آموزش ساخت کلاسور کیفی مخصوص وسایل نقاشی و طراحی

برای ساخت این کلاسور به مقداری پارچه رنگی و آستر و کمی کارتن, کش و چرخ خیاطی نیاز دارید
برای افرادی که به نقاشی و طراحی علاقه مند هستند داشتن یک کیف مخصوص حمل وسایل بسیار ضروری است. امروز در نیک صالحی می خواهیم به شما آموزش دهیم که چگونه می توانید در منزل خودتان یک کلاسور جادار تهیه کنید. با ما همراه باشید با آموزش ساخت کلاسور کیفی زیبا.
آموزش ساخت کلاسور کیفی زیبا
اگر اهل نقاشی و طراحی هستید یا همیشه مشغول مرتب کردن وسایل نقاشی فرزندتان هستید، یک کلاسور جادار خیلی به شما کمک میکند. پیدا کردن کلاسوری که برای همه وسایل نقاشی جا داشته باشد و قیمتش هم مناسب باشد، کمی سخت است. در این مطلب به شما یاد میدهیم چطور خودتان با وسایل ارزان یک کلاسور کیفی شیک و بادوام بسازید.
شما میتوانید طراحی داخلی و سایز کلاسور کیفی را طبق وسایلی که دارید، تغییر بدهید. فرقی نمیکند ابعاد کلاسور چقدر باشد، روش ساخت تغییر نمیکند. البته تغییر طراحی داخلی کلاسور میتواند مراحل ساخت را کمی تغییر بدهید؛ البته این شامل ساخت بدنه اصلی نمیشود.
گام اول: وسایل مورد نیاز
چهار تکه پارچه
لایی کتان
آستر – میتوانید از هر نوع پارچه اضافی که دارید، استفاده کنید.
آستر باندر یک اینچی
کارتن نازک
اسپری بستینگ پارچه
گچ خیاطی
نخ
کاتر گرد و خطکش
کش
اتو
چرخ خیاطی
برای ساخت کلاسور کیفی با ابعادی که در تصاویر بالا میبینید، باید وسایل بالا را در ابعاد زیر تهیه کنید:
چهار پارچه: دو پارچه ۲.۵ در ۴۴ اینچ بخرید و از آن نوارهای ۱۴ اینچی ببرید. به این ترتیب ۲۴ نوار ۲.۵ در ۱۴ اینچی خواهید داشت.
آستر: ۱۴ در ۴۴ اینچ
لایی کتان: ۱۴ در ۴۴ اینچ
جیب: ۱۰ در ۱۲ اینچ
جیب ماژیک: ۹.۵ در ۱۹ اینچ
آستر باندر: سه تکه ۲ اینچی؛ عرض آستر هم به عرض آستری که میخرید بستگی دارد.
کارتن: ۹ در ۸ اینچ؛ طول ۸ اینچی باید از وسط تا بشود تا جیب تاشوی ماژیک ایجاد بشود.
بهتر است از گوشههای تاشده جعبه کارتنی مواد غذایی استفاده کنید.
آموزش ساخت کلاسور با پارچه
گام دوم: باندر را با پارچه بپوشانید
برای ساخت کاور کلاسور کیفی از طرح پارچه چهلتکه استفاده میکنیم.
داخل کاور هم با باندر پر میکنیم تا کلاسور مقاوم و بادوام بشود.
لایی کتان را روی میز پهن کنید، به پشت آستر سفید بزرگ اسپری بست بزنید و آن را به لایی کتان بچسبانید. حالا این پارچه را برگردانید و یکی از نوارهای ۲.۵ اینچی را بردارید و آن را درست روی لبه سمت راست لایی کتان قرار بدهید. یک نوار دیگر بردارید و آن را طوری روی لایه اول قرار بدهید که پشت پارچه رو به شما باشد. لبه پارچه را با حاشیه ۱/۴ اینچی به لایی کتان کوک بزنید. برای اینکه لایی کتان زیر چرخ خیاطی جا بشود، باید آن را کاملا رول کنید. حالا نوار دوم را باز کنید و دوخت کاور چهلتکه کلاسور کیفی را به همین ترتیب ادامه بدهید.
یک نوار پارچهای را برعکس روی نوار دوم قرار بدهید، لبهها را با حاشیه ۱/۴ اینچی کوک بزنید، نوار پارچه ای را باز کنید، نوار چهارم را اضافه کنید و … . همین کار را برای بقیه پارچه ۱۴×۴۴ اینچی تکرار کنید. در نهایت دو نوار ۱۴ اینچی برایتان باقی خواهند ماند.
