بهترین روش های برخورد با قهر شوهر

مردان به دلیل تفاوت رفتاری با زنان بیشتر نیاز به تنهایی دارند و دوست دارند هرزگاهی به هر دلیل که شده به غار تنهایی خود بروند و ساعتی را آنجا بمانند
همیشه هرجا صحبت از قهر کردن به میان می آید فکر انسان به دنبال یک زنی می گردد که ناراحت شده و قهر کرده است اما باید این نکته را قبول کرد که مردها هم قهر می کنند, شاید در نگاه اول جالب به نظر نیاید ولی در بعضی مواقع مرد نیاز دارد که قهر کند و تنها باشد. در ادامه درباره روش های برخورد با قهر شوهر می خواهیم صحبت کنیم. با نیک صالحی همراه باشید
بهترین شیوه برای مقابله با قهر شوهر
تفاوت جنسیت زن و مرد در زندگی احساسی دارای اهمیت است، ولی در زندگیهای کنونی
چندان به آن اهمیتی داده نمیشود، زیرا این مطلب ثابت شده که تفاوت انگیزه پنهان عامل
بسیاری از هم پاشیدنهای زندگی مشترک است.
یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیا میگوید: شوهران همگی از اختلاف خانوادگی ناراحت و منزجر هستند، درحالی که همسرانشان زیاد به آن اهمیت نمیدهند. دلیل اینکه مردها به قهر پناه میبرند این است که میخواهند خود را از طغیان احساسات حفظ کنند. او به این نتیجه رسیده است که هنگام قهر شوهر تعداد ضربان قلبشان حدود ۱۰ ضربه در دقیقه آرامتر میشود و نوعی احساس انفعالی رهایی به وجود میآورد، اما تناقضی که اینجا دیده میشود این است که زنان ضربان قلبشان بالاتر میرود و این مساله بسیار جالب است و جای تامل دارد. این واکنش احساسی که هر کدام از دو جنسیت از راههای متضادی در جست و جوی راحت شدن هستند باعث جهت گیریهای کاملا متفاوت در مقابل برخوردهای احساسی هر یک از این دو جنسیت میشود.
اما به خاطر داشته باشید وقتی شوهران قهر میکنند باعث تحریک طغیان در زنان میشوند که کاملا احساس بیچارگی به آنها دست میدهد و این حالت تکرار دوره جنگهای خانوادگی را به آسانی بالا میبرد، و ممکن است که خیلی زود از کنترل خارج شوند. راه حل پیشنهادی ما به شما در زمان قهر شوهر این است که زمانی که همسرتان بعد از یک نزاع به حالت قهر سکوت میکند و به لاک خود میرود او را تنها بگذارید تا هم او به آرامشی نسبی برسد و هم خودتان بتوانید با منطق و به دور از طغیان احساسات زودگذر با هم مشکلات زندگی تان را حل کنید.
بد نیست فوتوفنهای قهر و آشتی با همسر را بدانید
چند بار تا به حال برای اینکه جو خانه را بعد از یک بگومگوی حسابی عوض کنید، مجبور شدهاید
اشتباههای خودتان که هیچ، اشتباه همسرتان را هم گردن بگیرید تا آشتی بینتان برقرار شود؟
شاید هم همیشه همسرتان برای صلح و دوستی پیشقدم میشود!
اگر شما هم نمیدانید برای آشتیکنان بعد از قهر چه باید بکنید یا اینکه چطور کلا جلوی
قهر کردن را در خانهتان بگیرید، این مطلب را بخوانید.
قهر کار بچههاست!
وقتی ۲ نفر با هم قهر میکنند یعنی یکی از ۲ طرف یا هردو، مهارت حل مساله را بلد نیستند. یا از رو به رو شدن با آن میترسند. قهر کردن مربوط به دوران سنی ۵ تا ۹ سال است؛ یعنی زمانی که افراد هنوز از لحاظ رشدشناختی توانمندیهای استدلالی را بهطور کامل کسب نکردهاند و نمیتوانند مسائل خود را از طریق استدلال منطقی حل کنند. به همین دلیل قهر کردن یک نقطه ضعف تلقی میشود و افرادی که بیشتر این رفتار را دارند باید به ضعف خودشان در مهارتها و اشکالاتی که دارند، واقف باشند.
قهر نکنیم، چه کنیم؟!
در شرایط بحرانی که مشکل حادی بین زوج ایجاد شده، چطور باید با مساله خود روبرو شوند. راهحل این است که زوج از روش «سکوت» استفاده کنند، نه روش قهر کردن! در روش سکوت که راهکاری موقت است، فرد باید به طرف مقابل توضیح دهد که: «با توجه به شرایطی که بین ما ۲ نفر ایجاد شده و ناشی از هیجان است، ادامه بحث میتواند شرایطمان را بدتر کند و برایمان عوارض بیشتری در پی داشته باشد بنابراین ترجیح میدهم در این رابطه فعلا سکوت کنم.»!
فوتوفنهای قهر و آشتی با همسر
قهرم اما حرف میزنم!
