
از ویژگی های گل میمون همانند گلایول، زمین گرایی منفی است. این ویژگی باعث می شود، زمانی که گل به صورت افقی حمل می شود شاخه گل به سمت بالا خم شود.
روشهای نگهداری از گل میمون: گل میمون برای رشد و گلدهی به نور کافی احتیاج دارد . بنابراین بایستی در محل آفتابگیر در باغچه کاشته شود. خاک باغچه باید بایستی قوی و دارای زهکشی خوبی باشد.
گل میمون
فاصله کاشت نسبت به طول گیاه فرق میکند معمولا فرمهای کوتاه را با فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتری و فرمهای بلند را با فاصله ۵۰-۴۰ سانتیمتری میکارند.برای طولانی شدن طول گلدهی گلها را میبرند و از آن به عنوان گل بریده استفاده میکنند و یا بعد از پژمرده شدن و قبل از تشکیل بذر آنها را قیچی میکنند.زمانی که گیاه بعد از مدتی گل دادن فرم شاداب و جوان خود را از دست داد آنرا از محل نزدیک به زمین قیچی کرده و سپس با یک کود مایع آنرا کودپاشی میکنند. در این صورت گیاه از نو شروع به رشد و فعالیت کرده و گلهای خوبی خواهد داد.گل میمون را در گلدان نیز میتوان پرورش داده و نسبت به زمان کاشن بذر در فصول مختلف در گلخانه به گل مینشیند.
روش تکثیر گل میمون
بهترین روش تکثیر کاشت بذر است که آنرا به دو صورت میتوان انچام داد:
۱- در فصل پاییز بذرها را در ترکیبی خاکی که نصف ماسه و نصف پیت یا خاک برگ است در گلخانه بکارند . بذرها معمولا” بعد از ۲۰-۱۰ روز سبز میشوند . بعد از اینکه نشاءها باندازه کافی رشد کردند در گلدانهای کوچک کاشته میشوند و در گلخانه سرد یا شاسی قرار میگیرند. این گیاهان در فصل بهار به باغچه منتقل شده و گیاهانی که بدین ترتیب پرورش یافتهاند زودتر از سایرین به گل مینشینند و در واقع با این روش گلهای زودرس بدست میآیند . در صورتیکه فرمهای بلند آن برای گل بریده پرورش داده شده باشند، میتوان بعد از جابجا کردن نشاها آنها را در گلخانهای که حداقل درجه حرارت آن بین –۷و ۴ درجه سانتیگراد باشد قرار داد و در فصل زمستان از گلهای آن استفاده کرد.
۲- طریقه دیگر کاشت مستقیم بذر است یعنی میتوان بذر را در بهار مستقیما در خاک باغچه پاشید. در آبیاری آن دقت شود که بطور یکنواخت با آبپاش که سوراخهای ریز دارند آبیاری شوند و بعد از سبز شدن بذرها آنها را تُنُک نموده و فاصله مناسب را رعایت میکنند.
بیماری و آفت های گل میمون:یکی از بیماریهای رایج در گل میمون بیماری قارچی زنگ است که بسرعت در گیاه پیشرفت میکنند. لکههای قهوهای رنگ پودر مانند که درزیر برگ و در روی ساقه ظاهر میشود از علائم بیماری هستند.آفت شته نیز معمولا روی شاخههای جوان بچشم میخورد که میتوان با استفاده از سمهایی که در بازار موجود است نسبت به سمپاشی اقدام کرد.
درباره گل میمون بیشتر بدانید
بومی مدیترانه است. به خاطر شکل خاص گل که مشابه دهان حیوانات است، Snapdragon نامیده شده است. از گیاهان چندساله است که اغلب به صورت یک ساله استفاده می شود. گیاهی است که قسمت هوایی آن در اثر سرما ازبین می رود و در سال بعد می توان از ریشه های آن استفاده کرد و چنانچه در زمین نگهداری شود در سال دوم خیلی سریعتر از گل های تازه کشت شده گل می دهد.
در واقع باید گفت این گیاه در مناطق با زمستان های سرد به صورت یک ساله و در نواحی با زمستان نه چندان سرد (حداقل دمای زمستان ۱۰ درجه سانتی گراد) به صورت دو ساله کشت می شود و در سال دوم محصول خوبی می دهد. در سال های بعد مرغوبیت خود را از دست می دهد. رقم هایی نیز یافت می شود که در شرایط مطلوب چندین سال دوام آورده و به صورت دائمی کشت و کار می شود.
گل میمون دارای ۵ گلبرگ است که در مجموع به صورت دو لب در آمده اند. لب پایینی از ۳ گلبرگ و لب بالایی از ۲ گلبرگ تشکیل شده است که همیشه بسته هستند و به صورت دهانی در آمده که با فشار دادن طرفین لب، دهان باز می شود. حشرات و مورچه ها نمی توانند به داخل دهان راه یابند ولی زنبورعسل با مهارت خاصی وارد گل می شود و از شهد آن استفاده می کند. البته واریته هایی از این گیاه وجود دارد که دهانه گل آن ها همیشه باز است. گل ها در انتهای ساقه گل دهنده به صورت خوشه قرار دارند. برگ ها نیزه ای شکل، صاف، به رنگ سبز تیره تا ارغوانی و به طور معمول متقابل هستند. میمون از نظر ارتفاع به سه دسته پاکوتاه (۲۰ سانتی متر)، متوسط (۴۵ سانتی متر) و پابلند (۶۵ سانتی متر) تقسیم می شود.
ویژگی های گل میمون
امروزه فرم تتراپلوئید (چهارگان) آن با استفاده از کلشی سین به دست آمده که دارای
گل های درشت بوده و ارتفاع آن به ۹۰ سانتی متر می رسد. رقم های پابلند برای گل بریدنی
مناسب هستند و نیاز به قیم دارند. از ویژگی های گل میمون همانند گلایول، زمین گرایی منفی است.
این ویژگی باعث می شود، زمانی که گل به صورت افقی حمل می شود شاخه گل به سمت بالا
خم شود. برای رفع این مشکل باید شاخه های گل به صورت عمودی حمل و نقل شوند.
البته می توان از رقم های مقاوم به خشک شدن استفاده نمود و یا اینکه گل را با برخی ترکیبات
شیمیایی که مانع این پدیده می شوند تیمار کرد. انواعی که به عنوان بریدنی استفاده می شوند
از نظر شرایط گلدهی به چهار گروه تقسیم می شوند:
الف -سری زمستانه: در شرایط روز کوتاه، نور کم و دمای شبانه ۷ –۱۰ درجه سانتی گراد گل می دهند.
ب –گلدهنده در اواخر زمستان و اوایل بهار: در شرایط روز کوتاه (اما نه به کوتاهی گروه اول)،
نور متوسط و دمای شبانه ۱۰ –۱۳ درجه سانتی گراد گل می دهند.
ج –سری بهاره: در طول روز متوسط تا بلند، نور متوسط تا زیاد و دمای شبانه ۱۳ –۱۶
درجه سانتی گراد گل می دهند.
د – سری تابستانه: در طول روز بلند، نور زیاد و دمای شبانه بالاتر از ۱۶ درجه سانتی گراد
گل می دهند.
آکا ایران و باغ شیشه ای