
اگر به زیورآلات علاقمند هستید می توانید به سادگی گوشواره های جذابی بسازید در این مطلب به آموزش ساخت گوشواره بدل پرداخته ایم.
یکی از ایده های خلاقانه و جذاب برای ساخت کاردستی های تزیینی درست کردن زیورآلات بدلی می باشد در این مطلب همراه با Niksalehi شوید تا آموزش ساخت گوشواره بدل را به صورت تصویری بیاموزید.
ساخت گوشواره بدل
درباره تاریخچه پیدایش گوشواره بیشتر بدانید
تاریخچه استفاده از گوشواره نشان میدهد که در دوران باستان گوشواره در واقع وسیلهای زینتی برای مردان بوده. به طوریکه مردان مصری و آشوری از گوشواره استفاده میکردند تا نشان دهند به طبقهی اجتماعی بالاتری تعلق دارند. اما در عین حال، در زمان روم باستان، گوشواره فقط توسط بردگان استفاده میشد. زنان ثروتمند یونانی و رومی هم از گوشوارههای مروارید برای نشان دادن طبقهی اجتماعی خود استفاده میکردند.
یعنی گوشواره همیشه در طول تاریخ و در جوامع مختلف با مفاهیم خاصی مورداستفاده قرار میگرفته و مثل حالا فقط جنبهی تزئینی نداشته است.
گوشواره در ایران
اولین نشانههای گوشواره در تمدن ایلام در کشور ایران یافت شده است. یکی از قدیمیترین اشارات به گوشواره هم در کتاب مقدس مسیحیان است؛ هنگامی که موسی در کوه سینا بنیاسراییل از هارون خواست تا برای آنها خدایی بیاورد، او به آنها فرمان داد تا گوشوارهها و دیگر جواهرات پسران و دخترانشان را برایش بیاورند.
در سال ۱۵۷۷ میلادی هم نوشتهای از کشیشی به نام «ویلیام هریسون» با عنوان شرح انگلستان منتشر شد که در قسمتی از آن آمده است: «برخی از اقایان و درباریان حلقههایی از طلا، سنگ یا مروارید را به گوششان میآویزند.»
گوشواره یکی از قدیمیترین و درعین حال پرطرفدارترین مصنوعات زینتی محسوب میشود که مردم با فرهنگهای مختلف از آن استفاده میکنند. در گذشته از گوشواره با سه هدف اصلی شامل قدرت، بردگی و زینت استفاده میشده است. اما امروزه فقط جنبهی زینتی دارد.
جایگاه گوشواره در ایران
تاریخچه گوشواره در ایران و نخستین نشانههای استفاده از آن در آثار به جا مانده از تمدن ایلام دیده میشود. بعد از آن در پیکرههای تخت جمشید بر روی گوش سرباز هخامنشی گوشواره دیده شد بر گوش چپ مرد نمکی که در زمان ساسانی میزیسته نیز گوشواره طلا دیده میشود.
استفاده از گوشواره در دوران هخامنشی بسیار رایج بوده است. از جمله گوشوارهی ساخته شده از طلا و منبت کاری شده با فیروزه، عقیق سرخ و سنگ لاجورد است. باستان شناسان قدمت آن را به دوران هخامنشی و ۳۳۰-۵۲۵ پیش از میلاد تخمین زده اند. ساخت این گوشوارهی نفیس در روزگاری که ابزارهایی پیش پا افتاده تنها ابزار کار بوده اند، دنیایی از رمز و راز را با خود به همراه دارد. قطر این گوشواره (عکس زیر) ۱.۵ سانتیمتر است و اکنون در موزهی هنرهای بوستون قرار دارد.
گردآوری : نیک صالحی -زریبان