
همانظور که می دانید یک خانم برای باردار شدن ابتدا باید سعی کند خود را در برابر بیماری ها محکم کند و بیماری ها را از خود دور کند . یکی از روش های ایمن سازی بدن در برابر بیماری واکسیناسیون می باشد . شما در این مطلب با واکسن های ضروری در بارداری آشنا می شوید.
همانطور که می دانید مراقبت های قبل از بارداری برای مادران و جنین شان بسیار اهمیت دارد . یکی از این مراقبت های ضروری ، واکسن ها می باشند تا از بروز هرگونه بیماری در مادر و جنین جلوگیری شود . امروز می خواهیم به ضرورت واکسن آبله مرغان بپردازیم.
واکسن آبله مرغان
Chickenpox نام انگلیسی آبله مرغان است و باید بگوییم یکی از بیماری های بسیار واگیردار و خفیف میباشد.این بیماری توسط ویروس هرپس زوستر ایجاد شده و کودکان بیشتر از بزرگسالان به آن مبتلا میشوند.در واقع از سن ۵ تا ۱۰ سالگی بیشترین شیوع را در پی دارد.آبله مرغان فوقالعاده مسری میباشد و از راه قطرات تنفسی و هوا بیشتر منتقل میشود.
سوال :آیا قبل از بارداری واکسن آبله مرغان ضروری است؟
پاسخ دکتر فریبا الماسی ، متخصص زنان ، استاد دانشگاه و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی :
اگر شما به آبله مرغان مبتلا نشده اید، قبل از بارداری بهتر است واکسینه شوید.
تمام خانم هایی که قصد بارداری دارند باید از نظر داشتن ایمنی نسبت به سرخجه، آبله مرغان و هپاتیت قبل از بارداری بررسی شوند و اگر نسبت به این بیماری ها ایمنی نداشتند باید قبل از بارداری واکسینه شوند. کسانی که برای این بیماری ها واکسینه می شوند بهتر است حداقل تا یک ماه پس از واکسیناسیون اقدام به بارداری کنند.
درباره و واکسن های مورد نیاز پیش از بارداری بیشتر بدانید
اگر به هر علتی این آزمایشات، قبل از بارداری انجام نشد در شروع بارداری با مراجعه به پزشک،
انجام این آزمایشات تجویز میگردد و مواردی مانند عوارض ناشی از کمخونی با تشخیص زودهنگام قابل درمان خواهد بود ولی اگر به موقع درمان نشود مشکلات ناشی از این کمخونی و فقر آهن هم برای مادر و هم برای جنین پیش خواهد آمد، مانند وزن کم، فقرآهن جنین و برای مادر عوارض حاملگی و زایمان به دلیل کمخونی که از قبل داشته است بیشتر خواهد بود.
بهطور مثال فرد در یک زایمان طبیعی در حدود ۵۰۰ سی سی خون از دست میدهد،
به علت همین خونریزی حین زایمان، دچار کمخونی مضاعفی خواهد شد که طبیعتا زمان بهبودی بعد از زایمان و بازگشت مادر به روند زندگی عادی، طولانیتر خواهد شد.
حال اگر زایمان فرد به صورت سزارین انجام گیرد بین ۷۰۰ سی سی تا یک لیتر خونریزی حین زایمان خواهد داشت که باز به دلیل همین کمخونی زمان بهبود و ترمیم زخمها به تاخیر خواهد افتاد و احتمال بروز عفونت در این افراد بیشتر است.
حالاتی مانند :
خستگی مزمن و مفرط
کمبود انرژی
ریزش مو و… از دیگر عوارض کمخونی و فقر آهن در دوران بارداری است.
در دوره بارداری احتمال استفاده از واکسن دیفتری و کزاز وجود دارد.
بدن انسان تا مدت ۱۰ سال از آخرین تزریق دز واکسن دیفتری و کزاز ایمنی لازم را دارد.
معمولا خانمها در هنگام ازدواج این دو واکسن را میزنند و چون کمتر از ۱۰ سال بعد از ازدواجشان تصمیم به بارداری میگیرند عملا بدن آنها ایمنی لازم را دارد و در زمان بارداری نیاز به دز یادآوری نیست، اما اگر زمان بارداری خانمی بیشتر از ۱۰ سال بعد از آخرین دز این دو واکسن باشد میتواند در ۶ تا ۷ ماهگی دوران حاملگی دز یادآوری دیفتری و کزاز را بزند.
نی نی بان – جام جم