
در این مطلب به موضوع درمان کم کاری تیروئید پرداخته ایم.
بیماری کم کاری تیروئید در بین بیماری های غدد درون ریز جز شایع ترین بیماری بعد از دیابت می باشد.این بیماری در صورتی ایجاد می شود که غده ی تیروئید نتواند به میزان کافی هورمون های تیروئیدی را تولید کند شیوع این بیماری در زنان سه برابر مردان است در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا درباره درمان کم کاری تیروئید بیشتر بخوانید.
درمان کم کاری تیروئید
درمان با یکی از داروهای تیرویید، لووتیروکسین یا لیوتیرونین انجام می شود.
معمولاً درمان با مقدار کم این داروها شروع می شود و بعد از ۳ یا ۴ هفته مقدار آنها افزایش
می یابد.
سپس بعد از ۳ یا ۴ هفته بعد دوباره مقدار آنها افزایش می یابد.
بعد از ۳ ماه، شما باید یک آزمایش خون انجام دهید تا وضعیت سطح هورمون تیرویید خونتان مشخص شود و
میزان داروی دریافتی شما براساس آن تنظیم گردد.
هدف از این کار رساندن سطح T4 و TSH خونتان به یک حد طبیعی می باشد بعد از ۲ تا
۳ هفته از شروع درمانتان گذشت شما احساس می کنید که حالتان بهتر شده است.
وزن شما کم می شود و پف کردگی دور چشمهایتان به سرعت از بین می رود، اما برای بهبود کامل
پوست و موهایتان، ممکن است ۳ تا ۶ ماه وقت لازم باشد.
بطور معمول شما باید تا آخر عمرتان از این داروها استفاده نمایید.
بد نیست عوارض بیماری تیروئید را بدانید
این بیماری اگر درمان نشود منجر به عوارضی مانند: گواتر که ( سبب اختلال بلع یا تنفس )، مشکلات قلبی ( افزایش سطح کلسترول بد و اختلال در توانایی پمپاژ قلب ، بزرگی و نارسایی قلب )،
افسردگی و کاهش عملکرد ذهنی، نوروپاتی محیطی ( درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن در مناطقی که آسیب عصبی وارد شده و همچنین ضعف عضلات و یا از دست دادن کنترل عضلانی )، تولد نوزادان یا نقص هنگام تولد ( مشکلات جسمی و فکری ) در ماردران مبتلا به کم کاری تیروئید، ناباروری ( سطوح پایین هورمون تیروئید در تخمک گذاری دخالت کرده و سبب اختلال در باروی می شود ).
علاوه بر آن برخی از علل کم کاری تیروئید مانند ( اختلال خود ایمن ) نیز باروری را مختل می کند. درمان کم کاری تیروئید با هورمون تیروئید ممکن است بطور کامل نازایی را برطرف نکند و نیاز به مداخله با روش های دیگر باشد.
گروه های زیر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کم کاری تیروئید هستند. افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی و یا کسانی که پدر، مادر، پدربزرگ و مادر بزرگ آنها به یک نوع بیماری خود ایمنی مبتلا باشند.
افرادی که تیروئیدکتومی ( حذف تیروئید ) شده اند و یا قسمتی از تیروئید را برداشته اند. افرادی که سابقه تشعشع به گردن و قسمت بالای قفسه سینه دارند. افرادی که از ید رادیواکتیو و یا پرتو درمانی استفاده کرده اند.
زنان بعد از زایمان شانس ابتلا به کم کاری تیروئید دارند. افراد که تحت درمان با داروهای ضد تیروئید هستند. زنانی که بالای ۵۰ سال دارند.
مجله سلامتی دکتر کرمانی -پایگاه فرهنگی هنری تکناز