جراحی ماستکتومی یک روش درمانی برای برداشتن توده های سرطانی سینه است که طی آن بافت سینه به روش های مختلف برداشته میشود.
ماستکتومی، به عنوان یکی از روشهای جراحی برداشتن پستان ، برای درمان سرطان پستان استفاده میشود. این جراحی به هدف برداشتن تودههای سرطانی و کمک به روند بهبودی بیمار انجام میشود. بسته به اندازه و محل توده، این جراحی میتواند به روشهای مختلفی انجام شود و نقش مهمی در حفظ سلامت بیمار داشته باشد.
ماستکتومی چیست؟
ماستکتومی (Mastectomy)، یا برداشتن پستان، یکی از روشهای موثر درمان سرطان پستان است. در این جراحی، جراح متخصص بخشی یا کل بافت پستان را که دچار توده سرطانی شده است، برمیدارد. این جراحی با دو هدف اصلی انجام میشود:
- برداشتن تودههای سرطانی
- جلوگیری از رشد و انتشار سرطان
این عمل به عنوان یکی از مراحل اولیه در درمان این بیماری آزاردهنده به شمار میرود.
انواع جراحیهای ماستکتومی
با توجه به وضعیت سلامتی بیمار و وسعت توده سرطانی، انواع مختلفی از عمل جراحی ماسکتومی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- ماستکتومی کامل:
در این روش، کل بافت پستان از جمله نوک سینه، هاله دور پستان، عضلات اصلی قفسه سینه و پوست برداشته میشود. با این حال، عضلات زیر پستان و غدد لنفاوی دستنخورده باقی میمانند. این روش با هدف کاهش احتمال بازگشت سرطان انجام میشود.
- ماستکتومی رادیکال:
این نوع ماستکتومی علاوه بر بافت پستان، غدد لنفاوی زیر بغل را نیز حذف میکند تا از گسترش سرطان به سایر قسمتهای بدن جلوگیری شود.
- ماستکتومی حفظکننده پوست:
در این روش، پوست پستان و نوک سینه حفظ میشود و تنها بافت داخلی پستان برداشته میشود. این روش با هدف حفظ ظاهر طبیعی پستان و تسهیل بازسازی انجام میشود.
کاندیدهای مناسب عمل ماستکتومی سینه
اگر در شرایط زیر به سر میبرید و یا فردی را با شرایط زیر میشناسید، جراحی ماستکتومی یک راهکار موثر برای برداشتن انواع تودههای سرطانی سینه بدخیم و خوشخیم به شمار میرود:
- ابتلا به سرطان سینه التهابی
- سابقه پرتودرمانی در گذشته
- عدم توانایی در انجام پرتودرمانی
- تمایل به انجام جراحی به جای پرتودرمانی
- بارداری و عدم امکان پرتودرمانی در دوران بارداری
- وجود چندین تومور در بخشهای مختلف پستان
- جهش ژنتیکی که خطر سرطان در پستان دوم را افزایش میدهد
- تومورهای بزرگتر از ۵ سانتیمتر یا نسبت تومور به اندازه پستان بزرگ
این شرایط میتواند شما را به یک کاندید مناسب برای ماستکتومی تبدیل کند.
عوارض احتمالی بعد از جراحی ماستکتومی
مانند هر جراحی دیگری، ماستکتومی نیز ممکن است با برخی خطرات همراه باشد. برخی از عوارض احتمالی عبارتند از:
- درد عصبی
- سفتی شانه
- تشکیل لخته خون
- خونریزی از محل زخم
- عفونت در محل جراحی
- احساس خستگی و ضعف
- بیحسی در ناحیه قفسه سینه
- باقی ماندن جای زخم در ناحیه زیر بغل
- تجمع مایعات در اطراف ناحیه جراحی (سرما)
- تجمع خون در اطراف ناحیه جراحی (هماتوم)
- درد و ورم در بازو و دست به علت تجمع مایعات
نگران این علائم نباشید. به طور کلی این عوارض خطرناک نیستند، اما در صورتی که هر کدام از این علائم شدت پیدا کرد، بهتر است به پزشک متخصص جراحی سرطان پستان مراجعه کنید.
برای جراحی ماستکتومی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به سرطان پستان مبتلا هستید، انتخاب بهترین جراح سینه ممکن است برایتان چالش برانگیز باشد. اما جای نگرانی نیست و میتوانید با مراجعه به یک جراح ماهر پستان، عمل ماستگتومی خود را انجام دهید.
دکتر مهسا توکل ، یکی از بهترین جراحان سرطان سینه در تهران ، با دانش و تخصص بالا و با استفاده از تجهیزات بهروز، به درمان تودههای سرطانی میپردازد . ایشان با سالها تجربه و کسب موفقیتهای متعدد در این زمینه ، رضایت بسیاری از بیماران را جلب کرده است . برای آشنایی بیشتر با خدمات دکتر مهسا توکل ، به آدرس وبسایت dr-tavakol.com مراجعه نمایید.