
برخی از چهرههای معروف کشورمان در عرصه تبلیغات فعالیت زیادی دارند و اکثر با برندهای معروفی کار می کنند که هزینه این تبلیغات با توجه به چهره بودن این مدل ها متفاوت است.
همه سلبریتی ها در نقاط مختلف جهان علاوه بر بازیگری در زمینه تبلیغات نیز فعالیت دارند و این چیز طبیعی می باشد که برخی از چهرههای معروف ایرانی نیز به دلایلی از برندهای معتبری تبلیغ می کنند به طور مثال سروش جمشیدی برای برند خوراکی دلپذیر فعالیت می کند و بهنوش طباطبایی و بهرام رادان برای برند نوین چرم که در ادامه جزئیات فعالیت این هنرمندان را در نیک صالحی مشاهده کنید
فعالیت تبلیغاتی چهرههای معروف ایرانی
کمی طول کشید کشور ما هم تحت سیطره رسانههای جمعی قرار بگیرد. کمی از آن بیشتر هم طول کشید تا رسانههای جمعیمان، وجهه بازاری پیدا کنند و چهرههای پشت ویترینشان، وجهه کالایی. در این مسیر افتوخیز هم داشتیم و شاید از معدود مواردی بود که مدیریت فرهنگی همراه با اقتضائات زمانه گام برداشت.
موقعی که هنوز بازیگران با نقشهای قهرمانانه و مقدس در ذهن مخاطب پیوند داشتند، مدیریت فرهنگی تلاش کرد از ذهنیت مردم حراست کند و اجازه ندهد نقشها بهواسطه بازیگرها، آلوده به مصرفگرایی شوند؛ اما بعد همزمان درگیر دو اتفاق شد: هم دیگر از پس گسترش رسانههای جمعی و اجتماعی برنیامد و هم دیگر پولی نداشت که خرج فرهنگ کند.
حالا درست سر بزنگاه، ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی شهرت داشت خودش را نشان میداد و مدیریت فرهنگی هم مثل دیگران، دست خالی و مغموم، گوشه حجرهاش ایستاد تا سلبریتیسم، این «شاهد بازاری» عصر رسانه، خوب جولان دهد. اینجا نگاهی انداختیم به سه راسته از این بازار و شاهدهایشان.
سروش جمشیدی از چهرههای معروف
برند خوراکی دلپذیر از سایر نشانهای تجاری در استفاده از یک چهره مشهور برای تبلیغ کالای خود با اختلاف جلو افتاده است. سروش جمشیدی که با مجموعه دورهمی مهران مدیری به صورت گسترده در میان مردم شناخته شد، پس از قطع این برنامه و عدم موفقیت آن در کانالهای اینترنتی به تلویزیون برگشت، با همان پسزمینه طنز و استندآپکمدی اما این بار به نام و برای یک برند خوراکی. این روزها تکیهکلام او در این تبلیغات روی زبانهاست: «یه چیز بامزه بگم؟»
تبلیغات پژمان جمشیدی از چهرههای معروف
پژمان جمشیدی که هم شهرت یک فوتبالیست را به دوش میکشد و هم شهرت بازیگری، در سالهای اخیر صحنهای نبوده که فتح نکرده باشد. تئاترهای تجاری، فیلمهای کمدی عامهپسند، سریالهای طنز تلویزیون و البته تبلیغات کالاهای بازرگانی.
او با تمام این پسزمینهها، برای «شهر فرش» مایه گذاشت و در تبلیغاتش حاضر شد. پژمان جمشیدی، کاملترین نمونه یک «سلبریتی تجاری» پولساز در ایران است.
مدل شدن امیرحسین آرمان از چهرههای معروف
برند پوشاک «السیمن» در درستترین زمان، روی درستترین بازیگر دست گذاشت. حالا که سریال «مانکن» با بازی امیرحسین آرمان، البته در نقد تجارت کثیف زیر پوشش فشنبرندینگ در شبکههای VOD در حال پخش است، السیمن در تلویزیون از این چهره برای تبلیغ پوشاک مردانه استفاده کرده است.
