مریم میرزاخانی در سال ۱۳۹۶ بر اثر بیماری سرطان درگذشت. درگذشت او ضایعهای بزرگ برای جامعه علمی ایران و جهان بود. یادبودی از این دختر پرافتخار ایرانی ساخته شد و مورد توجه قرار گرفت.
مریم میرزاخانی در زمینه هندسه ریمانی و سیستمهای دینامیکی تحقیقات بسیار ارزشمندی انجام داد. او با حل مسائل پیچیده و ارائه نظریههای نوین، به پیشرفت چشمگیر این حوزهها کمک کرد. تندیس مریم میرزاخانی نابغهای که جهان ریاضیات را دگرگون کرد, را در نیک صالحی بببیند.
تندیس مریم میرزاخانی
آیین تجلیل از مقام علمی زنده یاد پروفسور مریم میرزاخانی و همچنین رونمایی از تندیس وی، عصر امروز در سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حضور خانواده پروفسور میرزاخانی، دکتر اشرف بروجردی مشاور رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و برخی از شخصیت های علمی و فرهنگی کشور برگزار شد.
رونمایی از تندیس و آیین تجلیل از مقام علمی زنده یاد پروفسور میرزاخانی
حل مسئله شمارش حجمهای مختلف شکلهای هذلولی, این مسئله که سالها ریاضیدانان را به چالش کشیده بود، توسط میرزاخانی با روشی نوآورانه حل شد. با کشف ارتباط بین هندسه و نظریه اعداد و ارتباط بین این دو حوزه مهم ریاضی، راههای جدیدی را برای پژوهشگران گشود.
تندیس ریاضیدان نابغه ایرانی
ریاضیدان ایرانی- آمریکایی و استاد دانشگاه استنفورد، در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برندهی مدال فیلدز شد که این عنوان بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی تنها زن و تنها ایرانی برندهی مدال فیلدز است. وی تیرماه امسال به شوند(:علت) بیماری سرطان در سن ۴۰ سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.