
در دورانی زندگی میکنیم که افراد زیادی درس و مدرک روانشناسی را دارند، اما آیا فقط داشتن مدرک کافی است؟ باید بگوییم، خیر. شما اگر میخواهید یک روانشناس موفق باشید، باید در کارگاه های روانشناسی تخصصی خود شرکت کنید .
در دورانی زندگی میکنیم که افراد زیادی درس و مدرک روانشناسی را دارند، اما آیا فقط داشتن مدرک کافی است؟ باید بگوییم، خیر. شما اگر میخواهید یک روانشناس موفق باشید، باید در کارگاه های روانشناسی تخصصی خود شرکت کنید تا بهمرور بتوانید، تخصص و دانش خود را گسترش دهید و بهعنوان یک روانشناس برجسته شناخته شوید. با ما همراه باشید تا با بهترین کارگاههای روانشناسی آشنا شوید و بدانید که این کارگاهها در چه مکانی برگزار خواهند شد.
کارگاه روانشناسی
یک کارگاه روانشناسی معمولا از ۵ تا ۲۵ نفر شرکتکننده تشکیل میشود. در کارگاههای روانشناسی تعدادی از افراد دور هم جمع شدهاند و به تعامل با یکدیگر میپردازند و طی آن، با تمرین و تکرار، مهارتهای لازم را بهدست میآورند.
کارگاه های روانشناسی دو ویژگی اصلی دارند:
- تعامل بین افراد شرکتکننده وجود دارد.
- افراد فرصت بیان نظرهای خود و کسب مهارت را دارند.
کارگاههای روانشناسی معمولا بهصورت فشرده و چند ساعت در روز برگزار میشوند که موضوع و محور مشخصی دارند.
تفاوت کارگاه های روانشناسی با کلاسهای روانشناسی در دانشگاه
تفاوت بین کارگاه و کلاس بسیار زیاد است. مطالب کلاسی، تئوری بوده و جنبه عملی ندارد، اما کارگاه روانشناسی برای کسب مهارت برگزار میشوند، جنبه عملی داشته و کاربردیتر هستند. البته که مطالب دانشگاهی، موارد مفید و موثری را نیز دارند؛ در ادامه تعدادی از تفاوتهای کلاس و کارگاه بیان شده است:
کارگاه محل کسب مهارت است؛ جایی که کار را یاد میگیرید.
مطالب دانشگاه، کلی و سطحی هستند و جنبه عملی ندارند. در نتیجه به افراد، آمادگی لازم را برای حضور در بازار کار نمیدهند. اگر میخواهید مهارتهای لازم را برای حضور در بازار کسب کنید؛ نیازمند شرکت در کارگاه های روانشناسی هستید تا نکات ریز و مهم کار را یاد بگیرید.
موضوع و مدرس کارگاه به انتخاب شماست.
در کارگاه های روانشناسی شما میتوانید در کلاس و کارگاهی شرکت کنید که به آن علاقهمند هستید، که میتواند با موضوع اختلالات یادگیری، روانشناسی یادگیری و… باشد، اما در کلاس، شما مجبور هستید سر کلاس استادی بنشینید که به درسش هیچ علاقهای ندارید.
کارگاه، شرکتکننده کمتری دارد؛ درنتیجه یادگیری آن بهتر است.
تعداد افرادی که در کارگاه های روانشناسی شرکت میکنند، محدود بوده و هدفشان یادگیری است، یعنی افراد علاقهمند و مشتاق میخواهند در کارگاه حضور داشته باشند، اما کلاسها اینگونه نیست. بعضی از افراد، از سر اجبار در کلاس استاد حاضر میشوند.
کارگاه های روانشناسی مناسب چه افرادی است؟
کارگاه های روانشناسی میتوانند برای همه ردههای سنی برگزار شوند؛ از کارگاههایی که مناسب کودکان هستند تا کارگاههایی که مختص روانشناسان بوده و فقط آنها میتوانند در آن شرکت کنند. معمولا کارگاههای روانشناسی که با ارائه مدرک معتبر برگزار میشوند، مناسب روانشناسها هستند. البته انواعی از کارگاههای روانشناسی نیز هستند که مناسب اقشار مختلف جامعه بوده و آنها میتوانند از مطالب روانشناسی که به زبان ساده بیان شدهاند، بهرهمند گردند و استفاده از این مطالب سبب بهبود وضع زندگی آنها شود.
چرا استفاده از کارگاه های روانشناسی دارای اهمیت است؟
در این بند میخواهیم بهصورت تیتروار، اهمیت کارگاه های روانشناسی و فواید آنها را بیان کنیم:
- آشنایی با نقاط قوت و ضعف فرد شرکتکننده.
- شناسایی استعداد و توانایی شرکتکننده توسط خودش؛ رسم راهی برای رسیدن به آن و شکوفا شدن.
- به بهتر شدن روابط فرد کمک میکند: زیرا دانش و جهانبینی او را وسیعتر میگرداند.
- باعث بهترشدن تمرکز و قدرت تصمیمگیری فرد میشود.
- برخورد ما را با شکستهایمان راحتتر میکند.
- با شرکت در کارگاههای ازدواج، شناخت ما را از خود و دیگری بهبود میدهد که طی آن میتوانیم ازدواج بهتری داشته باشیم.
