به گفته محققان ولوم امن برای بچه ها چیزی در حدود ۸۰دسیبل است و بیشتر از این حد به گوش کودکان آسیب می زند
تقریبا هدفون یک وسیله جذاب برای اکثر کودکان است و دوست دارند از آن استفاده می کنند. اغلب پدر و مادرها با فرض اینکه هدفون گوش آنها را اذیت نمی کند پس برای بچه ها هم همینطور است اجازه می دهند بچه ها از آن استفاده کنند. اما امروز ما در نیک صالحی می خواهیم برخی از عوارض خطرناک هدفون برای کودکان را بیان کنیم تا والدین هوشیار شوند.
علت خطرناک بودن هدفون برای کودکان
توجه به تحقیقات صورت گرفته, استفاده از هدفون برای کودکان به دلیل رعایت نشدن
نکات ایمنی, برای شنوایی آنها خطرناک است.
محققان میگویند استفاده از هدفون میتواند به گوش کودکان آسیب بزند.
محققان دانشگاه منچستر شش هدفون شامل PuroSound, LilGadgets, Snuggly Rascals,
Peppa Pig, JVC Tinyphones, Kidz Gear را مورد آزمایش قراردادند.
منهای دو هدفون PuroSound و Kids Gear سایر هدفونها دسیبلی بیشازحد تبلیغشده داشته
و هنگام اتصال به سیدی پلیر یا لپتاپ، ولومشان بیشازحد استاندارد برای گوش کودکان تشخیص داده شد.
دکتر مایکل استون از دانشگاه منچستر میگوید ولوم امن برای گوش کودکان حدود ۸۰ دسیبل
است و بیش از آن به گوش کودکان آسیب میرساند.
به گفته کارشناسان اغلب سازندگان از دسیبل استاندارد و تعریفشده جلوتر رفته و رعایت
اصول علمی را برای ردههای سنی پایین نمیکنند و این امر باعث میشود تا مشکل کم شنوایی
که معمولاً در ۷۰ سالگی رخ میدهد، پایین آمده و افراد در سن ۵۰ سالگی دچار کم شنوایی شوند.
برخی نیز هنگام اتصال هدفون به موبایل و تبلت محدودیت را نشان داده اما چنین آیتمی
روی لپتاپ و سیدی پلیر دیده نمیشود.
خوب است برخی از عوارض خطرناک استفاده از هدفون و هندزفری را بدانید
دکتر سعید محمودیان گفت: گوشهای ما مسئول دو حس حیاتی اما کاملا متفاوت هستند؛ شنوایی و تعادل. صداهای تشخیص داده شده از طریق گوشها، اطلاعات اساسی را درباره محیط خارجی به ما میدهند و به ما اجازه میدهند با روشهای پیچیدهای چون گفتار، موسیقی، شعر و ادبیات ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: علاوه بر این، گوشها در حس تعادل ما نیز سهم دارند. درک ناخودآگاه وضعیت بدن در فضا به ما اجازه میدهد تا بایستیم و حرکت کنیم بدون آنکه زمین بخوریم. سلامت شنوایی یعنی شنیدن یک صحبت معمولی حتی در جمع بدون نگاه کردن به حرکت لب و درک کلمات و جملات محاوره شده.
محمودیان ادامه داد: صدا و شنیدن از بزرگترین نعمت های الهی به موجودات است ولی همین صدا می تواند باعث آسیب به شنوایی شود. قرارگیری انسان در معرض اصوات بلند و یا اصوات نسبتا بلند و دراز مدت مثل اره، مته، هواپیما، ماشین آلات، موتورسیکلت، بلندگو، وسایل تهویه و غیره می تواند تهدیدی برای شنوایی انسان باشد.
وی گفت: کار طولانی مدت با آلات موسیقی و یا گوش کردن اصوات از طریق وسایل شخصی مثل هندزفریها و یا انواع هدفونها نیز میتواند به شنوایی صدمه بزند. استفاده از هدفون یا هندزفری برای گوش کردن به موسیقیهای نسبتا بلند میتوانند برای شنوایی بسیار خطرناک و صدمه زننده باشند.
