مردان به نسبت زنان کمتر در مورد مشکلات روحی و روانی خود صحبت می کنند و علاقه ای به این کار ندارند
متاسفانه آمار بالایی در جامعه به مشکلات روحی و روانی دچار هستند که این مشکلات در بین مردان و زنان تقریبا به یک میزان شایع است. اما آمارها نشان می دهد که مردان کمتر حاضر به پذیرش مشکلات روانی خود هستند. در ادامه در نیک صالحی میخواهیم درباره سلامت روانی در مردان بیشتر صحبت کنیم. با ما همراه باشید
سلامت روانی در مردان در مقایسه با زنان
عضو هیات مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: مردان در مقایسه با زنان معمولا مایل به
پذیرش مشکلات سلامت روان خود نیستند و به همین دلیل دو برابر زنان رفتارهای پرخاشگرانه و ضداجتماعی دارند.
دکتر فدایی افزود: تفاوت هایی از نظر نابسمانی ها و بیماری های روانی بین زنان و مردان وجود دارد بطورمثال با توجه به اینکه زنان معمولا مسائل روانی خود را درونی سازی می کنند ، میزان افسردگی در آنان دو برابر مردان است اما مردان در مقابل، مشکلات روان خود را برون سازی می کنند بنابراین میزان رفتارهای پرخاشگرانه و ضداجتماعی در آنان، دو برابر زنان است.
وی ادامه داد: باوجودآنکه در مجموع میزان اختلالات روان در زنان و مردان یکسان است اما
تفاوت های مهمی از نظر بهداشت روانی بین زنان و مردان وجود دارد.
وی اضافه کرد: مردان معمولا مایل به پذیرش مشکلات روانی در خود نیستند و از سوی دیگر راجع به مشکلات خود با دیگران صحبت نمی کنند درحالیکه زنان ، شبکه دوستی و اجتماعی قوی دارند و راجع به مشکلات خود با دوستانشان صحبت می کنند که موجب می شود فشار روانی آنان کمتر شود و از راه حال های دوستانشان نیز استفاده می کنند.
عضو هیات مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران خاطرنشان کرد: زنان در مورد پذیرش مشکلات روان
خود اکراه ندارند و با سهولت بیشتری به دنبال کمک های حرفه ای توسط روانپزشکان و مشاوران برمی آیند.
مشکلات سلامت روانی در مردان
این استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار کرد: مردان بیشتر تحت تاثیر مشکلات روان قرار می گیرند وبا توجه به نقش خود در خانواده ، متاسفانه این مشکلات را به صورت رفتارهای ناهنجار مانند پرخاشگری، گوشه گیری و بی توجهی به مسئولیت های خود نسبت به سایر اعضای خانواده ، منتقل می کنند درحالیکه زنان با پذیرش مشکلات روان در خود و مراجعه سریع تر به روانپزشک یا مشاور می توانند مسائل اعصاب و روان خود را رفع و رجوع کنند و وظایف مهم خود را نسبت به افراد خانواده انجام دهند.
وی اضافه کرد: مردان باید در صورت مشاهده علائمی مانند تحریک پذیری و پرخاشگری ، بی توجهی
به مسئولیت های اجتماعی و خانوادگی ، افسردگی و تمایل به گوشه گیری به فکر استفاده از
خدمات تشخیصی و درمانی بهداشت و روان باشند.
به گفته وی، میزان کلی اختلال روان اعم از ضعیف تا شدید در ایران در حدود ۲۵ درصد کل جمعیت
بزرگسال ۱۵ تا ۶۴ سال کشور و این میزان تقریبا معادل متوسط جهانی است.
یکم تا هفتم اسفند ماه، هفته ملی سلامت مردان نامگذاری شده است.
