
سخنان پدر مریم میرزاخانی، دریچهای ارزشمند به زندگی این نابغه و همچنین دیدگاههای یک پدر دلسوز و آگاه دربارهی تربیت، نقش خانواده و جامعه در پرورش استعدادها و اهمیت الگوهای واقعی است. تاکید او بر تواضع، صداقت، سادگی و پرهیز از اسطورهسازی صرف، میتواند راهنمای ارزشمندی برای جوانان و مسئولان باشد.
سخنان احمد میرزاخانی، پدر مریم میرزاخانی، نابغهی ریاضی جهان، که در آن به زوایای مهمی از زندگی و شخصیت دخترش و همچنین نقش خانواده و جامعه در پرورش استعدادها اشاره میکند. لحن پدرانه، تواضع و تاکید بر الگوهای واقعی به جای تمجید صرف، از ویژگیهای بارز این گفتوگو است رازهای ناگفته زندگی مریم میرزاخانی از زبان پدرش را در نیک صالحی ببینید.
زندگی مریم میرزاخانی
مهندس میرزاخانی که به گفته خود در سایه همراهیهای همسرش بهترین بستر ممکن را برای درخشش ملکه ریاضی جهان فراهم ساخت، از کانون خانواده بهعنوان اثرگذارترین نهاد برای رشد و شکوفایی افراد جامعه یاد میکند: «بدون شک جاریشدن آرامش واقعی در خانواده اثراتی را به همراه دارد که قابل انکار نیست. این را از آن جهت میگویم که روانشناسان هم معتقدند انسانها تضاد را برنمیتابند، تا جایی که آنها را به مرز دیوانگی میرساند.
جوانهای امروز که تحمل و طاقت بسیار کمتری نسبت به نسلهای قبلی خود دارند، شاید نتوانند برای حفظ آرامششان از جامعه انتظار چندانی داشته باشند اما این حق را دارند که آرامش را از کانون خانواده دریافت کنند و از هر گونه تضاد و تشنج در فضای امن خانه و جمع خانواده به دور باشند.»
مدال فیلدز
مدال فیلدز جایزهای است که بهابتکار ریاضیدان کانادایی جان چارلز فیلدز در کنگرهٔ اتحادیه جهانی ریاضیات، هر چهار سال به ریاضیدانان جوان که کار ارزندهای در ریاضیات کردهباشند، دادهمیشود. سکه، از طلا ساختهشده و روی آن نیمرخ ارشمیدس حکاکی شدهاست. این جایزه تنها به کسی دادهمیشود که کاری برجسته در ریاضیات کردهباشد و سنش کمتر از چهل سال باشد. این مدال، نخستین بار به دو ریاضیدان، لارس آلفُرس و جسی داگلاس دادهشد.