اگر بتوان گفت که موجودات فضایی وجود داشته و زبانی هم داشته باشند فهمیدن زبان انها کار بسیار دشواری است
وجود موجودات فضایی ابهامی است که از قرن ها پیش در ذهن بشر وجود داشته است و تا کنون به نتیجه درستی نرسیده اند. در این مقاله به بررسی پیام موجودات فرازمینی می پردازیم که آیا امکان خواندن این پیام ها و فهمیدن معنی آن وجود دارد یا خیر.
موجودات فرازمینی
محققان دانشگاه اوهایو میگویند ممکن است روزی رمزگشایی پیام بیگانگان تنها توسط محققان و دانشمندان قابل انجام نباشد و نیاز به مشارکت بسیاری از شهروندان داشته باشد.
“شری ولز-ینسن”، یک زبان شناس در دانشگاه “بولینگ گرین” اوهایو میگوید: کار زبان شناسان، ریاضیدانان و دانشمندان حرفهای به احتمال زیاد برای رمزگشایی از یک رمز و راز کیهانی کافی نخواهد بود.
وی افزود: ما باید از تمام ظرفیتها استفاده کنیم. ما به همه نیاز داریم و باید مجموعهای
از معانی را برای هر پیامی که دریافت میکنیم، دریابیم.
دانشوری شهروندی(Citizen science) پژوهشهای علمی است که تمام یا بخشی از آن
توسط محققان مبتدی و یا غیرحرفهای انجام میشود. دانشوری شهروندی گاهی اوقات
با عنوان «مشارکت عمومی در پژوهشهای علمی»، «نظارت مشارکتی» و
«اقدامپژوهی مشارکتی» نیز توصیف میشود.
شهروندان دانشور در یکی از مهمترین و پرهزینهترین مراحل تولید علم، یعنی
جمعآوری دادههای محیطی، نقشی اثرگذار ایفا میکنند.
آزمایشی که اخیرا توسط “ولز-ینسن” انجام شده نشان میدهد که چرا ما ممکن است
نیاز به قدرت متمرکز انسانی داشته باشیم. او به دانشجویان کالج، چندین پازل که
به شیوه “Lincos” که زبانی طراحی شده برای درک توسط موجودات فرازمینی هوشمند است، ارائه کرد.
دانشجویان چیزهای ساده مانند توابع اساسی ریاضی را به سادگی دریافتند،
اما وقتی مفاهیم پیچیدهتر میشدند، شرایط سخت شد.
به عنوان مثال، “ولز-ینسن” معادله محیط دایره را به زبان “Lincos” به دانشجویان
ارائه داد و با جوابهای مختلف و عجیبی روبرو شد. برخی برداشت احساسی داشتند
و آن را “جهان” معنی کردند؛ برخی از آنها نیز مخالف را انجام دادند و گفتند “بی نهایت”.
پیام موجودات فرازمینی
تازه این پیامی است که توسط یک انسان نوشته و توسط یک انسان دیگر خوانده شده است. بدون شک بسیار دشوار خواهد بود که چیزی را که توسط موجودات فرازمینی نگاشته شده، کشف کنیم. چرا که هیچ تاریخ فرهنگی یا تکاملی مشترک با ما ندارند و ممکن است به احساسات مختلفی برای درک محیط و ارتباطاتشان متکی باشند و احتمالا از لحاظ فناوری پیشرفتهتر از ما هستند.
ولز-جنسن میگوید: به احتمال زیاد، ما باید در خلال یک پروژه علمی گسترده دانشوری شهروندی، به فهم پیامهای بیگانگان در آینده دست بزنیم. شانس موفقیت ما با این کار بسیار افزایش مییابد، اگر همه ما کمی از پیامها را دریابیم، مهارتهای تفکر جمعی ارتقا مییابد و درک ما از طبیعت و نحوه کارکرد آن افزایش پیدا میکند.
این زبانشناس در نظر داشت تا نتایج خود را در روز شنبه (۲۶ مه) در یک کارگاه آموزشی
در کنفرانس بینالمللی توسعه فضایی(ISDC 2018) در لسآنجلس ارائه دهد. اما به دلایلی لغو شد.
کار اصلی خانم “ولز-ینسن” اثبات این موضوع است که زبان یا حداقل برخی از عناصر
ضروری زبان ممکن است در سراسر کیهان قابل فهم باشد.
“نوام چامسکی” زبانشناس معروف اغلب گفته است که اگر یک مریخی به زمین سفر کند،
فکر میکند که همه ما به گویشهایی از یک زبان واحد صحبت میکنیم،
زیرا همه زبانهای زمینی یک ساختار اساسی مشترک دارند.
اما اگر بیگانگان زبان داشته باشند، آیا مشابه زبان ما خواهد بود؟ این یک سوال بزرگ است.
کمبود دانش ما درباره ریشههای زبان بشری و دشواری استقرا از یک نمونه،
موجب پیچیدگی این بحث است. با این حال، زبان نهنگها ممکن است برای
افزایش نمونه زبانهای سیاره ما به دو نمونه، به اندازه کافی پیچیده باشد.
