
برای انجام این کار به یک طرح پرینت شده, روغن اسطوخودوس, کاغذ پوستی و کمی چسب نیاز دارید
هنر چاپ روی پارچه و لباس یکی از قدیمی ترین هنرهای ایرانی ها است که به روش های مختلف این کار را انجام می دادند. امروز در نیک صالحی می خواهیم یک روش چاپ روی تیشرت به شما آموزش دهیم که درخانه به راحتی بتوانید انجام دهید. با ما همراه باشید تا آموزش چاپ روی تیشرت با روغن اسطوخودوس را بیاموزید
شیوه آموزش چاپ روی تیشرت
چاپ روی تیشرت روشهای مختلفی دارد و میتوانید آن را به راحتی در خانه انجام بدهید. در این مطلب یکی از متفاوتترین روشها را به شما یاد خواهیم داد: چاپ روی تیشرت با روغن اسطوخودوس! این روش بسیار ساده است و فقط باید طرح مورد نظرتان را روی کاغذ پرینت کنید و آن را با کمک اسطوخودوس به تیشرت منتقل کنید. البته این روش چاپ روی تیشرت فقط برای تیشرتها و پارچههای روشن مناسب است.
این روش چاپ روی پارچه نیاز به مهارتهای خاص مثل پرینت برعکس یا ابزار خاص مثل
چاپ انتقال حرارتی ندارد. فقط با یک پرینتر معمولی و کمی روغن اسطوخودوس
میتوانید به راحتی تیشرتهای سادهتان را تزیین کنید.
گام اول: وسایل مورد نیاز
طرح پرینت شده با پرینتر لیزری – دقت کنید که پرینترهای جوهرافشان برای این روش مناسب نیستند.
اسانس یا روغن اسطوخودوس – خودتان هم میتوانید در خانه اسانس طبیعی بسازید.
تیشرت یا پارچه با رنگ روشن
کاغذ پوستی – برای اینکه روغن روی طرف دیگر تیشرت رد نیاندازد.
کمی چسب برای ثابت کردن پرینت
قاشق استیل
اتوی داغ
گام دوم: طرح را روی تیشرت بیاندازید
آموزش چاپ روی تیشرت با روغن
گام سوم: چاپ را تثبیت کنید
در این مرحله باید رنگ روی پارچه را تثبیت کنید. این مرحله از کار هم بسیار ساده است و ابزار خاصی نمیخواهد.
کاغذ مومی را زیر و روی طرح چاپ شده بگذارید.
اتو را به مدت سه دقیقه با حرارت توصیه شده برای تیشرت داغ کنید.
مایع اثیری باقیمانده روی تیشرت در اثر گرمای اتو تبخیر خواهد شد. بنابراین کار این
مرحله را در فضایی با تهویه مناسب انجام بدهید.
اگر لکههای روغن اضافی اطراف پرینت دیدید، میتوانید تیشرت را قبل از شستوشوی
اصلی با کمی صابون تمیز کنید. رنگ چاپ روی تیشرت هم بعد از شستوشو
کمی روشنتر میشود و افکت جالبی پیدا میکند.
چاپ روی تیشرت کامل شد
میتوانید با این روش تمام لباسهایتان را به روشی که دوست دارید، تزیین کنید. همانطور که در ابتدا گفتیم این روش چاپ روی تیشرت برای پارچههای روشن مناسب است. برای پارچههای تیره میتوانید از چاپ با وایتکس استفاده کنید.
بد نیست درباره هنر چاپ روی پارچه بیشتر بدانید
بافت پارچه و درآوردن نقش و نگار بر روی آن از قدیمیترین هنرهای دستی بشر است. گرایش انسان به پوشش و وامداریاش از نقوش و گرافیک موجود در طبیعت اطرافاش باعث شد در همان روزهای آغازین زندگی بشر متمدن افرادی به فکر خلق یک اثر هنری بهصورت ناخودآگاه بر روی پوشش خود شده و آرام آرام در طی قرون، هنرهایی از جمله پارچه بافی، چاپ بر روی پارچه و بعدترها صنعت طراحی لباس را بهوجود بیاورند.
سرزمینهایی که سالهای زندگی بشر در آنها قدمت بیشتری از نظر تاریخی پیدا میکنند به سبکی شخصی در تولید و طراحی پارچه و لباس رسیدند و باعث به وجود آمدن گونههایی از این اجناس شدند که تولید آن ها به دست بشر و به گونهای پرزحمت و با ریزهکاری و دقت بسیار صورت میگرفت. همین امر باعث شد تا این عمل رنگی هنری به خود گرفته و در طول سالیان گسترش یابد.
پارچه در سرزمینهای اسلامی اما بشتر به کار آمد. قوانین و احکام دینی وجود و استفاده از پارچه را در بسیاری از موقعیتها با کاربردهای مختلف لازم و واجب میداند. میشود برای مثال به وجود پردههای جدا کننده بین محرمان و نامحرمان، وجود چندین گونه از پوششهای زنانه و مردانه به منظور پوشیده نگاه داشتن اعضای مشحصی از بدن ، زیراندازها و پارچههای مخصوص عبادت و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
پس با توجه به موارد کاربرد پارچه در سرزمینهای اسلامی، هنر پارچه بافی و پارچهنگاری گسترش یافت و هنرمندان در جایجای این سرزمینها به تولید آثاری با کاربردهای روزمره و گاه خاص دست زدند. در سرزمین ایران نیز شکل و رنگ این گونه از هنر به مانند سایر گونههای هنری شکلی منحصر بهفرد یافت
ساختنی و هنر اسلامی