طعمها و عطرهاست . این نوشیدنی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. چای ماسالا به علت ترکیباتی که دارد خواص و فواید بی نظیری را دارد و دارای مزایای پزشکی فوق العاده می باشد.
چای ماسالا برای چی خوبه ؟
چای ماسالا یا همان چای مصالح یک نوشیدنی خوشعطر، خوش طعم و تند است. اصلیت این چای برای هند است و ترکیبی از ادویهها و مواد مختلفی است. ادویههای موجود در چای ماسالا شامل زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه هستند. چای ماسالا را میتوان با آب گرم و یا با شیر گرم تهیه کرد و از آن استفاده کرد. چای ماسالا خواص و فواید فراوانی برای سلامتی دارد. ازجمله خواص دمنوش ماسالا میتوان به مواردی مانند کمک به بهبود سلامت قلب، کاهش سطح قند خون، کمک به هضم و کاهش وزن اشاره کرد.
طرز تهیه چای ماسالا
طرز تهیه چای ماسالا ، چای ماسالا با شیر ، چای ماسالا خانگی با تمام نکات
چای مصالح برای تنظیم سطح قند خون
خاصیت چای مصالح خواص و فواید فراوانی دارد یکی از خواص چایی مصالح ، کمک به تنظیم بهتر قند خون است. خاصیت چای ماسالا حاوی زنجبیل و دارچین است که این دو اثرات مفید و موثری بر روی سطح قند خون دارند. دارچین میتواند مقاومت به انسولین را ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش برای مثال مطالعات نشان دادهاند که دارچین ممکن است مقاومت به دهد که این کاهش مقاومت به انسولین انسولین را ۱۰ تا موجب استفاده از انسولین جهت حمل شکر در خون و انتقال آن به سلولها برای بدن آسانتر میشود که این موضوع میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.
فواید چای ماسالا برای بهبود سلامت قلب
چای مصالح میتواند برای بهبود سلامت قلب موثر و مفید باشد. از ترکیبات موجود در آن میتوان به دارچین اشاره کرد که دارچین میتواند موجب کاهش فشار خون شود. دارچین در بعضی افراد میتواتد موجب کاهش ۳۰ درصدی سطح کلی کلسترول، کلسترول بد (LDL) و تریگلیسیرید را شود. از دیگر ترکیبات این نوشیدنی، چای سیاه است که میتواند باعث کاهش سطح کلسترول خون شود. بنابراین خاصیت چای ماسالا میتواند با کنترل فشار خون و کلسترول خون به حفظ و بهبود سلامت قلب کمک کند.
دمنوش ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
چای ماسالا حاوی میخک و دارچین بوده و از این طریق میتواند موجب افزایش قدرت بدنی شود. ضمن آنکه برای جلوگیری از ورود عفونتها به بدن یک خط دفاعی ایجاد میکند. این ویژگیها چای مصالح را به یک گزینه موثر و مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن تبدیل کرده است.
خواص چایی ماسالا برای کنترل فشار خون
چای مصالح میتواند به تنظیم گردش خون در بدن کمک کرده و از این طریق در جلوگیری از نوسان فشار خون کمک کننده و مفید باشد. بنابراین گزینهای مناسب برای کنترل فشار خون است.
چای ماسالا چیست؟
در این مطلب به بررسی مواردی مانند خواص مختلف چای مصالح برای سلامتی و کنترل بیماری های مختلف و پیشگیری از برخی بیمار های می پردازیم. به طور مثال:
- تنظیم سطح قند خون
- بهبود سلامت قلب
- تقویت سیستم ایمنی
- کنترل فشار خون
- تسکین درد قاعدگی
- پیشگیری از سرطان
- افزایش سطح انرژی
- درمان سرماخوردگی
- بهبود هضم و رفع تهوع
- کمک به روند لاغری و کاهش وزن
ترکیبات اصلی چای ماسالا ، چای مصالح ترکیبات
چای مصالح در کافهها و چایخانهها در سراسر دنیا شناخته شدهاست و تنوع زیادی در طرز تهیهٔ آن وجود دارد. دستورالعمل ثابتی برای تهیه این چای وجود ندارد ولی آب، چای، شیر، هل، فلفل سیاه، زنجبیل و شکر، در بسیاری از دستورالعملها بهکار گرفته شدهاست. چای ماسالا در جهان غرب، با نام چای لاته نیز شناخته میشود و طعم آن در مقایسه با نوع هندی آن، شیرینتر و با تندی کمتر است و ادویهجات کمتری در آن استفاده میشود.
