بازی همیشه می تواند یکی از دلایل جر و بحث بین آدم ها باشد. جر و بحث های چهره ها در شب هاى مافيا از حامد آهنگی تا مجید واشقانی را در ادامه ببینید.
رئالیتی شوی مافیا با حضور هنرمندان بسیاری تاکنون ادامه داشته است. گاهی برخی هنرمندان و شرکت کنندگان در این بازی بسیار عصبی می شوند و بازی دچار حاشیه و جنجال می گردد. جر و بحث هنرمندان ایرانی را در نیک صالحی ببینید.
جر و بحث هنرمندان ایرانی
تاریخچه مافیا
بازی مافیا از دهه ۱۹۸۰ در فضاهای دانشگاهی کشور روسیه متولد شد. این بازی جذاب خیلی زود در سایر کشورهای اروپایی و همینطور سایر نقاط جهان نیز رواج یافت و وارد فضاهای خوابگاهی و دانشجویی شد تا به یکی از پرطرفدارترین بازی ها در بین قشر جوان در دهه های پایانی قرن بیستم تبدیل شود.
در بازی مافیا گروهی از افراد به عنوان مافیا انتخاب می شوند. افراد مافیا کاملا از هویت یکدیگر اطلاع دارند. اما برای شهروندان اینطور نیست و تنها خود فرد از هویت شهروندی خود اطلاع دارد. در بازی مافیا افراد باید سعی کنند دیگران را گمراه کرده یا در پی کشف حقیقت بوده و نفرات را به تدریج از بازی حذف کنند.
نهایتا، اگر در روند بازی تعداد شهروندان باقیمانده از تعداد اعضای مافیا بیشتر باشد، خیر بر شر پیروز می شود. اما اگر تعداد اعضای مافیا با شهروندان مساوی باشد، این شر است که بر خیر غلبه کرده است. محبوبیت بازی مافیا به حدی بوده که کتاب ها و مقاله های زیادی برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها و استراتژی های آن نوشته شده و محققان زیادی سعی در توضیح محبوبیت این بازی داشته اند.
این بازی محبوب همچنان طرفداران بی شماری دارد و در قاره ها و کشورهای مختلف جهان بازی می شود. بازی مافیا در کنار اینکه طی دهه های گذشته صاحب باشگاه ها، سالن و حتی کافه های مخصوصی شده، وارد تلویزیون و سینما نیز شده است. تمام این عوامل روی هم دست به دست هم داده اند تا شاهد رواج گسترده بازی مافیا باشیم.
مخالفان و موافقان مافیا
بازی مافیا در ایران از دهه ۱۳۸۰ با نام مافیا و گاهی نیز «دزد و پلیس» وارد فضاهای خوابگاهی و دانشجویی شده و پس از مدتی نیز به عرصه های تجاری همچون کافه ها نیز راه یافت. مافیا پس از اینکه صحنه تئاتر و تلویزیون را در ایران تجربه کرد، وارد شبکه نمایش خانگی نیز شد. کلید موفقیت مافیا را باید امکانات پایین و همینطور جذابیت ساده خود بازی دانست.
با این حال، مافیا همچون هر پدیده دیگری مخالفان و موافقان زیادی داشته است. مخالفان بازی مافیا عقیده دارند که این بازی در کنار تبلیغ دروغگویی و فریبکاری باعث ترویج شکاکیت در میان افراد جامعه می شود. به عقیده مخالفان بازی مافیا، این بازی با خود فریب، سوء ظن، خودمحوری، بی اعتمادی، مخفی کاری و دو رویی را به همراه آروده و باعث آزردگی، دلسردی و خستگی روحی و روانی می شود.
از سوی دیگر، موافقان بازی مافیا باور دارند که این بازی می تواند تمرین جذابی برای زندگی در جوامع مدرن امروزی باشد و در کنار فراهم آوردن نشاط جمعی می تواند باعث توجه به مفاهیمی همچون خیر و شر، نیکی و بدی شود.
اینستاگرام ـکوروش