اجرای رامبد جوان بازیگر و کارگردان سینمای ایران در مراسم اختتامیه جشنواره جهانی فجر به سبک برنامه خندوانه باعث شد انتقادات زیادی از او شود .
مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در روز هفتم اردیبشهت ماه با اجرای رامبد جوان کارگردان و بازیگر کشورمان برگزار شد . ولی نحوه اجرای رامبد جوان مجری این مراسم رسمی با حضور مهمانان خارجی باعث شد بسیاری از روزنامه به وی انتقاد کنند.
رامبد جوان مجری
روزنامه اصلاح طلب «شرق» با تیتر «مراسمی جدی با طعم خندوانه» درباره اختتامیه محفل نوشت:
«سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر» با اهدای جوایز خود در مراسمی در روز پنجشنبه، ششم اردیبهشت، به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این جشنواره با یکساعت تأخیر در تالار وحدت تهران با اجرای رامبد جوان آغاز شد. هرچند که اجرای او در این مراسم رسمی، هنری و فرهنگی، یادآور برنامه «خندوانه» بود! بعد از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن مجید، جوان روی صحنه آمد و از همان بدو ورود با سلام و احوالپرسی تماشاگران را تشویق میکرد که همگی با صدای بلند پاسخ او را بدهند؛
رفتاری غیرقابل پیشبینی که تعجب خیلیها را برانگیخت.
چون چنین حرکتی در جمع سینماگران شناختهشده کمی بعید به نظر میرسید!
گویی آقای جوان اجرای این مراسم جدی را با جشن تولد کودکان در مهدکودک اشتباه گرفته بود!
این روزنامه در جایی دیگر از گزارش خود آورد:
اجرای پرغلط این مراسم تا حدی پیش رفت که کارگردان فیلم «معدنچی» به طعنه گفت:
«چقدر خوب است بهجای اینکه به هم بخندیم، با هم بخندیم!» و دستآخر هم الیور استون بلافاصله مراسم را ترک کرد و ظاهرا اجرای موسیقی تلفیقی شهرام و حافظ ناظری را ندید!
بعد از آن هم جوان با این جمله که «پخش این مراسم از تلویزیون به پایان رسیده» با خوشحالی و خنده خطاب به حاضران گفت که بهزودی سری جدید برنامه خندوانه با اجرای جنابخان پخش خواهد شد و درباره فیلم سینمایی جدید خود نیز تبلیغ کرد!
انتقاد روزنامه اصولگرای «کیهان» از رامبد جوان
روزنامه اصولگرای «کیهان» نیز با انتقاد از اختتامیه محفل جهانی نوشت:
مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر پنجشنبه گذشته درحالی برگزار شد که بینظمی و وقفههای پیدرپی به خاطر اشتباهات و جابجا شدن اسامی، محور اصلی این مراسم بود! یک بار مجری مراسم (رامبد جوان) در ترتیب اعلام اسامی خطا کرد و گفت که این اشتباه به خاطر این بوده که برای اجرای مراسم تمرین کردند.
اما این شروع ماجرا بود، چون خطاهای بعدی هم یکی پس از دیگری به وقوع پیوست.
به طور مثال:
به یکی از هنرمندان خارجی موقعی که خواست برنده یکی از بخشها را اعلام کند، گفت که به او متن فارسی دادهاند و به کنایه گفت که دفعه بعد، فارسی خود را تقویت خواهد کرد که بتواند متنها را بخواند. همچنین در بخش دیگری، پس از خوانده شدن اسامی تقدیرشدگان یک بخش توسط یکی دیگر از مهمانان خارجی،
مترجم مراسم اعلام کرد که «فکر کنم جایزهها اشتباه شده است».
پس از آن هم یکی از تقدیرشدگان وقتی برای گرفتن لوح تقدیر خود روی صحنه آمد،
هر چه منتظر ماند، خبری از لوح نشد تا اینکه مجری مراسم برای تلطیف این فضا و تا موقعی که لوح فرد تقدیر شده پیدا شد، با وی عکس سلفی گرفت!
در ادامه نیز خللهای کوتاه دیگری در اجرای مراسم و اعلام اسامی برگزیدگان پیش آمد.
انتقاد خبرگزاری اصلاح طلب «ایسنا» از اجرای رامبد جوان
خبرگزاری اصلاح طلب «ایسنا» از دیگر رسانه های منتقد اختتامیه محفل جهانی بود.
این خبرگزاری با اشاره به ناهماهنگیهایی که در اهدای جوایز اتفاق افتاد، گزارش داد:
این موضوع، انتقاد و تاسف حاضران ایرانی را در مراسمی که مهمانان خارجی زیادی هم حضور داشتند به همراه داشت.
همچنین پوشش نامتناسب با یک مراسم رسمی همچون اختتامیه جشنواره فیلم فجر توسط برخی داوران و دستاندرکاران جشنواره نیز باعث تعجب و انتقاد شده بود؛
آن هم در شرایطی که تقریبا تمام مهمانان خارجی با لباس رسمی به تالار وحدت آمده بودند.
درباره جنجال دستمزد الیور استون مهمان جشنواره جهانی فیلم فجر بیشتر بدانید
رضا میرکریمی گفت :
متاسفانه وقتی یک کار خوبی انجام میشود و یا یک جایی کسی موفق میشود،
جمع زیادی که هیچ کارنامه درخشانی ندارند و کلا شغلشان انتقاد کردن است و به دنبال زدن انگ به این و آن هستند زیرا میخواهند خیال خودشان راحت شود، در خلوتشان آسوده باشند و پیش خودشان بگویند که اگر ما کاری نکردیم دیگران هم نمی توانند انجام دهند، شروع به حاشیه سازی میکنند.
ما به هیچ کدام از مهمانان پول ندادیم و بیشترین خدماتی که به آقای الیور استون دادیم این بود که ۲ بلیت هواپیمای او و همسرش را تقبل کردیم، در حالی که من میدانم آدمهای هم تراز او وقتی به جشنوارههای منطقه ای میروند تنها برای حضورشان ۱۰۰ هزار دلار دستمزد میگیرند.
این مهارت و توانایی تیم جشنواره جهانی است که توانسته برای مهمانان خود یک گردهمایی کنجکاوی برانگیز ایجاد کند و شکل دعوتش آنها را وسوسه کند تا این افراد پیش خود بگویند که اگر تجربه حضور در این جشنواره را نداشته باشند، متضرر میشوند و چیزهایی را از دست میدهند که در جای دیگر نمی توانند به دست بیاورند.
سینما روزان – مهر