این چای معمولاً شامل مواد زیر است:
- چای سیاه: پایه اصلی این نوشیدنی.
- ادویهها: معمولاً شامل دارچین، زنجبیل، هل، میخک و فلفل سیاه است. این ادویهها به چای عطر و طعم خاصی میبخشند.
- شیر: برای ایجاد طعمی خامهای و ملایم به چای اضافه میشود.
- شکر: به سلیقه مصرفکننده برای شیرین کردن چای اضافه میشود.
طرز تهیه چای ماسالا یا مصالح
- پنج دانه میخک
- پنج دانه هل سبز
- یک عدد چوب دارچین
- بیست عدد دانهی فلفل سیاه
- یک عدد بادیان ختایی
- ده سانتی متر از زنجبیل تازهی خرد شده
- دو و نیم قاشق غذاخوری چای سیاه
- دو و نیم فنجان آب
برای تهیه چای مصالح در مرحله اول دانهی فلفل، میخک، هل، دارچین و بادیان ختایی روی حرارت تفت دهید تا عطر آنها درآید و بعد حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا ادویهها خنک شوند. با کمک آسیاب ادویههای رست شده را پودر کنید. در یک قابلمه با اندازه مناسب آب، زنجبیل و ادویههای پودر شده را ریخته و روی حرارت بگذارید و اجازه دهید برای مدت زمان بیست دقیقه روی حرارت بمانند اما جوشنیاید زیرا موجب تلخ شدن ادویهها میشود. چای سیاه را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید و از صافی عبور دهید. چای ماسالا شما آماده است و میتوانید آن را در بطری ریخته و داخل یخچال قرار دهید. برای درست کردن چای ماسالا کافی است تا مقداری از ماسالا را با آب داغ و شیر گاو داغ یا شیر گیاهی شیرین نشده مخلوط کنید. خواص چای ماسالا با شیر نیز همانند نوع معمولی آن برای سلامتی متعدد است.
چای مصالح برای سرماخوردگی
دمنوش ماسالا دارای خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی بوده و با داشتن این خواص بینظیر به گزینهای مناسب برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و گرفتگی تبدیل شره است. چای مصالح حاوی میخک و زنجبیل است که میخک و زنجبیل میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از این طریق در درمان سرفه مفید باشد. با مصرف یک فنجان روزانه میتواند موجب کاهش احتمال ابتلا به سرماخوردگی شود. با نوشیدن این چای هنگام سرماخوردگی میتوانید بهبود خود را تسریع کنید.
چای مصالح با شیر
اگرچه چای مصالح به صورت سنتی همواره همراه با شیر تهیه و سرو شده است، اما برخی نسخه عاری از شیر آن را ترجیح میدهند که طعمی متفاوت دارد. بنابراین بله، امکان چنین کاری وجود دارد. اگر میخواهید از شیر صرف نظر کنید، پیشنهاد میدهیم به سراغ برگهای چای دارجیلینگ بروید.
چای مصالح و شکر
برای شیرین کردن چای مصالح ، شکر، شکر قهوهای، شیره و عسل، مورد استفاده هستند.
خواص چای مصالح برای لاغری
چای مصالح میتواند به کاهش وزن سریع و چربیسوزی کمک کند. چای ماسالا ممکن است در جلوگیری از اضافه وزن و کمک به چربیسوزی و درنتیجه رسیدن به تناسب اندام مفید باشد. چای ماسالا را به طور معمول همراه با شیر گاو و یا شیر سویا تهیه میکنند که هر دو این نوع شیر از منابع خوب پروتئین محسوب میشوند. پروتئین به کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری در نتیجه جلوگیری از پرخوری و وارد کردن کالری اضافی به بدن کمک میکند. به همین علت چای ماسالا نسبت به سایر چایها در کاهش گرسنگی و جلوگیری از پرخوری مؤثرتر است. ترکیبات موجود در چای سیاه به کار رفته در آن میتواند به تجزیهی چربیها و کاهش تعداد کالری دریافتی از غذا کمک کند.
غفاری دایت، ویکی پدیا