مدیر گروه برنامه ملی سلامت گوش و شنوایی معاونت بهداشت اعلام کرد: قرارگیری بیش از ۲ دقیقه در معرض صدایی با شدت ۱۰۹ دسیبل ممکن است به کری موقت انسان منجر شود. به ازای هر ۱۰ دسیبل افزایش در شدت صوت افزایشی معادل ۱۰ برابر در قدرت اصوات اتفاق می افتد که همین مقدار به گوش انسان میرسد.
عوارض خطرناک استفاده از هدفون
وی افزود: تاثیر صدا بر سلامت انسان به عواملی نظیر شدت، نوع، نزدیکی به منبع، مداومت، وضعیت، موقعیت و البته حساسیت فرد در مقابل آن بستگی دارد و با این توضیح شدت اصوات تنها یکی از پارامترهای مهم در اندازهگیری و تعیین میزان آسیب به سیستم شنوایی انسان محسوب میشود و عوامل ذکر شده قبلی نیز در بروز آسیب تاثیرگذار هستند.
به گفته وی، سازمان جهانی بهداشت گزارش کرده است که اغلب موارد ناشنوایی قابل
پیشگیری و درمان هستند و نیمی از همه بیماران مبتلا به کاهش شنوایی از طریق پیشگیری اولیه
به این بیماری دچار نمیشوند.
محمودیان ادامه داد: این سازمان راهبردهای ساده ای برای پیشگیری از بروز اختلال شنوایی توصیه می کند که از جمله آنها ایمن سازی کودکان علیه بیماری هایی همچون سرخک، مننژیت، اوریون و سرخجه، ایمن سازی دختران جوان و زنان در سن بارداری بر علیه سرخجه پیش از بارداری، غربالگری و درمان سیفیلیس و عفونت های دیگر در زنان باردار، ارتقای مراقبت های پیش و حین تولد شامل ترویج زایمان های ایمن، پرهیز از استفاده از داروهایی که اثر سمی بر گوش دارند مگر توسط پزشک صلاحیت دار و با پایش دقیق برای اصلاح مقدار، ارجاع کودکان پرخطر (همانند آنهایی که سابقه خانوادگی ناشنوایی دارند، نوزادان با وزن تولد کم یا با آسفیکسی، زردی، مننژیت و …)، کاهش مواجهه افراد (هم شغلی و هم تفریحی) با صداهای بلند و نسبتا بلند با ایجاد آگاهی، استفاده از وسایل محافظتی و استقرار قوانین مناسب است.
عوارض استفاده از هدفون
مدیر گروه برنامه ملی سلامت گوش و شنوایی متذکر شد: در نوجوانان و جوانان استفاده بیش از حد از هدفون و یا هندزفری، قرار گیری در برابر صداهای غیراستاندارد و بلند، آلودگی صوتی ناشی از ترقه و مواد محترقه در ایامی مانند چهارشنبه آخر سال، به افت شنوایی منجر می شود. حد مجاز استفاده از گوش دادن به اصوات با هندزفری و یا هدفونها جهت آشنایی مطرح میشود. به طور کلی، اگر صدایی از حد مشخصی بالاتر باشد یا با مقدار کم اما در طولانی مدت وارد گوش شود، ممکن است باعث آسیب به گوش و کاهش شنوایی شود.
بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت، وی افزود: حد صوتی که میتواند این مشکل را ایجاد کند، ۷۰ دسیبل تعیین شده است. استفاده از هندزفری به این دلیل که صداهای محیط را حذف میکند و صدا به طور مستقیم وارد گوش میشود؛ به خصوص اگر شدت صوت زیاد باشد قطعا به گوش آسیب وارد خواهد کرد.
خبر آنلاین و اقتصاد آنلاین