این مورد را باید یکی از پیچیدهترین نمونههای کالاییسازی چهرههای مشهور دانست؛ امیرحسین آرمان که درون متن سریال مانکن، شمایل یک قهرمان ضدبرند را برای مخاطب میسازد، در فرامتن همچنان برای ارتقای مصرفگرایی، بهترین کارکرد را دارد. ارتباط معنایی میان شمایل توسعهیافته از یک بازیگر با کالای تبلیغاتی، از جمله فرصتهایی است که فقط برای برخی برندها
ایجاد میشود.
سیدمحمد موسوی از چهرههای معروف ورزشی
در میان برندهایی که در تلویزیون تبلیغ میشوند، رکسونا تنها برند غیرایرانی است که یک چهره مشهور را قانع کرده تا برایش تبلیغات کند. سید محمد موسوی، والیبالیست پرافتخار تیم ملی، در طول بازیهای ملی فقط یکی از شش نفر روی مستطیل والیبال نبود بلکه در فواصل ستها، در کنار رکسونا هم دیده میشد. ارتباط معنایی کالای تبلیغاتی با زمینه چهرههای مشهور، از جمله فرصتهایی است که برخی برندها را به سمت ورزشکاران سوق میدهد.
نیما فلاح و سحر ولدبیگی از چهرههای معروف هنری
ویژگی منحصر به فرد این نمونه حضور تنها زن مشهور در تبلیغات تلویزیونی یک کالای تجاری است. سحر ولدبیگی در کنار همسرش، نیما فلاح، تنها زنی است که پایش به تبلیغات باز شده و این فرصت منحصر به فرد فقط برای «روغن بهار» به وجود آمده است.
تجربه ذهنی مخاطب از این زوج پرانرژی و طناز که البته به سالهای بسیار دورتر تلویزیون بازمیگردد، در این تبلیغات دستمایه ترغیب مخاطب به خرید این کالا قرار گرفته است.
زندهیاد جمشید مشایخی
هر قدر تلویزیون سعی میکند دست به عصا با پدیده چهرههای معروف و تبلیغات تجاری جلو برود، شهرداریها بیمحابا واردش شدهاند. چهرههای معروف هم انگار با شهر راحتتر هستند تا با تلویزیون.
نشان به آن نشان که مرحوم جمشید مشایخی با آن حجم از وجهه عمومی از اولین بازیگرانی بود که روی بیلبوردها دیده شد و مخاطب را به تعجب انداخت و احتمالا او را از قداست هنر، کمی هم ناامید کرد. جمشید مشایخی با تبلیغات کولو گازی، روی پیشانی خیابانها رفته بود.
مهران مدیری از چهرههای معروف ایرانی
شاید یک علت راحتی چهرهها با شهر، همین باشد که به اندازه تلویزیون، ریسک پسزدهشدن ندارد، اما به همان اندازه میصرفد. هم تبلیغ میکنی و هم وسعت دیدهشدنت به اندازه ایران نیست.
احتمالا همین استدلال سلطان جنگهای طنز دو دهه تلویزیون را هم روی بیلبوردها برد. مهران مدیری برای چای عرفان، روی بیلبوردها رفت و مخاطبان بسیاری را با این دردسر مواجه کرد که ادعای مردمی بودن را با تبلیغات تجاری چطور آشتی دهند.
حمید گودرزی / سام درخشانی
دو نمونه شکستخورده در تبلیغات شهری، شاید فرصتی به همه ما از مخاطب گرفته تا مدیر
و تولیدکنندگان کالا بدهد تا فکر کنیم که استفاده از چهرههای معروف، همیشه هم موفق نیست.
حمید گودرزی و سام درخشانی، دو بازیگر محبوب بودند که هر دو برای مدت کوتاهی
در تبلیغات آیسامبل و نشان کارما دیده شدند، اما ظاهرا برای هیچ دو سمت ماجرا
چندان عوایدی نداشت و کارشان ادامه پیدا نکرد.
فعالیت تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و امین زندگانی از چهرههای معروف
یکی از بهترین عرصهها برای اجرای سیاست تبلیغاتی «پنهانشدن و دیدهشدن» حضور در تبلیغات مجتمعهای تجاری مجلل و نوساز پایتخت و برخی شهرهای بزرگ کشور است. الیکا عبدالرزاقی و امین زندگانی، زوج بازیگر هم با همین سیاست، در مجتمع پالادیوم، به تبلیغ «ریبوک» اشتغال دارند. گفتنی است، این برند هم از معدود برندهای خارجی است که چهرههای ایرانی را برای تبلیغات با خود همراه کرده است.
