
دراین مطلب به میناکاری ، یک هنر ظریف و دیرینه ایرانی ، با رنگهای چشمنواز و نقشهای بدیع ، خواهیم پرداخت ، این هنر، علاوه بر زیبایی، فرصتی برای کارآفرینی و اشتغالزایی نیز فراهم کرده است ، که می توانید در فضای محدود حتی درمنزل نیز انجام دهید. در ادامه با ما همراه شوید .
میناکاری ، هنر ظریف و دیرینه ایرانی، با رنگهای چشمنواز و نقشهای بدیع، همواره مورد توجه و اقبال بوده است. این هنر، علاوه بر زیبایی، فرصتی برای کارآفرینی و اشتغالزایی نیز فراهم کرده است، که می توان در آن در فضای محدود حتی درمنزل نیز انجام داد.
در این مقاله،به صورت مختصر و مفید به بررسی ابعاد مختلف کارآفرینی در زمینه میناکاری میپردازیم.
مزایای کارآفرینی در میناکاری:
- سرمایه اولیه کم : شروع کار در این زمینه به سرمایه اولیهی زیادی نیاز ندارد و با ابزار و مواد اولیهی نسبتاً ارزان میتوان کار را آغاز کرد.
شما برای شروع فعالیت در حوزه میناکاری بعد از آموزش نیاز به مواد اولیه نظیر رنگ، قلمو، لعاب و … دارید، که به راحتی می توانید آنها تهیه کنید.
- عدم نیاز به فضای گسترده : یکی از فاکتورهایی که خیلی ها، مخصوصا خانم ها، این شغل را به عنوان کار در منزل انتخاب می کنند، عدم نیاز به فضای بزرگ برای ساخت ظروف میناکاری است. شما به راحتی می توانید در اتاق خواب منزلتان به ساخت ظروف میناکاری بپردازید.
- بازار گسترده : تقاضا برای محصولات میناکاری، هم در داخل کشور به عنوان سوغات و هدیه، و هم در خارج از کشور به دلیل زیبایی و اصالت، بالا است. همین امر باعث به وجود آمدن یک بازار گسترده برای فروش محصولات می شود.
- تنوع در تولید : تنوع طرح و رنگ در میناکاری، امکان تولید محصولات متنوع و متناسب با سلیقههای مختلف را فراهم میکند.
- قابلیت آموزش : آموزش میناکاری به نسبت آسان است و افراد با گذراندن دورههای آموزشی میتوانند به مهارت لازم برای تولید محصولات میناکاری دست پیدا کنند.
- ارزش افزوده بالا: محصولات میناکاری، به دلیل ظرافت و زیبایی، ارزش افزودهی بالایی دارند و میتوانند سود قابلتوجهی برای کارآفرینان به ارمغان بیاورند.
ایدههایی برای کارآفرینی در میناکاری:
- تولید و فروش بشقاب، تابلو، و دیگر ظروف میناکاری: این محصولات، از جمله رایجترین محصولات میناکاری هستند که در بازار تقاضای زیادی دارند. از جمله محبوب ترین و پر فروش ترین محصولات میناکاری، می توان به بشقاب میناکاری و سپس به تابلو میناکاری اشاره کرد.
- تولید زیورآلات میناکاری: مانند گردنبند، دستبند، گوشواره و انگشتر، که به دلیل ظرافت و زیبایی، مورد استقبال خانمها قرار میگیرند. این روزها این محصولات بازار بسیار خوبی دارند.
- ارائه خدمات آموزش میناکاری: با برگزاری دورههای آموزشی، میتوان به علاقهمندان این هنر آموزش داد و از این طریق کسب درآمد کرد.
- راه اندازی فروشگاه آنلاین: برای فروش محصولات میناکاری به طیف وسیعتری از مشتریان، میتوان از طریق فروشگاه آنلاین اقدام کرد.
- صادرات محصولات میناکاری: با توجه به تقاضای جهانی برای محصولات میناکاری، صادرات این محصولات میتواند سودآوری قابلتوجهی برای کارآفرینان داشته باشد.
چالشهای کارآفرینی در میناکاری:
- رقابت در بازار: با توجه به تعداد زیاد هنرمندان میناکاری، رقابت در این بازار بالا است.
- کمبود نقدینگی: بسیاری از کارآفرینان در این زمینه با مشکل کمبود نقدینگی برای توسعهی کار خود مواجه هستند.
- فقدان آموزشهای تخصصی: کمبود آموزشهای تخصصی در زمینههای مختلف مانند بازاریابی و صادرات، از جمله چالشهای کارآفرینان در این حوزه باشد. اما اگر به این هنر علاقه مند هستید، استادان بنام بسیاری در کشور مخصوصا شهر اصفهان در حال فعالیت هستند. می توانید برای یک آموزش حرفه ای، چند صباحی در کنارشان شاگردی کنید.
با وجود چالشهای موجود، هنوز هم در حوزه های مختلف میناکاری فرصت های بسیار برای کارآفرینی و اشتغال زایی وجود دارد. شما به میناکاری می توانید به چشم یک کار در منزل و یا حتی یک کارآفرینی در سطح صادرات نگاه کنید. چرا این حرفه پتانسیل های فراوانی دارد.
منبع : مارسین