
سلول درمانی می تواند اکثر بیماری های خطرناک مانند سرطان همچنین بیماری هایی نظیر ناشوایی را درمان کند
با استفاده از روش نوین سلول درمانی می توان اکثر بیماری ها را به راحتی درمان کرد. سلول درمانی به این طریق است که از آن قسمتی که آسیب دیده بافتی جدا می کنند سپس سلول های مفید ان را جدا کرده و سلول ها را در خارج از بدن فراوری می کنند و بعد به بدن تزریق می کنند.
سلول درمانی
معاون تحقیقات وزارت بهداشت: تحولات عظیمی در پزشکی ایجاد شده است و ما شاهد درمان بسیاری از بیماری ها با سلول درمانی هستیم.
دکتر رضا ملک زاده در مراسم افتتاح مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی رویان افزود: شاهد تحولات عظیمی در علم پزشکی هستیم که این تحولات پیشرفتهایی را برای درمان بیماران ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه برخی پیش بینی میکنند فناوریهای جدید شکل و درمان در پزشکی را در آینده تغییر میدهد، گفت: سرمایه گذاری بر اساس این موضوع بر پایه تحقیقات و پژوهش هاست.
ملک زاده افزود: در آستانه یک انقلاب صنعتی قرار داریم که اساس آن پیشرفتههای علمی ۲۰ سال گذشته است و یکی از این پیشرفتها به کاری گیری سلول درمانی است.
وی گفت: با استفاده از سلول درمانی و یا ژن درمانی شاهد هستیم که بسیاری از بیماریها مانند هموفیلی، تالاسمی و یا ناشنوایی را میتوان درمان کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: سلول درمانی و ژن درمانی افقهای بسیار روشنی در درمان بیماریها دارند و باید در این باره تحقیق و پژوهش کنیم و آمادگیهای لازم را برای درمان بیماریها با استفاده از این دستاوردها داشته باشیم.
بد نیست بدانید داستان سلول درمانی چیست؟
سلول درمانی شاخه ای از پزشکی ترمیمی است که در آن از تزریق سلول های فرآوری شده در خارج از بدن برای ترمیم بافت و یا اعضای بیمار استفاده می گردد.
کشف و معرفی سلول های بنیادی و همچنین سلول های پیش ساز به خصوص سلول های بنیادی خون ساز این روش را تبدیل به یک روش درمانی موثر در درمان بسیاری از سرطان ها و نارسایی های تولید سلول های خونی در مغز استخوان نموده است. نزدیک به ۵۰سال است که پزشکان بعد از انجام شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان که منجر به از بین رفتن سلول های خون ساز می شود، از پیوند سلول های بنیادی خون ساز از منشا خود بیمار و یا دهنده غیرخودی استفاده می کنند.
اما مطالعات صورت گرفته اخیر نشان می دهد که از سلول درمانی نه تنها در بیماری های خونی بلکه در سایر بیماری هایی که علت اصلی آن ها از دست دادن بخشی از عملکرد بافتی است نیز می توان استفاده کرد. در این روش درمانی بعد از مشخص شدن منبع سلولی که ممکن است مغز استخوان ،قلب، بافت عصبی، و یا سایر بافت ها باشد، ابتدا یک نمونه از بافت مورد نظر تهیه شده و سپس سلول های درمان کننده آن جدا شده و با توجه به نیاز بیمار و همچنین سلول های بدست آمده ممکن است که در نهایت سلول ها با یا بدون کشت در غضروف مورد نظر تزریق شوند تا موجب ترمیم و افزایش عملکرد بافت آسیب دیده گردد.
استفاده از سلول درمانی در پزشکی ترمیمی
برای تزریق سلول ممکن است که لازم باشد، از مواد حامل و یا حتی از
داربست های سه بعدی استفاده شود. که به این روش در برخی متون،
مهندسی بافت نیز گفته می شود که یکی از روش های مورد استفاده از پزشکی ترمیمی است.
در سلول درمانی با توجه به نوع بیماری میتوان از هر دو نوع سلول بدنی و
یا سلول بنیادی استفاده نمود. اما در سالهای اخیر تمایل به استفاده از سلولهای بنیادی
در بیماریهای همراه با تخریب بافتی افزایش یافته است.
سلولهای بنیادی مادر همه سلولهاست و توانایی تبدیل به همه سلولهای بدن را
نیز دارد. این سلولها دارای توانایی خودنوسازی و تمایز به انواع سلولها همچون
سلولهای خونی، قلبی، عصبی و غضروفی هستند. سلولهای بنیادی همچنین
در بازسازی و ترمیم بافتهای مختلف بدن بدنبال آسیب و جراحت مۆثر هستند
و میتوانند به درون بافتهای آسیبدیدهای که بخش عمده سلولهای آنها
از بین رفته است، پیوند زده شوند و جایگزین سلولهای آسیب دیده شده
و نقص در آن بافت را ترمیم کنند.
راههای زیادی برای استفاده از سلولهای بنیادی در تحقیقات پایه و بالینی وجود دارد.
با این وجود از نظر تکنیکی سختیهای زیادی بین تئوریهای امیدبخش در درمان
بیماریها و رسیدن به یک روش عملیاتی مناسب در درمان آنها وجود دارد که پر کردن
این فاصله فقط با انجام آزمایش ها و تحقیقات بیشتر امکانپذیر است.
در سلول درمانی با توجه به نوع بیماری میتوان از هر دو نوع سلول بدنی و یا سلول بنیادی
استفاده نمود. اما در سالهای اخیر تمایل به استفاده از سلولهای بنیادی
در بیماریهای همراه با تخریب بافتی افزایش یافته است
خبرگزاری صداوسیما و تبیان