
برای دوخت این کوسن تنها به مقداری پارچه رنگی و چرخ خیاطی نیاز دارید
گذاشتن کوسن های رنگی و شاد بر روی مبل های تک رنگ جلوه خاصی به فضای خانه شما می بخشد. به همین منظور امروز تصمیم گرفتیم نحوه دوخت کوسن چهل تکه را به شما آموزش دهیم که به راحتی می توانید در خانه و با پارچه های بلا استفاده آن را تهیه کنید. با نیک صالحی همراه باشید
آموزش دوخت کوسن چهل تکه
مسلماً یکی از اصلی ترین بخش های درگیری ذهن خانوم ها دکوراسیون و زیبایی منزل هست. اینکه بتوانند دکوراسیونی هماهنگ و متناسب داشته باشند و خوب اجزا رو در کنار هم بچینند و ترکیب کنند خیلی مهمه . کوسن هم از آن دست لوازم خانگی هست که میتواند مکمل خوبی برای رنگ های به کار برده شده در مبلمان و دیوار و فرش و بطور کلی چیدمان منزل باشه .در این مطلب یک کوسن چهل تکه خیلی زیبا را آموزش می دهیم که دوخت آسانی هم دارد.
لوازم مورد نیاز برای دوخت کوسن چهل تکه :
به تعداد پارچه های رنگی (جنس و طرح پارچه ها یکی باشه)
قیچی، نخ و سوزن
چرخ خیاطی
ابتدا پارچه ها رو به مربع های ۱۰ سانتی برش بزنید و به صورت شکل زیر به چهار قسمت
تقسیم کنید. به این صورت مثلث هایی هم اندازه از رنگ های مختلف تهیه کنید.
پارچه ای را که برای لایه رویی کوسن در نظر گرفتید زیر دستتون قرار بدهید و مثلث ها را
در رنگ های مختلف و بسیار منظم روی پارچه با چسب ماتیکی بچسبانید.
بعد از چسباندن مثلث ها با چرخ روی حاشیه ها را دوخت بزنید و مثلث ها را
روی جای خودشان ثابت کنید.
دوخت موازی روی حاشه مثلث ها رو در عکس پایین می بینید.
مراحل دوخت کوسن چهل تکه
حالا پارچه رویی و زیری رو مثل عکس، برعکس روی هم قرار بدهید و
دور تا دور رو چرخ کنید و تنها قسمتی رو برای پر کردن کوسن خالی بذارید.
(البته میتوانید هم یک ضلع رو زیپ بذارید و بالشتکی جدا گونه تهیه کنید
از این جلد تنها به عنوان روکش استفاده کنید).
بعد هم داخل کوسن را با پشم شیشه پر کنید و قسمت باز را بدوزید.
(البته همانطور که گفتم میتوانید زیپ بذارید و به عنوان روکش روی کوسن از قبل آمادتون بکشید).
به همین راحتی شما یک کوسن چهل تکه تهیه خواهید کرد.
بد نیست با چهل تکه دوزی بیشتر آشنا شوید
چهل تکه دوزی (patch work) فرآیندی است که طی آن قطعات ریز و درشت و رنگارنگ پارچه های مختلف بهیکدیگر دوخته می شوند و چون تکه های بسیار زیادی از این پارچه ها و قطعات در کنارهم قرار می گیرند به آن چهل تکه می گویند.
جاذبه ی یک اثر چهل تکه در حالت رنگارنگی و تنوعی است که در پارچه های به کار رفته در آن وجود دارد. هر کدام از اینپارچه ها و قطعات می توانند حرف ها برای گفتن داشته باشند و چه بسا هر قطعه سرگذشتیپر فراز و نشیب طی کرده تا در نهایت در کنار قطعات دیگر به صورت یک چهل تکه نیازهایمختلفی را تأمین می کند و در موارد مختلف به کار می رود مثل لحاف، رو تختی، (بیشتردر کشورهای مخصوصاً آمریکا) کوسن، پرده و
چهل تکه دوزی نیاز به مهارت زیادیدارد، برای انجام این کار پارچه های رنگی را قبل از دوخت کاملاً می شویند تا ازثابت بودن رنگ و شکل آن اطمینان حاصل شود، برای این کار پارچه های پنبه ای بیشترسفارش شده اند. پارچه ها به صورت مربع، مستطیل های ریز و درشت، لوزی، مثلث، بریدهمی شود و از پشت به وسیله ی کوک های ریز به هم متصل می شوند. نکته ی جالب در اینتکنیک این است که با وجود چرخ خیاطی که کار را برای علاقه مندان، آسان می کندتأکید بر این است که این دوخت ها حتماً با دست انجام شوند تا ظرافت ها ضمن کاررعایت شود و از طرف دیگر شکل سنتی این تکنیک حفظ شود.
روش های مختلف چهل تکه دوزی
چهل تکه دوزی به روش های مختلفی انجام می شود که هر کدام تکنیکی خاص برای خود دارد که در اینجا فقط اشاره ایکوتاه و گذرا به آنها می کنیم و از توضیح آنها به علّت تخصصی شدن بحث خودداریمی کنیم:
۱) روش ساده
۲) روش معرق
۳) روش مرصعی
۴) روش نمدی
۵) روش ضخیم دوزی و برش
گذشته از این روش ها چهل تکه دوزی گاهی با تکنیک های خاص همراه می شود مثل آجیدهدوزی یا مطلسه دوزی و تکه دوزی. این تکنیک ها با تکنیک چهل تکه دوزی همراه می شودو آن را از حالتی ساده خارج می کند. که در ادامه مختصراً به توضیح این دو تکنیکمی پردازیم.
کافی نت و راسخون