یکی از مشکلات زناشویی رایج بین زوجین کم شدن میل جنسی یکی از طرفین یا هر دونفر است. این مشکل دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. در ادامه در این بخش از نیک صالحی می خواهیم درباره دلایل کاهش میل به رابطه زناشویی صحبت کنیم.
دلیل کاهش میل به رابطه زناشویی
آیا به دلیل دردهای بدنی و مشکلات این چنینی از برقراری رابطه زناشویی واهمه دارید و از آن اجتناب می کنید؟ با همسر، پزشک یا مشاورتان صحبت کنید تا بتوانید علت را پیدا کنید.
در موردش صحبت کنید
شاید این کار به شجاعت نیاز داشته باشد، اما یک گفت و گوی صادقانه در این مورد که دردهای مختلف چطور رابطه زناشویی تان را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند همسرتان را از احساساتتان مطمئن کند. اگر مردد هستید، با یک مشاور صحبت کنید؛ تنها یا همراه با همسرتان.
با همسرتان در این موارد صحبت کنید:
– علت این که به نظر می رسد هیجانتان کم شده.
– حالت ها و موقعیت هایی که در آن راحت تر هستید.
– زمان هایی که در طول روز بیشترین درد را دارید.
چه چیزی می تواند رابطه زناشویی را برایتان لذت بخش و صمیمیت رابطه تان را حفظ کند؟ شاید نیاز داشته باشید مشکل اصلی تان حل شود و دوست داشته باشید در این مورد صحبت کنید اما پزشکتان همچنان توجه اش به حل مشکلات جسمی تان باشد. برای کاهش اضطراب و فشار، به جای کلمات خیلی ادبی یا زیادی خودمانی، از واژه های علمی تر استفاده کنید.
علت کاهش میل به رابطه زناشویی
از پزشکتان بپرسید:
– چه تغییراتی می تواند در طول رابطه زناشویی، دردم را کمتر و قابل تحمل کند؟
– چه چیزی باعث کاهش میلی جنسی ام شده؟
– آیا علائم و نشانه هایم باید به وسیله آزمایش های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد؟
– آیا متخصصی می شناسید که برای درمان دردم به او مراجعه کنم؟
شناسایی سایر بازدارنده های جنسی
ممکن است درد تنها عامل بروز مشکلات جنسی شما نباشد. مشکلات جسمی و عاطفی، از خستگی و ترس از درد گرفته تا افسردگی و عوارض ناشی از مصرف برخی داروها، همگی از دیگر عوامل موثر در بروز این معضل هستند. در مورد نگرانی هایتان با پزشک خود مشورت کنید و نظرش را بپرسید. بعد گام به گام پیش بروید تا مشکلتان حل شود.
فواید رابطه جنسی
اگر درد یا موارد دیگر باعث شده رابطه زناشویی برای شما به یک چالش جدی تبدیل شود و نمی خواهید در موردش صحبت کنید، خود را ترغیب کنید که با واقعیت روبرو شوید و برای حل مشکل اقدام کنید؛ یک زندگی جنسی سالم برای سلامت شما بسیار خوب است. رابطه زناشویی نه تنها باعث صمیمیت و تقویت رابطه شما و همسرتان می شود که ترشح اندروفین ها را بهبود می دهد. اندروفین ها، اوپیوییدهای (مخدرها) طبیعی بدنتان هستند. این مواد به کاهش درد و افزایش حس شادابی و سلامت کمک زیادی می کند.
جزئیات بیشتر درباره درمان کاهش میل جنسی افراد
درمان جایگزین تستوسترون به اشکال مختلفی صورت میگیرد. رایجترین درمان کاهش میل جنسی، ژلی است که به صورت موضعی روی پوستتان استفاده میکنید.
روشهای دیگر عبارت است از:
پچهای پوستی
تزریق هفتهای یکبار یا دو هفته یکبار
قرصهایی که زیر پوست ایمپلنت میشوند.
و چسبهای قرص مانندی که در لثههای بالایی کار گذاشته میشود.
تزریقها و قرصها سطح تستوسترون را در مدت چند روز افزایش میدهند. ژل معمولاً در عرض یک تا دو هفته باعث افزایش سطح تستوسترون میشود. مکملها و داروهای گیاهی که بدون نسخه به فروش میرسند و باعث افزایش سطح تستوسترن میشوند نیز موجود است اما متخصصین پزشکی میگویند بهترین کار اجتناب از این مکملها و سپردن درمان تستوسترن پایین به پزشک است.
درمان کاهش میل جنسی
ضعف جنسی آقایان
توصیههای دیگری در مورد بازگردانی میل جنسی
فعالیت جسمی داشته باشید
تحرک، چه به صورت مجازی و چه به صورت واقعی مهم است. تحرک باعث میشود افراد بیتحرک نشوند. یک ورزش را انتخاب کنید، با یک همراه یا بدون همراه، پیادهروی کنید. تحرک باعث ایجاد اعتماد به نفس جسمی و جنسی نیز خواهد شد.
توقعات واقعبینانه داشته باشید
به خاطر سپردن این نکته که قرار نیست هر تماس جنسی بینقص باشد، ممکن است فشار ناشی از اضطراب ایجاد شده حین عمل را از شما بردارد. اگر لحظاتی که کارها خوب پیش نمیرود بخندید، این احتمال وجود دارد که شریکتان دفعه بعد هم مایل به آزمودن باشد چون این کار باعث میشود بار فشار و گناه از او هم برداشته شود.
از تخیلتان استفاده کنید
در حال حاضر کشف فانتزیهایتان از سوی درمانگران ازدواج چیز خوبی به شمار میآید. پس از صحبت در مورد فانتزیهایتان، از شریکتان نیز راجع به فانتزیهایش سؤال کنید. اگر او گفت که هیچ فانتزی ندارد بحث را در این نقطه متوقف نکنید. در عوض از او بخواهید فقط یک مورد را نام ببرد که اگر مرد انجام دهد برای او لذتبخش خواهد بود.
هفته نامه زندگی مثبت و برنا