محمدرضا گلزار
پر بیراه نیست که طرفداران محمدرضا گلزار، او را تنها سوپراستار ایرانی میدانند.
اگر وجوه حرفهای لازم برای بازیگر ستاره شدن را کنار بگذاریم و توقعاتی نظیر مهارتهای بدنی،
صوتی، حرکتی و امثالهم را از مفهوم «سوپراستار» کنار بگذاریم و به محبوبیت پایدار،
رضایت بدهیم، گلزار، تنها نمونه ایرانی است که برای چند دهه فقط به خاطر ویژگیهای
ظاهریاش، این محبوبیت را حفظ کرده است.
این ویژگی ظاهری و محبوبیت البته این فرصت را هم به برندهای تجاری میدهد تا چپ و راست با او قرارداد ببندند. G.U.M، هایپ، لوندویل، ایکات تنها بخشی از تولیدکنندگانی هستند که از گلزار برای تبلیغات استفاده کردهاند.
مدل شدن بهرام رادان و بهنوش طباطبایی از چهرههای معروف
بهرام رادان، به چهره ثابت نوین چرم تبدیل شده است و از این پایداری چندین ساله
در تبلیغ میتوان متوجه شد که قرارداد این شرکت با این بازیگر، به احتمال زیاد،
مشروط بر عدم حضور در تبلیغات سایر کالاها یا دستکم کالاهای مشابه بوده است.
اما نوینچرم به مرور دریافت که استفاده از تکچهره رادان، شخصیت برندش را مردانه میکند درحالی که پوشاک زنانه هم بخش مهمی از تولیداتش است. امسال بهنوش طباطبایی به عنوان چهرهای همسنگ با رادان در تبلیغات نوینچرم حضور یافت.
رضا کیانیان
کمتر بازیگری است که مثل رضا کیانیان، معنی دقیق «سلبریتی سیاسی» را در ایران به نمایش گذاشته باشد و باز هم بیدردسر به فعالیتهای اقتصادیاش در حوزههای هنرهای تجسمی، سینما و البته تبلیغات تجاری ادامه داده باشد.
کیانیان این سالها با اظهاراتش در اینستاگرام و گوشه کنار تشییعها و جشنها،
بیشتر به چشم آمده تا در نقشهای فیلمهای سینمایی. «دمنوش نیوشا» هم اولین و فعلا تنها
برندی بود که توانست از مواهب شهرت این چهره سیاسی برای درآمدزایی استفاده کند.
الهام حمیدی از چهرههای معروف مدل آرایشی
بازیگران زن، بیشترین انرژی را برای معرفی آرایشگران و مزونها، صرف میکنند و الهام حمیدی یکی از همینهاست و تا به حال تصویر خود را با آرایشهای مختلف در کنار لینک صفحه آرایشگری به نام «مریم رهنما» منتشر کرده است. این آرایشگر البته در میان بازیگران طرفداران بسیاری دارد و در صفحات آنان مدام معرفی میشود و این طور که پیداست روابطی هم با بهاره رهنما دارد.
نوید محمدزاده
بازیگران مرد عمدتا در تبلیغات پوشاک و باشگاههای بدنسازی ید طولایی دارند. نوید محمدزاده، بازیگر خوشاقبال
این سالهای سینمای ایران از آنهاست که همه اینها را هم دارد و البته ترجیحش هم بیشتر
برندهای پوشاک خارجی است.
او در صفحهاش به شکل نام بردن و آدرس دادن، برای «جورجیو آرمانی» و نمایندگی رسمی آن در ایران تبلیغ میکند و گاهی با رفقای بدنسازش در باشگاه ورزشی عکس میاندازد و منتشر میکند. این دست تبلیغات زیرپوستی هم برای دستهای سلبریتیهاست که همزمان هم مایل به حفظ شأن هنری و حرفهای خود هستند و هم حاضر به چشمپوشی از درآمد چشمگیر تبلیغات مجازی نیستند.
