رضا عطاران و حمید هیراد خواننده پاپ و جنجالی این روزهای موسیقی ایران در اکران فیلم سینمایی مصادره در پردیس کوروش حضور یافتند که در ادامه می توانید این تصاویر دیدنی را مشاهده کنید .
در این تصاویری دیدنی از رضا عطاران و حمید هیراد در اکران فیلم مصادره به کارگردانی مهران احمدی بازیگر مشهور سینمای ایران در پردیس سینمایی کوروش ، و همچنین نقدی بر این فیلم در ادامه برای شما آورده ایم . لطفا در ادامه با ما همراه باشید .
تصاویر اکران فیلم مصادره
رضا عطاران و حمید هیراد خواننده پاپ در اکران فیلم مصادره
رضا عطاران و حمید هیراد
حمید هیراد در اکران فیلم مصادره
درباره نقد و بررسی فیلم مصادره بیشتر بدانید
خلاصه داستان فیلم مصادره
اسماعیل ( رضا عطاران ) مسئول خرید اداره ساواک است که اطلاعی از فعالیتهای این سازمان ندارد.
اما پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران او نیز دستگیر می شود
و در این بین با کمک دوستی ( بابک حمیدیان ) موفق به خروج از کشور می شود اما…
کارگردان فیلم مصادره :
مهران احمدی : متولد ۱۳۵۲ در تهران است و فارغ التحصیل رشته بازیگری از دانشگاه آزاد می باشد.
احمدی فعالیت بازیگری خود را با بازی در آثار عبدالرضا کاهانی نظیر « بیست » و « آنجا » آغاز کرد و پس از آن نیز با بازی در سریال « پایتخت » توانست شهرت فراوانی بدست بیاورد.
« مصادره » نخستین تجربه کارگردانی مهران احمدی به شمار می رود.
درباره فیلم « مصادره » :
مهران احمدی سالهاست که در عرصه بازیگری فعالیت میکند و مخاطبین ایرانی نیز او را بیشتر با سریال تلویزیونی « پایتخت » به خاطر می آورند. احمدی در مجموع یکی از کمدینهای موفق سالهای اخیر بوده و ساخت اولین فیلم سینمایی اش در ژانر کمدی، بارقه امیدی در دل علاقه مندان به سینما ایجاد کرد تا بالاخره بتوانند یک اثر کمدی ناب را از یک کارگردان تازه نفس در عرصه سینما شاهد بود. اما « مصادره » چیزی جز تکرار فرمولهای موفق سالهای گذشته سینمای ایران ندارد و نمیتواند بر آن بیفزاید.
فیلم مصادره زود توجه مخاطب را به خود جلب میکند
فیلم در مقدمه داستان خود خیلی زود توجه مخاطب را به خود جلب میکند.
یعنی جایی که اسماعیل کارمند خرید اداره ساواک معرفی میشود که ابداً نقشی در شکنجه های این سازمان برعهده نداشته اما با وقوع انقلاب اسلامی در ایران مجبور شده به آمریکا مهاجرت نماید. مقدمه « مصادره » فرصت کم نظیری را برای خلق یک کمدی هوشمندانه که بتواند موقعیتهای کمیک ایجاد نماید در اختیار سازنده قرار داده است. مقدمه مذکور میتوانست سرشار از ایده های بکر باشد که در قالب یک کمدی سیاه به مخاطب ارائه شود و در عین حال که خنده را بر لبان مخاطب می آورد، تلنگری نیز به ذهن تماشاگرش میزد تا اندکی اندیشه را نیز تجربه نماید.
اکران فیلم سینمایی مصادره در پردیس کوروش
اما سازندگان فیلم آشکارا از پرداختن به وجه سیاسی داستان خودداری کرده اند تا اثرشان ابداً حتی نزدیک به خط قرمزها نشود و در یک مسیر صاف و بی دردسر قدم بردارد. با اینکه فیلمنامه « مصادره » در ذات یک اثر سیاسی است و تمام اتفاقات رخ داده در آن نیز می بایست سمت و سوی اجتماعی – سیاسی می یافت، اما مهران احمدی تنها به بیان مقدمه فیلم اکتفا کرده و پس از آن در همان مسیری گام بر می دارد که آثار پرفروش سالهای گذشته نظیر « من سالوادور نیستم » و بطور خلاصه، تمام آثاری که با محوریت رضا عطاران ساخته شده، قدم برداشته اند.