پارچه اضافی طرف بلند را ببرید تا لایی کاملا مربعی بشود و عرض کاور چهلتکه را روی ۱۲.۵ اینچ تنظیم کنید. طرف کوتاه را هم مربعی کنید. از ۱.۵ اینچ پارچه باقیمانده برای ساخت دسته کلاسور استفاده خواهیم کرد.
مراحل آموزش ساخت کلاسور
گام سوم: دستهها را اضافه کنید
اگر برای ساخت دسته کلاسور کیفی نوار اضافی باقی نمانده، باید یک تکه پارچه ۴ در ۱۴ اینچی ببرید و یک نوار لایی کتان ۱.۵ اینچی بسازید. برای ساخت نوار لایی، نوار را طوری از وسط تا کنید که لبهها بلند و روی لایی روی هم بیفتند و سپس تمام لبهها را بهم بدوزید (یک درز کوچک هم برای برگرداندن نوار در نظر بگیرید). دسته را برگردانید و دور کل قطعه را با فاصله ۱/۸ اینچی از لبهها کوک بزنید. این کاری است که روی باندر چهلتکه آبی انجام دادهایم.
اگر میخواهید از نوارهای باقیمانده گام قبلی برای دوخت دستههای کلاسور کیفی استفاده کنید، روش کار فرق میکند. از نوار چهلتکه ۱.۵ اینچی باقیمانده از گام قبلی، دو تکه ۱۴ اینچی ببرید. یک نوار چهلتکه ۱۴ اینچی را طوری روی میز بگذارید که روی پارچه به سمت خودتان باشد. یک نوار آستر ۲ اینچی بردارید، آن را از وسط (طول) تا کنید و اتو بزنید. این نوار را طوری روی نوار چهلتکه بگذارید که لبههای خام روی هم قرار بگیرند. لبهها را با حاشیه ۱/۴ اینچی ببرید تا دو نوار بهم وصل بشوند. دسته را برگردانید و اتو بزنید تا لبههای خام پوشانده بشود. حالا میتوانید دسته را سرجایش بدوزید.
حالا دستههای کلاسور کیفی آماده است و میتوانید آنها را به کاور چهلتکه بدوزید. ابتدا اولین نوار پارچهای هر دو طرف کاور را تا کنید تا زیر کلاسور قرار بگیرند. این نوارها را سرجایشان گیره کنید و روی این لبه جدید کاور را با حاشیه ۱.۴ اینچی کوک بزنید. سپس دستهها را با فاصله ۳.۵ اینچی از کنارهها و رو به داخل روی کاور بگذارید (یکی از دستهها با فاصله ۵ نوار و دسته دیگر با فاصله ۶ نوار از سر کاور). با حاشیه ۱.۴ اینچی از سر دستهها، آنها را به کاور کوک بزنید. دستهها را برگردانید و یک دوخت دیگر هم با حاشیه ۱.۴ اینچی از طرف دیگر بزنید. فراموش نکنید کوکها را با چند بست تقویت کنید.
آموزش ساخت کلاسور شیک و زیبا
گام چهارم: جیب کلاسور را اضافه کنید
برای ساخت جیب کلاسور کیفی یک پارچه ۱۰ در ۱۲ اینچ بردارید، آن را از عرض طوری تا کنید که پشت پارچه رو به شما باشد و دورتادور پارچه را با حاشیه ۱/۴ اینچی بدوزید. البته وسط یکی از اضلاع باید یک دهانه ۲ اینچی برای برگرداندن پارچه باز بگذارید. گوشههای پارچه را ببرید و آن را برگردانید. بالا جیب (قسمتی که تاخورده) را با حاشیه ۱/۸ اینچی کوک بزنید. جیب را با فاصله ۱.۵ اینچی از پایین روی قسمتی از کاور که ۶ نوار دارد و در نزدیکترین موقعیت به لبه، قرار بدهید. حالا کنارهها و پایین جیب را با حاشیه ۱/۸ اینچی به کاور بدوزید.
گام پنجم: هولدر ماژیک را بسازید
برای اضافه کردن جیب ماژیک به کلاسور کیفی از پارچه ۹.۵ در ۱۹ اینچی استفاده میکنیم. پارچه را از وسط تا کنید و لبههای راست و چپ را با حاشیه ۱/۴ اینچی بدوزید اما یک درز کوچک را باز بگذارید. دو گوشه پایینی را ببرید، پارچه را برگردانید و داخلش کارتن قرار بدهید. اگر کارتن عریض است، لبههایش را ببرید تا درست اندازه هولدر بشود. حالا دورتادور هولدر را از رو با حاشیه ۱/۸ اینچی کوک بزنید. برای کوک زدن کارتن نیاز به سوزن خاصی ندارید اما اگر به چرخ خیاطی فشار آمد، از سوزن جین استفاده کنید.