فعالیت تبلیغاتی بهنوش بختیاری از چهرههای معروف
وقتی از فضای مجازی در حوزه تبلیغات حرف میزنیم در واقع عمدتا منظورمان اینستاگرام است
و به دنبال آن، کانالهای پخش فیلم مثل آپارات، تبلیغات سایتها، اپلیکیشنهای موبایلی
و دیگر بسترهای اینترنتی را شامل میشود که از قضا، بهنوش بختیاری در همه هم فعال است.
تصاویر تبلیغاتی او برای انواع و اقسام برندها در حوزههای مختلف، هم در صفحه خودش با بیش از هشت میلیون دنبالکننده دیده میشود و هم در صفحات برندهایی که تبلیغشان را میکند.
گاهی ویدئویی تبلیغاتی از او در آپارات، پرسروصدا میشود و گاهی دوستانه در کنار دندانپزشک
یا آرایشگر خودش مینشیند و ضمن معرفی آنها، اعلام میکند که از کارشان خیلی راضی است.
شمار فعالیتهای تبلیغاتی بختیاری برای کالاهای تجاری و مراکز خدمات بهداشتی و همه عرصههایی
که بشود برایشان تبلیغ کرد، آن چنان زیاد است که قابل نام بردن نیست، ولی کیف و کفش
پاندورا و مزون افرا را میتوان از آن جمله برشمرد.
با این حال بهنوش بختیاری امسال پا را فراتر گذاشت و در حوزه دیگری وارد شد که سوالات بسیاری درباره آن مطرح است. او در چندین پست، خودش را حامی ترنسها معرفی کرده و بر این موضوع تکیه دارد که ترنس به معنای تفاوت جنسیت روانی با جنسیت فیزیولوژیک یا دوجنسیتی بودن به معنای فیزیولوژیک متفاوت است و بر این اساس خود را مدیر انجمن ملال جنسیتی ایران معرفی کرده است.
هنوز مشخص نیست بهنوش بختیاری از این مساله حساس اجتماعی تا چه اندازه درآمدزایی دارد.
مسؤول صفحه بختیاری تابستان اعلام کرده بود که هزینه تبلیغ در این صفحه برای
24 تا ۷۲ ساعت بین ده تا ۲۰ میلیون تومان است.
پوریا پورسرخ
البته در مورد اینستاگرام بازیگران و ورزشکاران، آسانتر آن است که از معدود مواردی نام ببریم
که تبلیغات را به هیچ نوع نمیپذیرند چون فهرست آنها که دست به این اقدام میزنند
بلندتر از اندازه صفحه ماست! با این حال مدیر صفحه پورسرخ هم با حدود دوونیم میلیون فالوئر
در اینستاگرام اعلام کرده که هزینه هماهنگی با این بازیگر برای حضور در یک ویدئو برای تبلیغ
و قرار دادن آن در صفحه، ۲۵ میلیون تومان است.
بهاره رهنما از چهرههای معروف
بهاره رهنما هم مثل بهنوش بختیاری، تقریبا به هیچ برندی نه نمیگوید. از فروشگاه بزرگ عطریات میستریا
گرفته تا متخصص آنستزیولوژی، چله مدیتیشن و صدها فعالیت تجاری دیگر.
با این حال تفاوت او با سایرین همین است که در هر تبلیغاتی که وارد میشود انگار بهرهای از تخصص آن را هم برمیدارد و در موسسه خودش، آن فعالیت را ادامه میدهد چنان که در بیوگرافی اینستا هم خود را با چندین عبارت عجیب معرفی کرده و در موسسهاش به همه آن فعالیتها اشتغال دارد.
علاوهبر اینها ویژگی خاصی که بهارهرهنما را از سایر هنرمندان فعال در عرصه تبلیغات متمایز میسازد
نحوه معرفی و گاهی ضد تبلیغهایی است که برای برخی از آثار ارائه میکند و همین باعث میشود
حاشیههایی به وجود بیاید. برای مثال چند وقت قبل بهاره رهنما ایرادات یک مجتمع مسکونی
را که خودش ساکن آن است در یکی از پستهای اینستاگرامش مرور کرد.
جام جم