تشخیص تفاوت بین اختلال اضطرابی بیمارگونه با نگرانی و اضطراب طبیعی معمولا برای بسیاری از افراد کار سادهای نیست.طبق بیانیه “انجمن روان پزشکی آمریکا” اختلال اضطرابی شامل احساس ترس یا اضطراب مفرط است که اغلب با گرفتگی ماهیچهها و رفتارهای اجتنابی توام است.
این اختلال که به چندین نوع مختلف از جمله اختلال پانیک، فوبیا و اختلال اضطراب اجتماعی و … دستهبندی میشود، یکی از شایعترین مشکلات سلامت روان در جهان است و بر اساس مقالهای که به تازگی در سایت مدیکال دیلی منتشر شده، علائم و نشانههای اضطراب میتواند در تظاهرات فیزیکی و رفتارهای ظاهری نمود پیدا کند که برخی از شایعترین آنها عبارتند از:
نشانههای اضطراب کدام اند؟
– گرفتگی ماهیچهها: درد بدن که انواع مختلفی همچون میگرن و درد مفصلی را شامل میشود میتواند از نشانههای اضطراب فراگیر باشد. اگرچه تحقیقات کافی در مورد این نوع از اختلال اضطرابی انجام نگرفته است.
– آکنه: بررسیها نشان میدهد افراد بزرگسال مبتلا به آکنه سطح بالاتری از اضطراب را تجربه میکنند. در واقع تولید فزاینده هورمونهای استرس، ترشح چربی پوست صورت را بیشتر میکند و نشانههای اضطراب است.
– وسواس عملی: اختلال وسواس فکری – عملی با رفتارها و افکار وسواسی شناخته میشود که کنترل آنها سخت است. فرد تا زمانیکه به احساس آرامش روانی برسد به تکرار این رفتار ادامه میدهد و به طور مثال چک کردن در هنگام خروج از ساختمان یکی از آنهاست.
– اختلال خواب: مشکلات مزمن خواب میتواند نشانه هشداردهندهای باشد زیرا بین بی خوابی و اضطراب رابطهای نزدیک وجود دارد.
۵ نشانه ظاهری اضطراب بیمارگونه
– خودهوشیاری: نشانههای اضطراب اجتماعی از موقعیتهایی ناشی میشود که مستلزم تعاملاتی در شرایط غیر قابل پیش بینی است. به طور مثال میتوان به صحبت کردن پشت تلفن یا برقراری مکالمه در یک مهمانی اشاره کرد. افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج میبرند ناخودآگاه قضاوت دیگران را نسبت به خودشان بزرگ میکنند که این تصور میتواند با نشانههای ظاهری مختلفی از جمله افزایش ضربان قلب، تعریق، حالت تهوع و لرزش دستها خود را نشان دهد.
پیشگیری از اضطراب
راهی برای پیش بینی دلایلی که باعث اضطراب شما می شود وجود ندارد. اما با رعایت موارد زیر شدت عوامل اضطراب زا را می توانید برروی خود کاهش دهید:
•مصرف محصولات حاوی کافئین همچون قهوه، چای، نوشابه، شکلات و … را کاهش داده و متوقف کنید.
•از مصرف الکل و مواد مخدر اجتناب نمایید.
•زمانیکه حادثه ای ناراحت کننده برای شما اتفاق افتاد، قبل از اینکه تاثیرش برروی شما بیشتر شده و درمانش سخت تر شود، به پزشک مراجعه نمایید.
در دنیای ایدهآل، ما با افکار استرسزا و اضطرابآور مواجه نمیشویم. اما بالاخره ما انسان هستیم و به ناچار نگران چیزهای مختلف میشویم. بنابراین وقتی مضطرب هستیم، راههای کوچک بسیاری وجود دارند که میتوانند افکار ما را تغییر دهند، به ذهن ما آرامش بدهند، بدن ما را آرام کنند و ما را به شرایط عادی بازگردانند. اگر این روشها نتوانستند به شما کمکی کنند، به یک رواندرمانگر مراجعه نمایید تا به کمک او مشکل جدیِ اضطراب خود را بر طرف کنید.
اختلالات اضطرابی
اختلالات اضطرابی وقتی اتفاق میافتد که افراد علائم بالا را داشته باشند. در واقع اختلالات اضطرابی با روابط معمولی افراد و فعالیتهای روزمره آنها تداخل میکند. همچنین زنان دو برابر مردان مستعد ابتلا به این اختلالات میباشند. از جمله اختلالات اضطرابی عبارتند از :
– وحشتزدگی
– ترس بیش از حد (فوبیا)
– اختلالات وسواسی
– اختلالات اضطرابی پس از تروما
درمان
– ابتدا ترس و اضطراب خود را در رابطه با موقعیت خاص بشناسید و قبول کنید
که شما دچار این اضطراب هستید و برای مواجهه با این موقعیت برنامه ریزی کنید؛
برای مثال اگر شما دائم در خصوص مسائل مالی اضطراب دارید،
یک برنامه پس انداز پول را برنامه ریزی کنید و یا بودجه را به طور مجزا در نظر بگیرید.
– در مشکلات قبلی خود باقی نمانید. تغییراتی ایجاد کنید که احساس راحتی بیشتری داشته باشید و اجازه دهید تا مشکلات را پشت سر بگذارید.
– تنشها را با ورزش و ماساژ از خودتان دور سازید.
– از روش های رهاسازی (Relaxation) استفاده نمایید.
– به اندازه کافی استراحت کنید و اگر در خواب مشکل دارید به پزشک مراجعه نمایید.
– از الکل ، کافئین و شکلات و سیگار دوری جویید.
– فکر خود را مشغول نمایید.
– برای لذت بردن به بیرون بروید،
مثل دیدن یک فیلم طنز، پیاده روی و یا کوهنوردی.
– برنامه ریزی روزانه داشته باشید.
داشتن کار بیش از حد و یا بیکار بودن در طی روز میتواند به اضطراب شما بیفزاید.
– علائم خود را یادداشت کنید و گاهی به دوست صمیمی خود آنها را بازگو کنید.
گاهی مواقع گفتگو کردن با یک دوست از اضطراب شما میکاهد.
– در گروههای اجتماعی شرکت کنید و یا به طور داوطلبانه به کمک دیگران بپردازید.
دارو درمانی
– امکان دارد داروهای ضداضطراب مثل بنزودیازپینها برای مدتی کوتاه توسط پزشک تجویز شوند.
– امکان دارد از داروهای ضدافسردگی برای اختلال هراس استفاده شود.
تبیان
ایسنا
راستینه