خوب است بدانید آیا موجودات فضایی وجود دارند؟
بزرگترین سوال در تمام دنیا که هنوز هیچکسی نتوانسته پاسخی دقیق برای آن
ارائه کند، این است که آیا موجودات فضایی واقعا وجود دارند؟
تصور حضور موجودات فضایی در زمین و تمدنهای بیگانه بسیار جذاب است. مطالعات و تحقیقات باستانشناسان روی معماری سازههای باستانی، آنها را شگفتزده میکند. به راستی چگونه بیگانگان موفق شدهاند چنین سازههای فوقالعادهای را با ابزارهایی ابتدایی بسازند؟ از ایام بسیار دور، بشر در رویای کشف همنوعانی از خود در ماورای زمین بود. وقتی که به دنیای اطراف خود مینگریم، تماشای میلیاردها میلیارد ستاره در پهنه وسیع کیهان ما را مجذوب خود خواهد کرد. آیا همه این زیباییها مختص انسان طراحی شدهاند؟
با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، بشر توانست از محیط اطراف خود اطلاعات بیشتری کسب کند. برای مثال، در قرنهای گذشته سرانجام انسان توانست سیارههای اطراف خود را به کمک تلسکوپها مورد بررسی قرار دهد. بعدها تلسکوپها پیشرفتهای چشمگیری پیدا کردند تا جایی که امروزه دانشمندان قادرند با استفاده از تلسکوپهای رادیویی، حتی جزئیترین سیگنالهای فضایی را نیز دریافت کنند.
کشف موجودات فضایی
با وجود این که تلاش برای کشف موجودات فضایی با جدیت بسیاری دنبال میشود، اما هنوز خبر و یا شواهدی واقعی از آنها در دسترس نیست. به راستی چرا تصور میکنیم که ما در دنیا تنها هستیم؟ آیا سیاستهای پشت پرده ابر قدرتهای جهان، واقعیتی شوم را از مردم پنهان میکند؟ آیا بیگانگان در میان ما حضور دارند؟ اینها از جمله سوالاتی هستند که رفته رفته گروهی را در جهان موسوم به «نظریهپردازان توطئه» تشکیل داد. توطئهپردازان بر این باورند که موجودات فضایی وجود دارند و بارها از سیاره زمین ملاقات کردهاند اما چه چیزی باعث میشود که این واقعیت بسیار مهم از مردم پنهان مانده باشد؟
بوید بوشمن، یکی از دانشمندان اسبق ایالات متحده آمریکا، در منطقه ۵۱ (Area 51) بود که پیش از مرگش در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد «موجودات فضایی وجود دارند». وی تجربیات شگفتانگیز خود در این زمینه را با مارک پترسون، مهندس هوافضا، در میان گذاشت. بوید بوشمن پیش از مرگ خود اطلاعاتی را منتشر کرد که مطمئنا شما را در بهت و حیرت فرو خواهد برد.
چرا هنوز نتوانستهایم موجودات فضایی را ببینیم؟
دولت آمریکا همواره سعی داشته است که پیشرفتهای خود در زمینه علم و تکنولوژی را به رسانهها ارائه کند تا مردم داخل و خارج آمریکا را از دستاوردهای خود آگاه کند. اخیرا مقالهای در رسانههای خبری معتبر آمریکایی منتشر شده است که اظهاراتی تکاندهنده از بوید بوشمن را به استحضار خوانندگان میرساند.
امکان وجود موجودات فرازمینی
بناهای تاریخی، شهرکهای غولآسا و مقبرههای باستانی از قبیل تمدنهای «اینکا»، «آزتکها»، «مایاها» و «مصریان باستان» از جمله مکانهایی هستند که انسان را چندین قرن متحیر ساخته است. چگونه ممکن است تمدنی بتواند ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد حضرت مسیح، چنین بناهای خارقالعادهای را آن هم با فناوریهای ابتدایی احداث کند؟
علم امروزی به ما میگوید که صدها سیاره مشابه زمین در پهنه گیتی وجود دارد. از این جهت، حتی اگر شکلگیری حیات را محدود به تصورات خود در دنیا بدانیم، باز هم باید تاکنون بیگانگان را ملاقات کرده باشیم.
واقعیت این است که در جهان هستی، میلیاردها کهکشان وجود دارد که هریک از آنها میلیاردها ستاره را در دل خود جای دادهاند. اگر هر ستاره فقط یک سیاره را در مدار خود داشته باشد، باز هم میلیاردها میلیارد جهان بالقوه برای شکلگیری حیات در اطراف ما وجود دارد. این موضوع چندین دهه دانشمندان را غرق در خود ساخت و حتی نظریهای تحت عنوان «پارادوکس فرمی» نیز برای آن مطرح شد. بر اساس این نظریه باید گفت که موجودات فضایی وجود دارند اما چرا هنوز ما نتوانستهایم آنها را ببینیم؟
ایسنا و انا