
در این مطلب به موضوع آموزش دوخت جاسوزنی نمدی پرداخته ایم.
استفاده از نمد و ساخت کاردستی های تزیینی و کاربردی به وسیله ی نمد بسیار رایج است اگر اهل خیاطی هستید می توانید به آسانی با نمد جاسوزنی های زیبایی بسازید در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا آموزش دوخت جاسوزنی نمدی را به صورت تصویری بیاموزید.
دوخت جاسوزنی نمدی
آموزش تصویری دوخت کیف نمدی و تزیین کیف با مهره های تزیینی
نَمَد نوعی بافته سنّتی زیراندازی است که با
پشم تولید میشود.
در فرانسه به آن فوتر میگویند..
برای تهیه نمد (نمدمالی) عمل بافتن انجام نمیشود بلکه با ایجاد فشار و رطوبت و حرارت، موجب درهمرفتن الیاف پشمی
میشوند.
دو خاصیت جعدیابی و پوستهای شدن ِ پشم امکان تولید نمد را فراهم میکنند.
پشمی که برای تولید نمد به کار میرود پشم بهاره گوسفند با الیاف بلند است.
از صابون و زرده تخممرغ نیز میتوان برای بهتر شدن کیفیت کار استفاده کرد.
مقدار پشمی که برای هرمترمربع نمد لازم است با مقدار پشم لازم برای تولید قالی برابر است اما چون زمان
تولید نمد بسیار کوتاهتر است (حدود یک روز) قیمت آن پایین است.
بد نیست درباره تاریخچه نمد بیشتر بدانید
نمد: از افسانهها تا کاربردهای روزمره
در فرهنگهای مختلف افسانههای جالبی در مورد پیدایش نمدبافی وجود دارد. افسانهای سومری میگوید که رمز و راز نمدبافی را اُرنامن (سلحشور و مکتشف اسطورهای سومری) کشف کرد. در آیین مسیحیت نمدبافی به هنری مقدس بدل شده است.داستان سن کلمنت و سنت کریستوفر (از قدیسان مسیحی) بسیار جالب است. رومیها در تعقیب آنها بودند، قدیسها هم شهر به شهر از دست آنها فرار میکردند. برای این که از تاول زدن پاهای خود جلوگیری کنند، صندلهایشان را با پشم پیچیده بودند، در پایان سفر پیادهروی، عرق تنشان پشم را به جوراب نمدی بدل کرده بود.
در دنیای امروزی نمد هم جزیی اساسی در زندگی است و هم کاربردی تزیینی دارد. نمدبافی هنوز به وسیله چادرنشینان آسیای مرکزی برای چادر، لباس و فرش استفاده میشود. برخیها چون قرقیزهای ساکن سیبری از نمد برای بافتن چادری کروی استفاده میکنند که محل زندگیشان به حساب میآید و بیشتر البسه مورد نیازشان را از نمد میبافند.
چادرهای کروی قرقیزها که از نمد ساخته شده است را میتوانید در عکس ببینید.
اما امروزه نمد برای بازارهای توریستی طراحی میشود، مثل انواع دمپاییهای تزیین شده، عروسکها، تابلوها و غیره. در جهان غرب، نمد به عنوان وسیلهای برای تجلی هنر پارچهبافی و طراحی به کار برده میشود. یکیدیگر از اهمیتهای نمد این است که آن نوعی نساجی زیست محیطی است و از جانب طرفداران محیط زیست مورد استقبال واقع میشود. در دنیای شرق نمد به نحوی پیوند تنگاتنگی هم با زندگی و هم با شیوههای طراحی هنری پیدا کرده است.
کاربرد نمد در طرحهای اسلیمی نقشهای بیبدیلی آفریده است. تنوع و گستردگی رنگ آن سبب شده است تا نمد به یکی از پارچههای مورد علاقه از ایران و هند تا چین و ژاپن تبدیل شود.
کافه مد-زیبارشاپ