یادتان است در سریال همسران، وقتی «مهین» با «کمال» قهر میکرد، «کمال» میپرسید:
«قهری؟» و «مهین» میگفت: «بله!» «کمال» دوباره میپرسید: «حرف که میزنی؟!»
و باز همان «بله» را از همسرش میشنید.
نکته مهم درمورد روش سکوت، این است که سکوت ۲ طرف مطلق نیست که کلا با هم حرف نزنند!
بلکه فقط در مورد مساله مورد بحث سکوت میکنند اما در مورد سایر مسائل و روزمرههای زندگی
با هم صحبت میکنند.
از جمله نکات مهمی که در چنین مواقعی باید رعایت شود سلام کردن، خداحافظی کردن،
اطلاع دادن به همسر در زمان ترک منزل (برای کار، خرید و…) و اعلام ساعت بازگشت و… اصولی است
که برای قاعده سکوت وجود دارد و این سکوت در بسیاری مواقع ضروری است زیرا رابطه خراب نخواهد شد.
قهر، قهر تا روز قیامت!
همیشه این نکته باید در ذهنمان باشد که عامل به وجود آمدن یک مشکل، یک نفر نیست و همیشه ۲ نفر در بروز مشکل نقش دارند.
دومین نکته این است که زوج در چنین شرایطی نباید دنبال مقصر بگردند و هر کس باید مسئولیتهای خود را بپذیرد. زوج موفق زوجی هستند که در مواقع بروز مشکلات، هر کدام به صراحت اعلام کند که «مسئولیت این بخش از مشکل به عهده من است!» بعد از اینکه افراد تکلیف خود را در بروز بحران مشخص کردند که «من هم در بروز این شرایط و شدت آن مسئول هستم»، هر کدام از همسران که شجاعت بیشتری داشته باشد، قدم اول را برمیدارد و به همسرش میگوید «من در زمینه فلان موضوع فکر کردم و متوجه شدم مسئولیتش با من است و بابت این موضوع بهخصوص، معذرت میخواهم.»
فنون قهر و آشتی با همسر
اگر همسرتان مقاومت میکند…
افرادی که همسرشان فرد مقاومی است و به سختی نظرش را تغییر میدهد، برای اینکه شرایط را از جو تنشزا خارج کنند، همه مسئولیتها را به تنهایی به عهده میگیرند و اعلام میکنند مسئولیت تمام مشکلاتی که باعث بروز تنش شده، به عهده خودشان است. وقتی فردی همه بار مسئولیتها را در بروز شرایط بحران به دوش میگیرد، بدون اینکه این باور را داشته باشد خودش در بروز کل ماجرا مقصر است، قاعدتا احساس خوبی از این رابطه نخواهد داشت.
منتظر عذرخواهی نباشید
وقتی منتظرید همسرتان مسئولیت کارش را به عهده بگیرد، ادامه بحث به گفتن جملههایی مثل این:
«من اشتباه کردم چنین چیزی را گفتم اما تو هم بپذیر که فلان کار را کردی! قبول کن که
اینجای ماجرا تقصیر تو بود و…» خواهد کشید!
اصلا فرض کنید طرف مقابل دلش نمیخواهد مسئولیت رفتارش را بپذیرد! گفتن جملههای اینچنینی و سرزنشآمیز، فقط باعث میشود تاثیر حرفهای شما برای شروع دوباره ارتباط از بین برود. کافی است خیلی شفاف بیان کنید که «مسئولیت فلان رفتار و فلان جمله و فلان کار، با من بوده»، همین یک جمله نشان میدهد مسئولیت بقیه ماجرا با شما نبوده!
راهکارهای برخورد با قهر و آشتی با همسر
اگر طاقت ندارید…
ممکن است این سوال پیش بیاید که تا کی فقط یکی از طرفین باید به اشتباههای خود اقرار کند
و سکوت طرف مقابل را نادیده بگیرد؟!
اصولا روابط زوج باید متعادل باشد و این رابطه به مذاکره و گفتوگو نیاز دارد. وقتی باب گفتوگو در رابطه زوج قطع میشود، مطمئنا دچار آسیبهای مختلفی میشود اما رابطهای که در آن زوج روابط عاطفی و احساس خوبی نسبت به هم دارند، بهتر است مشکلات و چالشهای ذهنیشان را برای یکدیگر مطرح کنند. برای این کار باید در موقعیتهای آرام و مناسب مثلا موقع قدم زدن در پارک با لحنی آرام و بدون تنش، بدون متهم کردن همسر با این جملهها «یادت هست سر فلان موضوع بحثمان شده بود؟ من مسئولیتهای خودم را پذیرفتم اما تو چیزی در رابطه با مسئولیتهای خودت نگفتی. این مساله من را نگران کرده که آیا شما واقعا به این نتیجه نرسیدهای که در این قضیه شاید تو هم مسئولیتی داشته باشی؟»
با همسرشان صحبت کنند. یادتان باشد کلماتی مثل «شاید، فکر کنم، احساس میکنم و…» و همینطور لحن آرام و بدون پرخاش نقشی مهم و کلیدی دارند و اگر جای اینها لغات و لحن دیگری استفاده شود طبیعتا منجر به تنش خواهد شد.
پارسینه و جام جم