میگرن سومین بیماری شایع جهان است که میتواند فرد را در هنگام درگیری به دلیل سردردهای خیلی شدید از انجام فعالیتهای روزمره ناتوان کند. میگرن یکی از اختلالات شایع است. سردرد میگرن یکی از انواع سردرد است که در صورت بروز لازم است اقدامات درمانی لازم صورت بگیرد.
درمان میگرن عصبی را در متن زیر آموزش خواهید دید. میگرن از جمله بیماری هایی است که در صورت رخ دادن در افراد باعث می شود که آنها از انجام دادن فعالیت های روزمره خود عاجز باشند. به عبارتی میگرن یکی از بیماریهای شایع عصبی است که باعث سردرد شدید میشود. در ادامه با ما در نیک صالحی همراه باشید.
درمان میگرن عصبی
اگر میگرن دارید یا سابقه خانوادگی میگرن دارید، یک متخصص مغز و اعصاب ، احتمالاً میگرن را بر اساس سابقه پزشکی ، علائم و معاینه فیزیکی و عصبی شما تشخیص خواهد داد. یک اسکن MRI یا یک اسکن تصویربرداری مغناطیسی (MRI) از یک میدان مغناطیسی قدرتمند و امواج رادیویی برای تولید تصاویر دقیق از مغز و رگهای خونی استفاده میکند. اسکن MRI به تشخیص تومورها، سکتههای مغزی، خونریزی در مغز، عفونتها و سایر بیماریهای مغز و سیستم عصبی که به عنوان عصبشناسی شناخته میشوند، کمک میکند.
یک سی تی اسکن ، توموگرافی کامپیوتری (CT) از یک سری اشعه ایکس برای ایجاد تصاویر مقطعی دقیق از مغز استفاده می کند. این به تشخیص تومورها، عفونت ها، آسیب مغزی، خونریزی در مغز و سایر مشکلات پزشکی احتمالی که ممکن است باعث سردرد شوند کمک می کند.
درمان سردرد ناشی از سینوزیت و میگرن عصبی
درمان ، متوقف کردن علائم میگرن
هدف درمان میگرن متوقف کردن علائم و جلوگیری از حملات بعدی است.
بسیاری از داروها برای درمان میگرن طراحی شده اند. داروهای مورد استفاده برای مبارزه با میگرن به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
داروهای تسکین دهنده درد : این نوع داروها که به عنوان درمان حاد شناخته میشوند، در هنگام حملات میگرنی مصرف میشوند و برای متوقف کردن علائم طراحی شدهاند.
این نوع داروها به طور منظم و اغلب روزانه برای کاهش شدت یا دفعات میگرن مصرف می شوند.
داروهایی برای تسکین میگرن عصبی
داروهایی که برای تسکین درد میگرن استفاده میشوند ، زمانی بهترین اثر را دارند که در اولین نشانههای میگرن مصرف شوند ، به محض شروع علائم میگرن. داروهایی که می توان برای درمان آن استفاده کرد عبارتند از:
- مسکن های درد : این مسکنهای بدون نسخه یا تجویزی شامل آسپرین یا ایبوپروفن (Advil، Motrin IB، و غیره) هستند. زمانی که این موارد بیش از حد طولانی مصرف شوند، ممکن است باعث سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو و احتمالاً زخم و خونریزی در دستگاه گوارش شوند.
- داروهای تسکین میگرن : که کافئین، آسپرین و استامینوفن (Excedrin Migraine) را ترکیب میکنند ممکن است مفید باشند، اما معمولاً فقط در برابر درد خفیف میگرن.
- تریپتان ها داروهای تجویزی : مانند سوماتریپتان (Imitrex، Tosymra) و ریزاتریپتان (Maxalt، Maxalt-MLT) برای درمان میگرن استفاده میشوند، زیرا مسیرهای درد را در مغز مسدود میکنند. مصرف آنها به صورت قرص، واکسن یا اسپری بینی می تواند بسیاری از علائم میگرن را تسکین دهد. آنها ممکن است برای کسانی که در معرض خطر سکته مغزی یا حمله قلبی هستند، ایمن نباشند.
- دی هیدروارگوتامین (Migranal، Trudhesa) : این دارو که به صورت اسپری بینی یا تزریقی موجود است، زمانی مؤثر است که مدت کوتاهی پس از شروع علائم میگرن برای میگرنی که بیشتر از ۲۴ ساعت طول بکشد مصرف شود. عوارض جانبی می تواند شامل بدتر شدن استفراغ و حالت تهوع مرتبط با میگرن باشد. افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا یا بیماری کلیوی یا کبدی باید از مصرف دی هیدروارگوتامین اجتناب کنند.