حالا میتوانیم ساخت هولدر اصلی کلاسور کیفی را شروع کنیم. ابتدا باید تصمیم بگیرید داخل این هولدر چه نوع قلمی خواهید گذاشت (ماژیک، مدادشعمی، مدادرنگی و …) و یکی از قلمها را به عنوان الگو استفاده کنید. ابتدا یک خط با فاصله ۵ اینچی از پایین هولدر بکشید (این مسیر کش است). کش را روی هولدر بگذارید و با کوک آن را ثابت کنید. قلم را سمت چپ کوکها بگذارید، محل تماس کش با پارچه را علامت بزنید، قلم را بردارید و روی علامت را بدوزید.
آموزش ساخت کلاسور برای طراحی و نقاشی
گام ششم: کلاسور را مونتاژ کنید
حالا فقط باید قطعات کلاسور کیفی را بهم وصل کنید. قطعه داخل کلاسور را به روشی که
در تصویر میبینید روی میز پهن کنید. جیب شماره یک با پنج نوار قابل رویت سمت چپ با
قرار میگیرد و شیار مخصوص دفتر و کتاب هم با چهار نوار قابل رویت سمت راست قرار میگیرد.
لبههای خام هولدر ماژیک را روی سمت چپ تنظیم کنید. یک نوار پارچهای را از وسط تا بزنید و اتو کنید و لبههای خام را روی کاور باندر قرار بدهید. نوار پارچهای را طوری ببرید که ۱/۴ اینچ بلندتر از طول کلاسور باشد و لبههای خام را به روشی که در تصاویر میبینید داخلش قرار بدهید. نوار را به اجزای کلاسور کیفی گیره کنید و دوخت با حاشیه ۱/۴ اینچی را آغاز کنید. نوار پارچهای را به سمت روی کلاسور و طوری که باز بشود، اتو کنید و با برگرداندن کلاسور دوباره نوار را به سمت پایین و روی لبههای خام اتو کنید. روی نوار را کوک بزنید تا ثابت بشود و و همین کار را برای طرف دیگر تکرار کنید.
کلاسور کیفی آماده است
دوخت کلاسور کیفی زمان میبرد اما اصلا سخت نیست. با صرف کمی دقت میتوانید
ابعاد کلاسور و اجزای داخلی را متناسب با وسایلی که دارید، شخصیسازی کنید.
بد نیست درباره تاریخچه کلاسور بیشتر بدانید
فردریش زونکن آلمانی کلاسور با حلقههای فلزی را در ۱۸۸۶ در بن آلمان اختراع کرد.
او همچنین مخترع دستگاه پانچ و… در همان سالهاست. لوئیس لیتس آلمانی سپس
تغییرات مهمی در آن به وجود آورد. یکی از تغییراتی که لیتس در کلاسور ایجاد کرد قرار دادن
یک حفره به اندازه انگشت در عطف کلاسورها بود تا بتوان به راحتی با یک انگشت آنها
را از میان قفسههای شلوغ بیرون کشید.
استاندارد ایزوی فاصله حلقهها از هم ۸۰ میلیمتر است. مدلهای دیگری مثل
کلاسورهای ۴حلقهای با استاندارهای متفاوت هم وجود دارد.
یک طراحی دیگر از کلاسور در سال ۱۸۸۹ به وسیله آندراس تنگوال در سوئد اتفاق افتاد.
این کلاسور ۴ حلقه دوجفتی داشت. نمونههای ابتدایی از این اختراعات در موزه ادارات اولیه در لندن نگهداری میشود.
حلقههای دیشکل ابتدا در دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی در آمریکا دیده شدند.
تنوع کلاسورها
کلاسورها بعد از آن در نسخههای مختلف و در استانداردهای اندازه متفاوت به بازار آمدند.
تنوع آنها بیشتر به سایز کاغذ و ظرفیتشان بستگی داشت. در بیشتر کشورها از سیستم
دو یا چهارحفرهای که کاغذهای سایز A4 را نگه میدارد، استفاده میکنند. در آمریکا و کانادا
بیشتر سیستم سه حفرهای برای کاغذ سایز ۸.۵ در ۱۱ اینچی متداول است.
برای مثال ژاپن هم سیستم خاص خود را دارد.
کلاسور در کل به نگه داشتن و حمل تعداد زیادی برگه کاغذ در یک پوشه کوچک و راحت بسیار کمک میکند.
بیشتر کلاسورها در کشورها در سایز A4 هستند و برگههایی با سوراخها در سمت راست
خود دارند. اما بعضی کلاسورها از بالا باز میشوند و بالای برگهها پانچ شده و درون حلقه قرار میگیرد.
ساختنی و سهند