معایب استفاده طولانی مدت از هدفون زیاد است یکی از مهمترین آنها ایجاد عفونت گوش است
خیلی از افراد برای گوش دادن به موسیقی از هدفون استفاده می کنند. استفاده از هدفون مزایا و معایب خاص خود را دارد . جدیدا محققان هدفونی طراحی کردند که استفاده از آن باعث افزایش تمرکز شده و افراد را زرنگ تر می کند. وقتی این هدفون را میزنید اگر حواستان پرت شود با صدای بوق به شما هشدار می دهد .
استفاده از هدفون
مهندسان آمریکایی نمونه اولیه هدفونی را رونمایی کرده اند که گفته می شود باعث افزایش تمرکز کاربر می شود.
به گفته این محققان هدفون Mindset فعالیت مغز را برای کسب حداکثر بهره وری ذهنی تجزیه و تحلیل می کند. این هدفون با استفاده از فناوری نوروفیدبک، سیگنال های الکتروانسفالوگرافی (فعالیت الکتریکی مغز) را اندازه می گیرد و به کاربران کمک می کند تا تمرکز پیدا کنند و زرنگ تر شوند.
این هدفون در قسمتی که بر روی سر قرار می گیرد دارای پنج حسگر است و از همان
فناوری استفاده می کند که بیش از ۵۰ سال در بیمارستان ها برای تصویربرداری از مغز
و کارهای تشخیصی استفاده شده است.
از این فناوی علاوه بر تشخیص بیماری هایی مانند صرع، آسیب های سر، سرگیجه و
تومورهای مغزی، برای آموزش فضانوردان ناسا و تقویت خلاقیت در مسابقات اسکیت المپیک
استفاده شده است.
در مدت استفاده از این هدفون، حسگرها نمودار فعالیت الکتریکی مغز را نشان می دهند و هر زمان که میزان تمرکز کاربر کاهش یابد به وی هشدار می دهند.در طول زمان این هشدارها به ذهن آموزش می دهند که زمان حواس پرتی خود را بهتر بشناسد که این کار به تقویت بادوام تمرکز منجر می شود.
محققان می گویند: این هدفون بالقوه می تواند اختلال کم توجهی ناشی از بیش فعالی را
درمان و خلاقیت فرد را تقویت کند. قیمت این هدفون ۳۴۹ دلار خواهد بود.
جزئیاتی درباره خطر و عوارض ناشی از استفاده مداوم هدفون و هندزفری
در کنار مزایای بی شمار هدفون ها که گوش دادن به موزیک و صداها را در هر مکان ، لذت بخش تر کرده اند، این دستگاه ها می توانند صدمات جدی زیادی را برای بدن و البته اطرافیان ما ایجاد کنند ؛ به خصوص که اخیرا استفاده از هدفون ، در میان نوجوانان گستردگی بیشتری پیدا کرده است . اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که از هدفون به صورت طولانی مدت استفاده می کنید ، شما را به مطالعه عوارض ناشی از استفاده از هدفون ، دعوت می کنیم.
استفاده طولانی مدت از هدفون در شبانه روز ، مشابه روشن نگه داشتن کامپیوتر در شب و روز ، برای دستگاه ، کاربران و البته اطرافیان عوارض جدی زیادی دارد ؛ در ادامه قصد داریم به پاسخ سوال آیا استفاده از هندزفری برای گوش ضرر دارد؟ عوارض استفاده از هدفون روی بدن و مضرات دیگر استفاده طولانی مدت از هدفون که اطرافیان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد ، بپردازیم.
افزایش ریسک تصادف حین عبور از خیابان
زمانی که مشغول گوش دادن به موزیک هستید و از خیابان و معابر عمومی عبور می کنید ،
کاملا از دنیای اطراف خود بی خبر میشوید و متوجه هشدارهای رانندگان مختلف هنگام عبور
از خیابان نمیشوید. توصیه میشود هیچ گاه هنگام عبور ازخیابان ، از هدفون استفاده نکنید.
احتمال تصادف در ریل قطار
نمونه دیگر از خطرات استفاده از هندزفری ، گوش دادن به موزیک با هدفون و حرکت در
مسیر ریل قطار است. بد نیست بدانید در حدود ۳۷۹ نفر در سال ۲۰۱۴ به همین دلیل
در ایستگاه های راه آهن دهلی قدیم ، کشته شدند!
ابتلا به بیماری های گوش با استفاده از هدفون
تجمع باکتری ها در سری هدفون و ابتلا به بیماری
بعد از استفاده مداوم از هدفون ها ، سری هدفون به خصوص اگر اسفنجی باشند ، باکتری های گوش و تمام مواد زائدی که به واسطه تصفیه هوا در گوش خارجی تجمع یافته است ، به داخل گوش منتقل می کند که تنها یک مورد از مضرات هندزفری برای گوش میباشد ، بنابراین توصیه میشود سری هدفون هر دو ماه یک بار عوض شود.
افزایش عفونت های گوش حین استفاده مشترک از هدفون
شاید گوش دادن به موزیک با یک هدفون و به صورت مشترک با دوستان و همراهانتان ، لذت بخش تر باشد؛ اما این کار ، احتمال انتقال باکتری و عفونت های گوش میانی را افزایش می دهد و بهتر است اگر مجبورید از یک هدفون به صورت مشترک استفاده کنید ، حتما سری هدفون را با دستمال کاغذی یا هر چیز مشابه بپوشانید و سپس از آن استفاده کنید.
کاهش سطح شنوایی گوش و ایجاد مزاحمت!
گوش دادن به صدای بلند به موزیک و با استفاده از هدفون ، به صورت طولانی مدت ، سبب عارضه های مختلفی از جمله کاهش سطح شنوایی گوش به صورت موقت یا دائم میشود. همچنین بعد از مدتی برای گوش دادن به هرچیز حتی بدون هدفون ، مجبور به افزایش ولوم یا صدا هستید و این برای افرادی که در مجاورت شما هستند ، آزار آور است.
استفاده از هدفون در هواپیما
استفاده از هدفون در هواپیما و آسیب به بخش های دیگر بدن
مطالعات ثابت کرده است که استفاده از هدفون یا مطالعه کردن در وسایل نقلیه ای نظیر هواپیما و یا اتوبوس که آلودگی صوتی اطراف آن ممکن است زیاد باشد، نه تنها برای گوش ، بلکه برای سایر ارگان های بدن مضر است. آلودگی صوتی سطح دسیبل در گوش را افزایش میدهند و سبب میشوند که شما با صدای بلندتری به گوش دادن موزیک بپردازید.
آسیب به عصب شنوایی با هدفون های توگوشی
هدفون یا هندزفری های توگوشی که تمرکز صدا را روی مجرای شنوایی بیشتر می کنند،
عوارض بیشتری نسبت به سایر هدفون ها دارند و عصب شنوایی را تحت تاثیر قرار می دهند.
علم آموز و انزل وب