بد نیست بدانید وضع سلامت روانی مردان ایرانی چگونه است
افسردگی در زنان ایرانی ۱۶درصد و در مردان ۱۰.۵درصد است بیش از ٣٠٠میلیون نفر در جهان مبتلا
به افسردگی هستند اضطراب، افسردگی و خشم، نزد مردان تکهمسر، کمتر از مردانی است که چند همسر دارند.
شاید همه ما بارها برای درمان بیماریهای جسمانی
به پزشک مراجعه کرده باشیم، اما زمانی که حرف از بیماریهای روانی میشود، از بازگوکردن
آن واهمه داریم و اغلب از رفتن نزد روانشناس و روانپزشک طفره میرویم.
ترس از انگ و بدنامی درپی مراجعه به مراکز روان درمانی، در بین مردان شیوع بیشتری نسبت به زنان دارد و اغلب مردان به دلیل موانع فرهنگی از بازگوکردن مشکلات روانی خود نزد مشاور و روانشناس دوری میکنند. اما مردان نیمی از جامعه و بخش اعظم از نیروی کار کشور را تشکیل میدهند و نسبت به زنان در معرض خطرهای محیطی و شغلی بیشتری قرار میگیرند. توجه به سلامت روانی مردان موجب افزایش و ارتقای سلامت نیروی کار در جامعه میشود. به دلیل تاثیر و اهمیت بالای سلامت مردان در ارتقای سلامت جامعه، ١٣ تا ١٩ژوئن مصادف با ٢٣ تا ٢٩خرداد به نام هفته جهانی سلامت مردان نامگذاری شده است.
وضع سلامت روانی مردان ایرانی
زندگی در کلانشهرهای اجتماعی مشکلات فراوانی را به دنبال دارد، آلودگی و شلوغی شهرها گاه موجب میشود شهروندان علاوه بر مشکلات جسمانی، با مشکلات روحی و روانی دستوپنجه نرم کنند. رشد سریع جمعیت، شهرنشینی و مهاجرت، روزبهروز بر فشارها، مسائل و مشکلات روانی و اجتماعی افراد جامعه میافزاید و جهان شاهد تغییرات عمده در اپیدمولوژی بیماریهای روانی، در صدر عوامل ایجادکننده ناتوانی و سالهای در معرض بیماری است.
شیوع بالای این بیماری و ناتوانیها باعث شده تا این مشکلات در تمامی جوامع بهعنوان یک اولویت بهداشتی مورد توجه قرار گیرد. گاهی مشکلات در زندگی، آنقدر روی شانههای فرد سنگینی میکند که مجبور میشود برای تحمل سختیها از فرد یا افرادی کمک بگیرد. برخی افراد در حل مشکلات روحی و روانی نزدیکترین افراد در زندگی را انتخاب میکنند، اما برخی با مراجعه به روانپزشک، مشاور یا روانشناس مشکلات خود را حل میکنند.
افسردگی؛ شایعترین مشکل روانی
بیماری افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای روانی در بین افراد است. شیوع و اهمیت این بیماری در بین افراد به قدری بااهمیت است که در سالجاری، محور و موضوع اصلی روز جهانی بهداشت بر بیماری افسردگی گذاشته و شعار «افسردگی؛ بیایید صحبت کنیم» برای آن انتخاب شد.
آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد ۳۲۲میلیون نفر در جهان از بیماری افسردگی رنج میبرند و تعداد آنها از سال٢٠٠۵ تا ٢٠١۵، ١٨درصد افزایش داشته است. این روند افزایشی، اهمیت توجه به این بیماری را در دهه اخیر بیشتر کرده است. نزدیک به نیمی از این جمعیت افسرده در آسیای جنوبشرقی و غرب اقیانوس آرام زندگی میکنند. بیشترین میزان افسردگی در مناطق مورد بررسی سازمان بهداشت جهانی، در گروه سنی ۵۵ تا ٧۴سال گزارش شده که میزان افسردگی در این گروه ٧,۵درصد برای زنان و ۵.۵درصد برای مردان است.
سلامانه و سلامت نیوز