- و…
انواع کارگاه های روانشناسی
کارگاه روانشناسی بهصورت کلی به دو دسته تبدیل میشوند: عمومی و تخصصی
۱_کارگاههای روانشناسی تخصصی
این کارگاهها برای روانشناسان برگزار میشود تا برای کار و حرفه خود، تبحر و تخصص لازم را به دست بیاورند. برگزارکننده این کارگاهها، روانشناسان متخصصی هستند که در کار خود تبحر بالایی دارند و اکنون میتوانند دانش و مهارت خود را به دیگری منتقل کنند. البته که برای تدریس خود، مجوزهای لازم را از منابع مرتبط دریافت کردهاند. کارگاه های روانشناسی تخصصی دارای موضوعات متعددی هستند:
- سکستراپی
- خیانتهای زناشویی
- رفتار درمانی
- شناخت درمانی
- زوج درمانی
- تربیت درمانگر کودک
- بازی درمانی برای کودکان
- و…
۲_کارگاه روانشناسی عمومی
کارگاههایی که برای اقشار عمومی جامعه مناسب هستند و برای بهبود وضع سلامتی آنها کاربرد دارند:
- اعتماد به نفس
- عزت نفس
- مهارتهای ارتباطی
- مهارتهای فرزندپروری
- کنترل پرخاشگری و خشم
- مدیریت هیجان
- مهارتهای جنسی
- …
- کارگاه های روانشناسی عمومی که توسط مراجعین برگزار میشود.
- کارگاه های روانشناسی عمومی که در قالب همایش برگزار میشود.
هزینه کارگاههای روانشناسی
معمولا به ندرت پیش میآید که کارگاه های روانشناسی بهصورت رایگان برگزار شوند؛ این کارگاهها توسط سازمان نظام روانشناسی تعیین قیمت میشوند تا هزینه شرکت در آنها خیلی زیاد نشود و افراد بتوانند در آن شرکت نمایند. مدتزمان کارگاه با قیمت آن رابطه مستقیم دارد؛ هر اندازه که کارگاه طولانیتر باشد، هزینه شرکت در آن بالاتر خواهد بود.
شما متناسب با وضعیت خود میتوانید با شرکت در کارگاه روانشناسی، سواد و دانش خود را بروز نمایید.
کارگاه روانشناسی با مدرک بین المللی
کارگاههای زیادی توسط مجموعههای مختلف برگزار میشوند، اما همه آنها مدرک معتبری را ارائه نمیدهند. رادیو بینا مرکزی است که دوره های روانشناسی با مدرک بین المللی را برگزار میکند. اگر میخواهید برای خود اعتباری کسب کنید، باید در کارگاه روانشناسی با مدرک بین المللی شرکت کنید.
ورکشاپ های روانشناسی
ورکشاپ های روانشناسی یا کارگاههای سلامت روان، برنامهای عملی است که مهارتهای فردی و روانی افراد را بهتر میکند. در ورکشاپهای روانشناسی افراد دربارهی ایدهها و نظرات مختلف با یکدیگر حرف میزنند و برای رشد و ارتقای کیفیت زندگی خود با یکدیگر همکاری میکنند؛ این کارگاهها را میتوان در محیطهای مختلف مثل مدرسه، محیط کار، سمینارهای روانشناسی یا کلاسهای آموزشی برگزار کرد. با همهگیری بیشتر تکنولوژی، کارگاهها به سوی برگزاری آنلاین رفتهاند. ورکشاپ، فضایی است که در آن کار صورت میگیرد.
مزایای ورکشاپ های روانشناسی
سبب کاهش تنش و استرس میشوند:
ورکشاپها با افزایش دانش و آگاهی شما، سبب کاهش تنشهای زندگیتان میشوند؛ زیرا چیزی را به شما میآموزند که قبلا دربارهی آن نمیدانستید.
صحبت کردن دربارهی مسائل سلامت روان را برای شما عادی میکند:
صحبت کردن در مورد مسائل سلامت روان در محیط خانواده، دوستان و همکاران، کار سادهای نیست و ممکن است که از مطرح کردن آن خجالتزده شوید، اما در محیط ورکشاپ راحتتر میتوانید در مورد این مسائل صحبت کنید و فضای علمی برای رفع مشکلات وجود دارد.
فضای سالمتری را اطرافتان ایجاد میکند:
ورکشاپ به بهبود وضع زندگی شما کمک میکند؛ زیرا با بهتر کردن دانش و آگاهیتان، مانع حضور افراد سمی و منفینگر در اطرافتان میشود و محیط اطراف شما با آدمهایی پر میشود که از مهارتهای زندگی بهتری برخوردارند و میتوانند در زندگی شما تاثیر مثبت بگذارند.
سبب افزایش درک متقابل میشود:
افزایش دانش به درک بهتر شما منجر خواهد شد و مسائل و مشکلات کمتری را در زندگی خواهید داشت.
انواع ورکشاپهای روانشناسی
- آگاهی از سلامت روان
- خودآگاهی
- مدیریت استرس
- ارتباطات و ساختن رابطه
سخن پایانی
شما میتوانید برای بهتر کردن زندگی خود یا کسب دانش، در کارگاههای روانشناسی شرکت کنید. اگر مکانی را برای شرکت در کارگاه مناسب نمیشناسید، بهترین کارگاه های روانشناسی را رادیو بینا برگزار میکند. شاید شما بخواهید در ورکشاپ شرکت نمایید، در آن صورت، ورکشاپ های روانشناسی رادیوبینا میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد.