در حال حاضر دختران و پسران نوجوان به دلیل آماده نبودن بستر خانواده، هنگام دوستی با جنس مخالف وقایع را از خانواده خود پنهان می کنند و در زمان برخورد با مشکلات پیش آمده از دوستان هم سن خود به عنوان مشاور استفاده می کنند که این امر می تواند موجب بروز مشکل شود.
گاهی برای برخی افراد پیش می آید که درگیر یک رابطه عاطفی می شوند. در دانشگاه یا محل کار و یا هر جای دیگری با یک نگاه عاشق می شوند و تا جایی پیش میروند که دختر و پسر گمان می کنند عشق اول و آخر یکدیگر هستند .گاهی برای برخی سوالات مبهمی ایجاد می شود که آیا واقعا عشق در یک نگاه ایجاد می شود ؟ آیا عشقی که با یک نگاه شروع شود را می توان اسمش را عشق واقعی گذاشت؟ آیا دوستیهای قبل از ازدواج می تواند منجر به شناخت بهتری شود؟ آیا دوستی قبل از ازدواج درست است یا خیر ؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد .
دوستی قبل از ازدواج و عشق در یک نگاه
ممکن است شما دچار این احساس شده باشید که گاهی با نگاه کردن به جنس مخالف یک حس خاصی پیدا می کنید و ناگهان نگاهتان به یکدیگر گره می خورد و آن لحظه احساس می کنید که عاشق شده اید اما آیا یک عشق واقعی و پایدار با یک نگاه به وجود می آید؟چه اتفاقی می افتد که دو نفر به سرعت یک نگاه کردن عاشق یکدیگر می شوند؟
برخی افراد معتاد عاشق شدن در یک نگاه هستند و البته این افراد عاشق عاشق شدن هستند
و اغلب هم این احساس ،وقت و زمان زیادی را از آنها نمی برد.
به محض روبرو شدن با یک نفر سریع عاشق او می شوند در حالیکه چیزی از آن شخص نمی دانند و نمی خواهند که بدانند چرا که ممکن است با شناخت او تمام رویاهایشان بر ملا شود لذا باید توجه داشت که عشقی که در یک نگاه آغاز می شود عشق واقعی نیست و بیشتر به نوعی هوسرانی است.
کسی که در یک نگاه عاشق می شود در واقع بدون انکه حتی حاضر باشد چیزی از طرف بداند شیفته ی تخیلات ذهنی که از آن فرد ساخته است می شود نه آن آدمی که به راستی می بیند. این افراد اگر با طرف مقابلشان ازدواج کنند ممکن است مانند بقیه افراد با گرفتاری های زندگی رو برو شوند اما چیزی که بعد از ازدواج به آن دست پیدا می کنند این است که از خواب غفلت بیدار می شوند و احساس می کنند دیگر عاشق نیستند لذا عشقی که با یک نگاه اغاز شود از انجا که هیچ پایه و اساس منطقی پشت آن نیست به راحتی از بین خواهد رفت .
دوستی قبل از ازدواج و دوستت دارم های بی ریشه
همان هایی که در یک نگاه عاشق می شوند با همان یک نگاهشان طرف را درگیر یک رابطه عاشقانه و عاطفی میکنند اما در یک رابطه عاطفی از آنجا که دختران سرشار از احساسات هستند به راحتی به وعده و وعیدهای پسران گوش می دهند و ممکن است سالهای سال درگیر یک رابطه ی عاطفی شوند اما واقعیت این است که در اکثر مواقع پسرانی که شرایط ازدواج را ندارند از طریق روابط آزاد ، پنهانی و احساسی با عواطف یک دختر بازی می کنند و مایلند این خلاء را با یک رابطه دوستانه پر کنند و برای ادامه ی رابطه از دادن قول ازدواج هم ابایی ندارند.
این پسرها هر روز یک بهانه برای علنی کردن رابطه دارند و امروز و فردا می کند:
درسم تمام شود، سربازی بروم، کار پیدا کنم، پس انداز داشته باشم، موافقت خانواده را جلب کنم و …
آنها نمی دانند که دوستت دارم های بی ریشه چه بر سر یک دختر می آورد! و چه فرصت های ازدواجی را از آنان میگیرد…
زمان ازدواج دختران و پسران متفاوت است و دختران با عبور از یک محدوده ی سنی شانس کمتری برای ازدواج موفق پیدا می کنند. اگر واقعا قصد ازدواج دارید برای آن زمان تعیین کنید و هر چه سریع تر با خانوادتان صحبت کنید تا با دختر مورد علاقه شما آشنا شود و از طریق رسمی به خواستگاری بروند و اگر قصد ازدواج ندارید بینِ زمین و آسمان نگه ندارید آنکه جانش برایتان در می رود را …گاهی خط کش و میزان بگذارید ،زاویهها و گوشه های گفتار و رفتارتان را اندازه بگیرید…
تامل برای آشنایی قبل از ازدواج
برخی دختران با وجود احساساتی که دارند اما گاهی از طولانی شدن زمان آشنایی خسته می شوند. مدام می گویند زودتر تکلیف من را روشن کن و به هر نحوی می خواهند طرفشان را برای آمدن به خواستگاری ترغیب کنید. گاهی اصلا دلشان می خواهد پا بگذارند روی تمام قوانین عرفی و خودشان گل و شیرنی بگیرند و به خواستگاری معشوقشان بروند اما عجله نکنید و کمی تامل کنید.
هیچ وقت به فرد مورد علاقتان اصرار نکنید که هر چه سریع تر به خواستگاری بیایید چرا که با اصرار شما ممکن است اتفاقات ناخوشایندی بیفتد و با سرانجام گرفتن این وصلت ،بعد ها آن کسی که سرکوفت بخورد شما باشید . شاید بعد ها با یک دعوا این حرف را از همسرتان بشنوید که :”من اصلا نمی خواستم بیام خواستگاری تو منو مجبور کردی…”آنوقت است که انگار تمام دنیا روی سرتان خراب می شود.
وقتی دو نفر پس از دوستی با یکدیگر ازدواج می کنند ممکن است که عزت و احترام دختر نزد خانواده همسر کم شود حال اگر این ازدواج با اصرار دختر هم صورت گرفته باشد به مراتب سرزنش ها بیشتر خواهد شد پس عجله نکنید اما در عوض شناختتان را نسبت به طرفتان بیشتر کنید و کمی از احساساتتان فاصله بگیرید.
در لابلای حرف ها می توانید برخی از واژه ها را زیر ذربین بگیرید و متوجه شوید که این پسر واقعا قصد ازدواج با شما را داردیا خیر .
توجه به حرف های پسر در دوستی قبل از ازدواج
اگر پسری :
– به شما اصرار می کند که کسی از روابط ما خبردار نشود.
– هر وقت حرف ازدواج به میان می آید حرف را عوض میکند و علاقه ای به صحبت کردن در این زمینه ندارد.
– عفت را زیر پا می گذارد و به جای شناخت منطقی، از شما در خواست های نامشروع دارد
و یا با شما درباره مسائل جنسی و تحریک کننده صحبت می کند.
– برای آمدن به خواستگاری مدام بهانه جویی می کند و امروز و فردا می کند.
– از شما می خواهد که خودتان را بخاطر او تغییر دهید و هر روز یک ایرادی از نوع پوشش و ظاهر شما میگیرد.
بدانید که این فرد هدفی جز وقت گذرانی ندارد لذا هیچ وقت برای ازدواج با این افراد نه وقتتان را تلف کنید و نه اصرار به ازدواج با آنان کنید چرا که اگرچنین افرادی حتی با اصرار شما به خانه مشترک وارد شوند نمی توانند زمینه یک زندگی ارام و موفق را فراهم کنند. پس خیال نکنید که همه ی ماجرا با نشستن سر سفره عقد تمام میشود بلکه بعد از عقد مشکلات تازه ای در انتظار شما خواهد بود .
مشکلات زناشویی در ازدواج های بدون شناخت
به هر ترتیب هیچ کس منکر این نیست که در همه زندگی های زناشویی مشکلات و اختلاف نظر هایی وجود دارد اما این مشکلات در ازدواج هایی که با دوستی شکل گرفته است به مراتب بیشتر دیده می شود که وقتی دو نفر عاشق می شوند بخاطرآن عشق و محبتی که بینشان هست چشم بر همه چیز می ببندند و تنها خوبی های یکدیگر را می بینند اما با رفتن زیر یک سقف تازه پی به مشکلات اساسی یکدیگر می برند و انجاست که تنفر جای عشق را می گیرد پس عاقلانه تصمیم بگیرید و عاشقانه زندگی کنید قبل از انکه عاشق شوید.
درباره بهترین دوران شناخت جنس مخالف بیشتر بدانید
“زهره رحیمی” عنوان کرد: تمایل به ارتباط با جنس مخالف یک نیاز طبیعی است؛
باید نیاز به این گونه ارتباطات با خانوادهها در میان گذاشته شود.
وی اظهار کرد:
تمایل به ایجاد روابط دوستی یک نوع هنجار است اما بدون مدیریت صحیح،
می تواند به صورت یک نوع ناهنجاری بروز کند.
رحیمی یادآور شد:
نیاز به جنس مخالف در بیشتر افراد یک پدیده ذاتی تلقی میشود اما باید نوجوانان و جوانان در ایجاد این ارتباطات دقت کافی داشته باشند.
این روانشناس بیان کرد:
وجود صمیمیت در بین خانوادهها بسیار مهم است و در صورتی که اعضای خانواده با یکدیگر صمیمی باشند روابط دوستی اعضا، کنترل و مدیریت میشود و مشکلات بعدی اینگونه روابط به حداقل خود می رسد در حالی که بسیاری از جوانان ارتباطات دوستی خود را از خانواده پنهان میکنند. این امر میتواند به واکنشهای خانواده یا ویژگیهای خود این جوانان مربوط باشد.
