در این بخش قصد داریم راه کار هایی را به شما اموزش دهیم که بعد از نیش زنبور باید چه اقداماتی را انجام دهیم .تا با درمان خانگی نیش زنبورعسل بهبود بیاید .
زنبور های عسل معمولا به هنگام تهدید و ترس نیش میزنند . و اما اینکه بعد از بخورد نیش زنبور عسل چه اقداماتی را باید انجام داد را در این بخش توضیح داده ایم . و نکته ی جالب این است که زهر زنبور عسل، خواص ضد التهابی دارد و ممکن است برای بهبود آسم هم مفید باشد . اگر بعد از نیش به دنبال درمان نیش زنبور هستید مطالب ما را در نیک صالحی ببینید.
درمان نیش زنبور
احتمالا این تجربه را داشته اید که در یک روز تعطیل، به دور از هیاهوی شهر به دامن طبیعت پناهبرده باشید و در فضای سرسبز به غذا خوردن مشغول باشید که ناگهان با یک مزاحم روبرو شوید.
بله درست حدس زدید این مزاحم زنبور می باشد که ممکن است با نیش زدن شما یا خانواده تان، روزتعطیل شما را خراب کند .این مطلب به شما کمک می کند تا بدانید در مواقع گزش زنبور چه کار باید کنید.
نیش زنبور هنگامی که زنبور فردی را نیش می زند، مواد سمی را وارد پوست او می کند و باعثبروز یک سری علائم می شود.در بسیاری از موارد علایم به وجود آمده خفیف می باشند، ولی گاهی اوقات، علایم شدید و حتی کشنده هستند.علائم گزش زنبور شدت علایم بستگی به نوع زنبور و میزان حساسیت فرد به نیش زنبور دارد.حساسیت شدید به نیش زنبور می تواند علایم زیر را ایجاد کند:
نبض آهسته یا تند ورم شدید پوست خارش پوست بروز مشکلات تنفسی ورم زبان یا گلو ناراحتی معده سرگیجه و غش کردن از دست دادن هوشیاری بلافاصله پساز گزش زنبور، با ناخن یا موچین، نیش آن را از پوست فرد بیرون بکشید قبل از اینکه علایم شدیدتریدر فرد به وجود آید، باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.ورم و قرمزی پوست در اثر نیش زنبور علائمی که نیاز به درمان فوری دارند اگر هریک از علایم زیردر فدر دیده شد، به اورژانس زنگ بزنید یا سریعا فرد را به بیمارستان برسانید:
مشکل نفس کشیدن و بلعغذا ورم دهان و گلو غش کردن ورم بیش از حد و متورم شدن کل بدن اگر نیش زنبور آلودهبه نظر برسد، مثلا ترشح زرد رنگ از محل گزش خارج شود احساس ضعف شدید بیمار درد شکم گزش دهانو بینی یا چشم ها علاوه بر محل گزش زنبور، در سایر نقاط بدن هم کهیر یا ورم دیده شود.بیرون کشیدن نیش زنبور از پوست بعد از نیش زدن زنبور…
– بلافاصله پس از گزش زنبور، با ناخن یا موچین، نیش زنبور را سریعا از پوست فرد بیرون بکشید.نیش او مانند یک نقطه سیاه می باشد.از فشردن کیسه زهری که به نیش زنبور متصل است پرهیز کنید، زیرا باعث آزاد شدن زهر بیشتری می شود.
– منطقه گزش را با آب و صابون بشویید.سپس با حوله خشک کنید.
– بر روی محل نیش زدن، کیسه یخ قرار دهید تا بی حس شود.هر ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کیسه یخ را بردارید و دوباره بگذارید.این کار سبب کاهش ورم و خارش پوست می شود.
– برای کاهش ورم وخارش و قرمزی محل نیش زدن می توانید از کرم هیدروکورتیزون یا لوسیون کالامین استفاده کنید.
– از خاریدن منطقه گزیده شده جدا خودداری کنید، زیرا این کار سبب افزایش خارش و ورم می شود وخطر ابتلا به عفونت ها را افزایش می دهد.
– برخی افراد به نیش زنبور حساسیت زیادی نشان می دهند و ممکن است دچار شوک شوند.برای پیشگیری از شوک، پزشک روش های خاصی را تجویز می کند و باید این روش ها را به کار بست.
بخش سلامت تبیان