« مصادره » زود تکلیفش را با مخاطب مشخص میکند
« مصادره » خیلی زود تکلیفش را با مخاطب مشخص میکند و نشان می دهد که تمام بار فیلم قرار است بر دوش ستاره پولساز آن یعنی رضا عطاران باشد. بازیگری که در چنین آثاری به نقطه ای رسیده که کمتر فیلمسازی حوصله هدایت او را دارد و بطور خلاصه او را به حال خود رها می کنند تا وی براساس بامزگی ذاتی خود بتواند از مخاطب خنده بگیرد. بامزگی که از عصبانیتهای لحظه ای عطاران و بر زبان آوردن تکه کلامهای کوتاه او که اغلب سمت و سویی جنسی نیز دارند سرچشمه میگیرد و در « مصادره » نیز دوباره به کار گرفته شده تا مخاطب به خنده بیفتد.
رضا عطاران بازیگر فیلم مصادره و حمید هیراد
البته احمدی برای تضمین فروش فیلم، اینبار هومن سیدی را نیز مستقیماً از سریال « عاشقانه » و آثار کمدی ماههای اخیرش به « مصادره » منتقل کرده تا او نیز با سبک و سیاق دیالوگ گویی منحصر به فرد خود که در چند سال اخیر طرفداران بسیاری در سینما و شبکه نمایش خانگی یافته، وظیفه اجرای بخش هایی از فیلمنامه ویران « مصادره » را برعهده بگیرد. شخصیتی که او ایفا میکند نه قرار است به پیشبرد فیلمنامه کمکی کند و نه تاثیری در روند داستان زندگی اسماعیل داشته باشد.
شوخی های جنسی تکراری در فیلم مصادره
فیلم درست در زمانی که نیاز به پرورش ایده درخشان اولیه خود دارد، به همان دام آشنایی می افتد که تقریباً تمام آثار کمدی سالهای اخیر ایران به آن دچار شده اند یعنی شوخیهای جنسی تکراری که ظاهراً همیشه در حال تکرار هستند و همیشه هم مورد استقبال قرار میگیرند. موضوع ختنه ذکی از آن دست شوخیهایی است که در سالهای اخیر تقریباً در تمام کمدیهایی که به نوعی داستانشان در خارج از مرزهای ایران روایت می شود یا فردی از آن سو به ایران می آید، تکرار شده و ظاهراً قرار است تماشاگر ایرانی از سالهای به اکران درآمدن « ازدواج به سبک ایرانی » تا به امروز، کماکان می تواند به شوخی ” ختنه ای ” با خیال راحت بخندد!
نخستین تجربه کارگردانی مهران احمدی
با اینحال باید گفت که نخستین تجربه کارگردانی مهران احمدی در حوزه طراحی صحنه و فیلمبرداری ، اثری قابل ستایش است که بهرحال دنباله روی آثار پر زرق و برقی نظیر « من سالوادور نیستم » بوده که داستان و فضای آن در فضای خارج از کشور روایت می شود تا شرایط سازندگان برای ایجاد برخی از موقعیت های کمیک مهیا باشد. فیلمبرداری و طراحی صحنه « مصادره » را می توان از معدود نکات قابل تحمل اثر برشمرد.
« مصادره » کمدی تکراری است که با مقدمه ای بسیار خوب آغاز می شود اما بلافاصله آن را نابود می کند در اواسط داستان نیز میخ محکمی بر تابوت آن می زند. نخستین تجربه مهران احمدی فراتر از یک کمدی جنسی تکراری پیش نمی رود که با محوریت رضا عطاران ساخته شده که تحت هر شرایطی می تواند تماشاگر را به سینما بیاورد و فروش اثر را تضمین نماید. اشاره نصفه و نیمه فیلم به شخصیت های سیاسی نظیر خاوری که با حضور شخصیت عجیبی به اسم ” خاوندی ” در فیلم حضور دارد، به حدی هوشمندانه و بُرنده نیست که حتی برای لحظه ای در ذهن مخاطب باقی بماند.
نکته ناامید کننده درباره « مصادره » این است که اثر درونمایه ای سیاسی دارد و تمایل به تلنگر زدن به شخصیت های سیاسی و اجتماعی دارد اما از ترس ممیزی و مشکلات اکران، آنها را به حال خود رها کرده تا در نهایت کلیت « مصادره » همان ختنه و تکه پراکنی های جنسی باشد که ظاهراً هنوز هم توان خنداندن مخاطب را دارد!
منتقد : میثم کریمی
نیک صالحی – مووی مگ