پنهان کردن دوستی قبل از ازدواج
وی اظهار کرد:
در حال حاضر دختران و پسران نوجوان به دلیل آماده نبودن بستر خانواده،
هنگام دوستی با جنس مخالف وقایع را از خانواده خود پنهان می کنند و در زمان برخورد با مشکلات پیش آمده از دوستان هم سن خود به عنوان مشاور استفاده می کنند که این امر می تواند موجب بروز مشکل شود چرا که دوستان هم سن و سال نوجوان، معمولا نمیتوانند مشاور خوبی باشند.
رحیمی عنوان کرد:
شناخت افراد از یکدیگر در زندگی مشترک یکی از امور مهمی است که در زندگیهای سنتی هیچ گونه جایگاهی ندارد چرا که دوران نامزدی که دوران شناخت طرف مقابل است بسیار کوتاه مدت بوده و دوران عقد نیز به دلیل مراسم و پیچیدگیهای آداب و رسومش فرایند شناخت افراد از یکدیگر را مختل میکند در حالی که بسیاری از زن و شوهرها در زندگی مشترک به دلیل عدم شناخت از اخلاق و رفتار یکدیگر دچار مشکل بزرگی میشوند.
وی افزود:
بهترین دوران شناخت جنس مخالف از یکدیگر بین سنین نوجوانی تا ۲۵ سالگی است.
دلایل پسرها برای دوستی قبل از ازدواج
رحیمی ادامه داد:
در جامعه ما پسران در ارتباطات دوستی بیشتر به دنبال رفع نیازهای جنسی بوده در حالی که دختران به دنبال ارضای احساسات و عواطف خود هستند که این تفاوت گاهی طرفین را وادار به بروز رفتارهایی می کند که هیچ تمایل درونی به آن ندارند و در نتیجه قادر نخواهند بود با تبعاتش مواجه شوند.
وی بیان کرد:
دختران به دلیل نیاز عاطفی به پسران ممکن است تن به درخواستهایی از قبیل :
از دست دادن بکارت خود از سوی پسران بدهند که پس از گذشت زمان، زندگیشان را تحت تاثیر قرار دهد.
رحیمی ادامه داد:
در بسیاری از این موارد پس از به هم خوردن رابطه، دختران به شدت دچار :
عوارض روانی افسردگی
کاهش عزت نفس
بی اعتمادی به روابط
و افت تحصیلی می شوند .
و گاهی اقدام به کارهایی بسیار جبران ناپذیر مانند خودکشی میکنند.
برخی با تن دادن به ازدواجهای اجباری حاصل این روابط، یک عمر را در تردید سپری خواهند کرد.
این روانشناس تاکید کرد:
والدین باید میزان توانایی ابراز احساسات و اندیشههای درونی خود را در بستر خانواده بسنجند،
همچنین این بستر را برای برون ریزیهای هرچه بیشتر اعضاء فراهم کنند و توانایی خود را فارغ از نگاههای احساسی یا سنتی یا اقتدارگرایانه بالا ببرند و به فرزندانشان اجازه بیان نیازهای طبیعیشان را بدهند.
دوستی قبل از ازدواج زیر نظر خانواده
رحیمی عنوان کرد:
خانوادهها میتوانند یک روز مشخص را به عنوان روز درد و دل برای ابراز احساسات،
خواستهها و عواطف یکدیگر تعیین کنند و در این روز تمام اعضای خانواده ناگفتههای یک هفته خود را نزد یکدیگر اعتراف کنند.
وی تاکید کرد:
در صورتی که نوجوانان و جوانان، نیاز خود را به خانوادهها مطرح کنند بسیاری از مشکلات،
بهتر مدیریت خواهد شد به شرط اینکه خانواده آمادگی و بلوغ فکری لازم را برای شنیدن رازهای نوجوانش داشته باشد؛ این مهم موجب میشود نوجوانان و جوانان در صورت مواجه شدن با این مشکلات هوشمندانه عمل کنند.
رحیمی گفت:
نادیده گرفتن امیال احساسی و جنسی میتواند در جامعه، افرادی با روحیه پنهان و فریب کار به بار آورد؛
برخی افراد به جای مواجهه با واقعیات زندگی بشری در پی پوشاندن آن هستند و به جای حل مسئله به پاک کردن صورت مسئله میپردازند.
این روانشناس عنوان کرد:
باید تمامی افراد جامعه آگاه باشند چرا که راه حل رفع نیازها نسبت به گذشته متفاوت شده است و نگاه به بشر به عنوان موجودی دارای کرامت مشی ما را در تمامی جهان دستخوش تغییر قرار داده است و برخی از پاسخ های قدیمی و متعصبانه دیگر جوابگوی نیاز امروزی نیستند.
وی گفت:
تمامی افراد جامعه باید خود را برای نگرشهای صحیح و به جا آماده کنند و فضایی مشارکتی و صمیمانه را برای یکدیگر فراهم کنند.
تبیان – ایسنا