- Lasmiditan (Reyvow) : این قرص خوراکی جدیدتر برای درمان میگرن تایید شده است. در آزمایشات دارویی، لاسمیدیتان به طور قابل توجهی درد سردرد را بهبود بخشید. لاسمیدیتان می تواند اثر آرام بخشی داشته باشد و باعث سرگیجه شود، بنابراین به افرادی که آن را مصرف می کنند توصیه می شود حداقل تا هشت ساعت از رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری کنند.
- Ubrogepant (Ubrelvy) و rimegepant (Nurtec ODT) : داروهای خوراکی مورد تایید برای درمان میگرن در بزرگسالان هستند. آنها همچنین در درمان علائم میگرن مانند حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا موثر بودند. عوارض جانبی رایج عبارتند از خشکی دهان، حالت تهوع و خواب آلودگی بیش از حد. Ubrogepant و rimegepant نباید با داروهای مهارکننده قوی CYP3A4 مانند برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان سرطان مصرف شوند.
- زاوگپانت داخل بینی (Zavzpret) : سازمان غذا و دارو اخیرا این اسپری بینی را برای درمان میگرن تایید کرده است. Zavegepant تنها داروی میگرن است که به صورت اسپری بینی عرضه می شود. این دارو درد میگرن را در عرض ۱۵ دقیقه تا ۲ ساعت پس از مصرف یک دوز تسکین می دهد. این دارو تا ۴۸ ساعت به کار خود ادامه می دهد. همچنین می تواند سایر علائم مرتبط با میگرن مانند حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا را بهبود بخشد. عوارض جانبی شایع زاوگپانت شامل تغییر در حس چشایی، ناراحتی بینی و سوزش گلو است.
- داروهای ضد تهوع : اگر میگرن همراه با حالت تهوع و استفراغ باشد، میتوانند کمک کنند. داروهای ضد تهوع شامل کلرپرومازین، متوکلوپرامید (گیموتی، رگلان) یا پروکلروپرازین (Compro، Compazine) است. اینها معمولاً همراه با داروهای مسکن مصرف می شوند.
مصرف برخی از این داروها در دوران بارداری ایمن نیست. اگر باردار هستید یا در تلاش برای باردار شدن هستید، از هیچ یک از این داروها بدون مشورت با پزشک خود استفاده نکنید.
داروهای پیشگیرانه
داروها می توانند به پیشگیری از میگرن های مکرر کمک کنند. اگر سردردهای مکرر، طولانی مدت یا شدید دارید که به خوبی به درمان پاسخ نمی دهند، ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما داروهای پیشگیرانه را توصیه کند.
هدف داروهای پیشگیرانه کاهش دفعات ابتلا به میگرن، شدت حملات و مدت زمان آنهاست.
- داروهای کاهش دهنده فشار خون : اینها شامل مسدود کننده های بتا مانند پروپرانولول (ایندرال، اینوپران)، همنجول و متوپرولول (لوپرسور) می باشد.
- داروهای ضد افسردگی : یک داروی ضد افسردگی سه حلقه ای، آمی تریپتیلین، می تواند از میگرن جلوگیری کند. به دلیل عوارض جانبی آمی تریپتیلین، مانند خواب آلودگی، ممکن است به جای آن داروهای ضد افسردگی دیگری تجویز شود.
- اتوژپانت (کولیپتا) : این دارو به پیشگیری از میگرن کمک می کند. این قرصی است که روزانه از طریق دهان مصرف می شود. عوارض جانبی بالقوه دارو ممکن است شامل حالت تهوع، یبوست و خستگی باشد.
- Rimegepant (Nurtec ODT) : این دارو از این جهت منحصربهفرد است که علاوه بر درمان میگرن در صورت لزوم، به پیشگیری از میگرن نیز کمک میکند.
درمان های سنتی میگرن عصبی
درمان های سنتی ممکن است به درد مزمن میگرن کمک کند.
- طب سوزنی : آزمایشهای بالینی نشان دادهاند که طب سوزنی ممکن است برای سردرد مفید باشد. در این درمان، یک پزشک بسیاری از سوزنهای نازک و یکبار مصرف را در چندین ناحیه از پوست شما در نقاط مشخصی فرو میکند.
- مدیتیشن و یوگا : مدیتیشن ممکن است استرس را کاهش دهد، که محرک شناخته شده میگرن است. انجام منظم یوگا ممکن است دفعات و مدت میگرن را کاهش دهد.
- گیاهان ، ویتامین ها و مواد معدنی : شواهدی وجود دارد که نشان میدهد میتوانند از میگرن پیشگیری کنند یا شدت آن را کاهش دهند، دوز بالای ریبوفلاوین (ویتامین B-2) ممکن است دفعات و شدت سردرد را کاهش دهد. مکملهای کوآنزیم Q10 ممکن است دفعات میگرن را کاهش دهند، از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که آیا این درمان ها برای شما مناسب هستند یا خیر. اگر باردار هستید، از هیچ یک از این درمان ها بدون مشورت با پزشک خود استفاده نکنید.