
برای درست کردن این جاشمعی زیبا به تعدادی قاشق پلاستیکی, چسب, رنگ, مقوا و شمع نیاز دارید
استفاده از ظروف یکبار مصرف بسیار رواج یافته است و این موضوع اصلا خوشایند نیست . هم به دلیل وجود مواد سرطانزا در این ظروف که بسیار خطرناک هستند, هم برای حفظ محیط زیست. امروز در نیک صالحی می خواهیم نحوه ساخت جاشمعی با قاشق پلاستیکی را به شما آموزش دهیم که از این ظروف استفاده بهینه کنید. با ما همراه باشید
نحوه ساخت جاشمعی با قاشق پلاستیکی
آیا تا به حال با قاشق پلاستیکی کاردستی درست کردید؟نمونه های مختلفی از کاردستی با
قاشق پلاستیکی وجود دارد.ما در این قسمت یه نمونه از آن را برای شما به نمایش گذاشته ایم.
با چند وسیله ی ساده و کمی دقت و حوصله می توانید یک شمعدان زیبا بسازید.
وسایل مورد نیاز:
قاشق پلاستیکی
برس
چسب حرارتی
تفنگ چسب
چسبچوب
رنگ
مقوا
مروارید های تزئینی
شمع
روی مقوا سه دایره با قطر برابر بکشید. بین آنها کمانی بکشید که لبه ها در حلقه ی بیرونی
به هم متصل شوند. کمان و دایره ها را از خط های بیرونی ببرید و برای زیر کار کنار بگذارید.
رنگ را در ظرفی بریزید. قاشق ها را رنگ کنید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
برای هر شمعدان تقریبا به ۱۲ قاشق نیاز دارید.
دسته ی قاشق ها را بچینید تا به شکل گلبرگ دربیایند.
گلبرگ ها را از لایه ی بیرونی و با استفاده از چسب حرارتی دور دایره های مقوایی کنارهم بچسبانید.
ردیف بعدی را روی ردیف زیرین بچسبانید. می توانید برای بسته تر بودن گل، گلبرگ ها را قائم تر بچسبانید.
برای جا شدن شمع تقریبا دو تا سه ردیف گل برگ کافی است.
روی گلبرگ ها را با چسباندن مروارید تزئین کنید و در آخر شمع را وسط گلبرگ ها قرار دهید.
بد نیست در مورد مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف بیشتر بدانید
دکتر ارومیه ای عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر در بیست و یکمین جلسه تالار گفتگوی محیط زیست شهری که با موضوع معضلات محیط زیستی و بهداشتی استفاده از ظروف پلاستیکی و پلیمری در مراسم مذهبی برگزار شد گفت: تمام محصولات بایستی از مرحله تولید تا مصرف برای جلوگیری از آلودگی و ضربه دیدن بسته بندی شوند و صنعت بسته بندی با توسعه ماشین ها و مواد اولیه در حال پیشرفت است.
وی افزود: کاغذ، چوب، شیشه و فلز کاربرد وسیعی در صنعت بسته بندی دارند اما
در چند دهه اخیر پلاستیک ها با توجه به سبکی و ارزانی جایگزین همه این مواد شده اند.
ارومیه ای اظهار داشت: پلاستیک ها از یکسری “مونومر” از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر با بیان اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع و تمایل بشر به کارهای آسان تر در حال حاضر به شدت مورد استفاده قرار می گیرند گفت: انباشتن زباله های پلاستیکی در همه جای دنیا و بویژه در ایران تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.
خطرات مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف
به گفته وی، در بسیاری از کشورهای دنیا این مواد بازیافت شده و به محصولات بهتر و کاربردی تری تبدیل می شوند اما در ایران در بیشتر مواقع این زباله ها دهها سال در طبیعت باقی می مانند.
ارومیه ای با اشاره به اینکه البته ظروف یکبار مصرف با منشاء مواد اولیه مختلف که برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند مشکلات بهداشتی و سلامتی آنها کاهش می یابد افزود: ولی متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی شود و بویژه در اعیاد و مراسم های مذهبی مواد غذایی مانند آش ، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان زا هستند می شود استفاده می کنند.
وی افزود: بطری های آب معدنی که یکی از دیگر مواد پلاستکی در ارتباط با مواد غذایی است اگر چه به خودی خود مشکلی ندارند اما به دلیل اینکه اکثر مغازه ها این بطری ها را جلوی نور خورشید و آفتاب قرار می دهند مونومرهای آنها تجزیه شده و وارد آب می شود و از این طریق سلامت انسان را به خطر می اندازد.
ارومیه ای اظهار داشت: همچنین بسیاری از افراد برای خنک شدن آب این بطری ها را در فریز گذاشته که با فریز کردن بطری های آب باعث شکسته شدن پلیمرها به مونومرهای سمی می شوند که در درازمدت عوارض سرطانزایی چنین اقداماتی در دستگاههای گوارشی و مغز نمود پیدا می کند.
تبیان و عصر ایران