
برای ساخت این کاردستی زیبا به مواد زیادی نیاز ندارید یک قیچی و یک بطری پلاستیکی شمع و کمی چسب
استفاده از ظروف یکبار مصرف به ویژه بطری های پلاستیکی بسیار زیاد شده است به نحوی که تا چند سال آینده بیشتر زباله های ما ظروف پلاستیکی خواهند بود. امروز ما تصمیم گرفتیم آموزشی برای شما قرار دهیم که در آن با استفاده از ظروف یکبار مصرف یک کاردستی زیبا بسازید. شیوه ساخت کاردستی کاج را در نیک صالحی ببینید
نحوه ساخت کاردستی کاج با بطری
در این پست آموزش درست کردن کاج مطبق با بطری پلاستیکی را قرار داده ایم برای درست کردم این کاج مینیاتوری در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
وسایل لازم برای درست کردن کاج مطبق :
بطری نوشابه
شمع بلند یا لوله مقوایی
یک عدد چسب نواری
قیچی
ابتدا بطری نوشابه را شسته و صبر کنید تا خشک شود. سپس قسمت های ته و بالای بطری ها را از قسمت وسط بدنه با قیچی جدا کنید چون برای ساخت این درخت به قسمت وسط بدنه بطری نیاز دارید. توجه داشته باشید هر چه قدر مایل باشید درخت بلندتر باشد تعداد بدنه های بطری باید بیش تر باشد.
بدنه های بطری را با قیچی برش بزنید و روی زمین صاف پهن کنید. بهتر است چهار طرف آن را با چسب روی سطح صاف پهن کنید تا کار برش های بعدی برای شما راحت تر باشد سپس یک سانت از قسمت بالای بدنه پایین آمده و از آن به بعد را برش بزنید تا به صورت پره های نازک نازکی در آید. اگر خطوط را مشخص کنید و بعد برش بزنید کار بسیار راحت تر خواهد بود.
ساخت کاردستی کاج با بطری پلاستیکی
این کار را در اندازه های متفاوت انجام دهید.
قسمت سر بطری را برای پایه درخت استفاده کنید. مقوا را به اندازه دهانه بطری به صورت یک استوانه لوله کنید طوری که سر استوانه از قسمت ته آن بسته تر باشد (به شکل یک مخروط) و با چسب محکم کنید. سپس آن را درون دهانه بطری قرار دهید و پایین دهانه بطری و استوانه مقوایی را با چسب نواری مهار کنید. پیشنهاد: شما می توانید به جای استوانه مقوایی از یک شمع بلند استفاده کنید؛ آن وقت هم یک درخت زیبا دارید و هم جاشمعی خواهید داشت.
حال قسمت هایی که از بدنه بطری ریش ریش کرده بودید دور این استوانه
لایه لایه بپیچید و دور آن را چسب نواری بزنید.
سعی کنید به همین ترتیب کل بلندی استوانه را با ردیف های منظم این ریشه های بطری بپوشانید و در انتها برای نوک درخت یک ردیف از ریشه ها که دور هم پیچانده شده در استوانه فرو کنید تا درخت کاج شما تکمیل شود. اگر از شمع استفاده کردید حداقل سه سانت از بالای کاج را برگ نزنید تا شمع مشخص باشد.
این درخت یا شمع را در اتاق خود روی میز تزیین کنید و از زیبایی کاردستی خود لذت ببرید.
خوب است بدانید از ظروف گیاهی برای توزیع نذورات استفاده کنیم
کشور ما جزو ۱۰ کشور پر مصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است. این ظروف نه تنها برای سلامت انسان مضر است بلکه مواد شیمیایی موجود در آن میتواند صدمات جبرانناپذیر بهداشتی و اقتصادی برجای بگذارد. ایام عزاداری در ماه محرم به دلیل پخش نذورات از جمله مواقعی است که استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به بیشترین میزان خود میرسد اما با رعایت برخی نکات و تهیه ظروف گیاهی یکبار مصرف میتوان آسیبهای زیست محیطی را به حداقل رساند.
تجزیه ظروف پلاستیکی و کیسههای یکبار مصرف در طبیعت نه تنها میتواند حتی تا چهار قرن طول بکشد بلکه مواد شیمیایی موجود در آن میتواند از طریق خاک وارد آب، گیاهان و چرخه غذایی شود و صدمات جبرانناپذیر بهداشتی و اقتصادی برجای بگذارد. با وجود تمام اینها تنها در کشور ما سالانه حدودا ۱۸۵ هزار تن پلاستیک تولید میشود و از این منظر جزو ۱۰ کشور پر مصرف ظروف یکبار مصرف در دنیا هستیم.
همچنین مواد پلاستیکی و پلیمری به علت دارا بودن مواد نفتی و هیدروکربنی، فرمالدئید، فنل، ترکیبات کلرینه، ترفتالات، افزودنیهای مختلف نظیر رنگ آمیزی (رنگدانه فلزی و پایه رزینی)، مقاوم کنندههای حرارتی مانند سرب و کادمیوم و …تجزیه ناپذیر است و در خاک باقی میمانند. مواد شیمیایی موجود در آنها نیز به تدریج میتواند وارد زنجیره غذایی انسان و حیوان شود.
استفاده از ظروف یکبار مصرف
از ظروف یکبار مصرف به دلیل ماندگاری در محیط زیست بهعنوان آلودگی سفید
یاد میشود. با توجه به مواد مورد استفاده در ساخت پلاستیکها و پلیمرها،
تجزیه این مواد در طبیعت میتواند صدها سال و حتی دو تا چهار قرن طول کشد،
در حالیکه با استفاده از ظروف گیاهی میتوان تا حد زیادی از این صدمات
زیست محیطی جلوگیری کرد.
در ظروف گیاهی از یک افزودنی به نام اکسا زیست تخریبپذیر استفاده میشود که
سبب کاهش زمان تجزیهپذیری در این ظروف میشود. اگر ظروف پلاستیکی
بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ سال طول میکشد تا تجزیه شوند، ظروف گیاهی چنانچه بعد از
رها سازی در معرض نور آفتاب قرار گیرند، پیوندهای پلیمری آن شکسته میشود
و زمان تجزیه پذیری به شش ماه کاهش پیدا میکند.
شکل و ظاهر ظروف گیاهی یکبار مصرف کاملا مشابه ظروف پلاستیکی است،
با این تفاوت که زیست تخریبپذیر هستند. طبق تحقیقات صورت گرفته زمان
بازگشت ظروف یک بار مصرف گیاهی به طبیعت که از نشاسته ذرت اصلاح شده
تهیه شده پنج تا شش ماه بدون هیچ آسیب زیست محیطی است.
ظروف گیاهی قابل بازیافت از پلیمرهای زیست تخریبپذیر بر دو پایه طبیعی و سنتزی تولید میشوند. پلیمرهای بر پایه مواد طبیعی بر اساس پلیمرهای با منشاء حیوانی یا گیاهی هستند. عمدهترین و شاخصترین مواد اولیه طبیعی که در دنیا برای تولید پلیمرهای زیست تخریبپذیر مورد استفاده قرار میگیرد، پلیساکاریدها و بهویژه انواع نشاستهها هستند. نشاسته نیز از گندم، ذرت، سیب زمینی، برنج و غیره قابل حصول است.
کافی نت و ایسنا