
برای درست کردن این کاردستی به رنک آکرلیک سفید و صورتی , تامپون , چسب بیندر, طرح مورد نظر و تنگ شیشه ای نیاز دارید
دکوپاز یک هنر به نسبت جدید به حساب می آید که در آن طرح مورد نظر بر روی کاغذ یا پارچه را به ظرف مدنظر منتقل می کنید. در ادامه در این بخش از سایت نیک صالحی می خواهیم نحوه دکوپاژ تنگ شیشه ای را به شما آموزش دهیم که به راحتی می توانید در منزل آن را انجام دهید.
شیوه دکوپاژ تنگ شیشه ای
در این آموزش با مات کردن و دکوپاژ تنگ شیشه ای ساده آن را به یک ظرف تزیینی و دکوری
زیبا تبدیل می کنیم. این تنگ را می توانید به عنوان گلدان، جاشمعی و … بکار ببرید.
مواد و لوازم مورد نیاز:
رنگ اکریلیک سفید
رنگ اکریلیک صورتی
تامپون
چسب بیندر
ترانسفر یا دستمال طرح دار
کریستال سرورنیک
روش مات کردن تنگ بلوری و تزیین با هنر دکوپاژ:
ابتدا رنگ اکریلیک سفید رو داخل ظرفی بریزید و پهن کنید تا لایه نازکی از رنگ داشته باشید
و تامپون رو داخل رنگ زده چند بار روی یک صفحه یا دستمال تمیز بزنید تا اصطلاحا زهر رنگ گرفته بشه.
سپس روی شیشه به صورت ضربه ای بزنید هر نقطه فقط یکبار.
پایین تنگ رو با رنگ صورتی انجام بدید تا سایه و روشن بشه.
وقتی کار کاملا خشک شد طرح های دلخواه را از دستمال یا ترانسفر برش بزنید.
طرح ها را روی تنگ با چسب بیندر دکوپاژ کنید.
روی طرح رو بنا به سلیقه می تونید با لاینر دلخواهتون برجسته کنید.
روی کار کیلر یا کریستال سرورنیک بزنید.
می تونید از این کار به عنوان جا شمعی بسیار زیبا یا گلدان تزیینی استفاده کنید.
بد نیست بدانید دکوپاژ چیست ؟
دکوپاژ (Decoupage) یکی از تکنیکهای بسیار ساده و زیبا برای جلوه بخشیدن به وسایل
قدیمی و کهنه است. در این روش تزیینی میتوانید با استفاده از عکس، روزنامه، کاغذ کادو
یا دستمال سفره، طرحی جدید اجرا کنید و وسایلی را که از کاربری خارج شدهاند، احیا کنید.
اگر از طرح ساده صندلیهایتان خسته شدهاید یا یک میز تلویزیون کهنه دارید که نگاه کردن به آن برایتان تکراری شده و اگر میخواهید کلی طرح و نقش را به شیوهای مدرن روی دیوار خانهتان به نمایش بگذارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از تکنیک دکوپاژ یا ترانسفر است. اجرای این تکنیک بسیار ساده است. شما میتوانید آن را روی هر سطحی اجرا کنید؛ از چوب گرفته تا دیوار، درهای کابینت، روی شیشه، سنگ یا حتی سطوح پارافینی مانند شمع.
بیشترین جلوه این تکنیک روی سطوح چوبی است. برای شروع یک شی چوبی تهیه کرده و طرح مورد نظرتان را روی آن اجرا کنید. طرح مورد نظرتان را در ابعاد شی مورد نظر پرینت بگیرید. اگر روی سطح چوبیتان صاف نیست، با یک تکه سمباده آن را کاملا صاف کرده و سپس با یک دستمال مرطوب گرد و خاکش را پاک کنید. اگر زمینه طرح مورد نظر یا عکستان سفید یا روشن است باید یادتان باشد که رنگ زمینه چوب، روی رنگ پایانی کار تاثیر میگذارد.
برای این کار بهتر است سطح چوب را با یک لایه رنگ آکریلیک مورد نظر بپوشانید. رنگ را هم میتوانید با چند قطره آب رقیق کنید و سپس با قلممو روی کار بکشید. میتوانید تمام سطح تان را از پشت و کف تا تمام دیوارهها را ترانسفر کنید یا اینکه تنها چند گل یا طرح را روی آن منتقل کنید. در هر حالت شما به چسب چوب شفاف، چسب DM5 و اسپری فیکساتور یا تثبیتکننده احتیاج دارید.
نحوه دکوپاژ کردن
برای تهیه طرح میتوانید از یک قطعه عکس یا طرح رنگی پرینت گرفته شده استفاده کنید. شما میتوانید حتی به مغازههای فروش لوازم آشپزخانه بروید و طرحتان را از میان آنها انتخاب کنید. اگر از کاغذ پرینت استفاده میکنید، طرح را دقیق و تمیز ببرید. هرچه تصویر نازکتر باشد، نتیجه کارتان زیباتر خواهد شد و اگر از دستمال کاغذی استفاده میکنید، دو لایه پشت دستمال که معمولا ساده و سفید رنگ هستند را از آن جدا کنید. عکسها یا طرح را قبل از چسباندن، روی کار بچینید تا از قرارگیری آنها مطمئن شوید. کاغذ را بهوسیله چسبچوب روی کار بچسبانید و با انگشتان تمیز به آرامی روی آن را بکشید و سطح را صاف کنید.
بعد از خشک شدن، یک لایه نازک از چسب۵ DM را روی کار بزنید. اما برای انتقال طرح دستمال، فقط از چسب DM5 استفاده کنید و مراقب باشید طرح را در چسب غرق نکنید. لایه نازک دستمال بر اثر بیدقتی و خیسی بلافاصله پاره میشود. با یک قلممو چسب را به سطح کار بزنید و سپس دستمال را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود. اگر تکهای از دستمالتان در حین کار پاره یا از آن جدا شد، دور تا دور یک گل یا طرح کوچک را جدا کنید و روی همان قسمت بچسبانید اما حواستان باشد که وصله و پینهها را با دقت انجام دهید تا در پایان به چشم نیاید.
مراحل انجام دکوپاژ
برای خشک شدن چسبها، عجله نکنید و بگذارید در هر مرحله بهطور کامل خشک شوند. روی کار را هم به آرامی چسب بزنید. استفاده از چسب DM5 روی کار یک لایه محافظ بهحساب میآید اما حتما در پایان کار، روی آن فیکساتور بزنید. بههیچوجه فیکساتور را در فاصله نزدیک به کار اسپری نکنید زیرا ذرات آن بهصورت دانههای درشت و قابل دید، روی کار مینشیند. بهتر است این کار را در فضای باز انجام دهید و جلوی دهانتان را هم بپوشانید. میتوانید یکی، دو بار دیگر هم از فیکساتور استفاده کنید اما هربار اجازه دهید سطح کار کاملا خشک شود و سپس اسپری بزنید.
یادتان باشد این اسپری سطح کار را هم براق میکند. استفاده هرچه بیشتر از فیکساتور لبههای تصویر را محو میکند و نمای کار طوری دیده میشود که طرح با زمینه یکی است و عکس جدا از زمینه به نظر نمیرسد. اگر دوست دارید کارتان حالت پتینه و قدیمی به خود بگیرد، بعد از پایان کار با یک تکه سیم ظرفشویی خطوطی روی آن ایجاد کنید. خطوطی که با کشیدن سیم روی سطح ایجاد میشود، حالت رنگرفتگی را القا میکند. بهتر است این کار روی سطوحی که از رنگ پوشیده شده و تنها چند طرح روی آن ترانسفر شده، اجرا کنید. اینها پیشنهادهایی برای مکان های مختلف خانه تان است. می توانید با کاغذهای رنگی و دستمال سفره ها به جان در و دیوار خانه تان بیفتید و هنرنمایی کنید.
زن امروزی و چفت دیزاین