
زیبایی های استانبول به قدری زیاد است که هر مسافری را مجذوب می کند در این مطلب به معرفی زیباترین مساجد استانبول پرداخته ایم.
استانبول بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر ترکیه می باشد و از محبوب ترین مقاصد گردشگری در جهان است اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید حتما از مساجد زیبای آن هم دیدن کنید در این مطلب به معرفی زیباترین مساجد استانبول پرداخته ایم.
زیباترین مساجد استانبول
مسجد ایاصوفیه استانبول
مسجد ایاصوفیه به گنبد بزرگ خود مشهور است و تاریخ استانبول در آن نهفته است. ایاصوفیه در سال ۳۶۰ به عنوان کلیسای بزرگ ساخته شد و در طی سالها دستخوش تغییراتی شد تا در تاریخ ۱۴۵۳ به دستور سلطان عثمانی به مسجد تبدیل و تا تاریخ ۱۹۳۱ مسجد باقی ماند. در سال ۱۹۳۱ به دلیل معماری غنی و تاریخی و تاریخ نهفته در بنا، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد. جالب است بدانید که ایاصوفیه تقریبا به مدت ۱۰۰۰ سال بزرگترین کلیسای جهان بود.
این کلیسا که در ابتدا به عنوان کلیسای ایلخانی یونانی ساخته شد، بزرگترین کلیسای جامع آن زمان بود. این تا زمانی بود که پایتخت امپراتوری بیزانس توسط عثمانیها تسخیر شد. سپس استانبول به بزرگترین شهر امپراتوری عثمانی مسلمان تبدیل شد. در نتیجه، کلیسای جامع به یکی از مساجد برجسته استانبول با چهار مناره تبدیل شد تا آیین امپراتوری را منعکس کند. این اولین ساختمان مذهبی بود که حاوی عناصر بیزانسی بود.
مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) | The Blue Mosque
مسجد آبی یا سلطان احمد یکی دیگر از معروف ترین مساجد استانبول است که در دوران امپراتوری عثمانی ها در این شهر ساخته شد. زمانی که حکومت عثمانی در چندین جنگ بزرگ در اواخر قرن هفدهم توانستند موفقیت های بسیاری را بدست بیاورند، به دستور سلطان احمد به نیت شکرگذاری از خداوند این مسجد ساخته شد.
قرار گرفتن مسجد آبی در کنار مسجد ایاصوفیه دلیلی بر معروف آن بود و علاوه بر این از مظر شکوه و جلال هم دست کمی از مسجد همتای خودش ندارد.
مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا اندازه دیگر مساجد استانبول بزرگ نیست. اما بهتر است اینطور بگوییم که هر چقدر این مسجد در اندازه کم دارد همانقدر در تزئینات و زیبایی زیاد دارد، طوری که گردشگران را شیفته خودش میکند. این مسجد همانطور که اسمش هم میگوید برای رستم پاشا ساخته شده است. اگر از فیلم حریم سلطان یادتان باشد، رستم پاشا داماد و وزیر اعظم سلطان سلیمان بود. اما رستم پاشا آنقدر زنده نماند تا مسجدش را ببیند و همان سال اولی که ساخت مسجد شروع شده بود از دنیا رفت.
مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه، دومین مسجد بزرگ در استانبول بوده و به دستور سلطان سلیمان ساخته شده است. معمار این مسجد نیز، معمار معروف ترکیه، سینان بوده که بیشتر بناهای باشکوه استانبول را طراحی کرده است. طراحی های فوق العاده معمار سینان روی معماری تاج محل هند نیز تاثیر بسیار داشته. این مسجد دارای حیاط و شبستان های بزرگی بوده که فضای بیرونی مسجد را جذاب تر می کند. این مسجد نزدیک به بازار بزرگ استانبول قرار دارد.
مسجد جدید استانبول
تضادی جالب بین نام و قدمت این مسجد با شکوه وجود دارد که در ابتدا شنونده را با این حدس که مسجد در قرن معاصر ساخته شده، فریب میدهد.
مسجد جدید استانبول، بنایی تاریخی بوده و به دستور همسر سلطان مراد سوم در سال ۱۵۹۷ ساخته شدهاست. ساخت مسجد به دلایلی ناتمام گذاشته شد و بعد از حدود ۷۰ سال، به دستور مادر سلطان محمد عثمانی، بنای این مسجد تکمیل شد.
مسجد جدید استانبول دارای ۶۶ گنبد کوچک و بزرگ و ۲ منارهی بلند سوزنی بوده که نمایی خیرهکننده به این مسجد دادهاست. نمای داخلی مسجد با کاشیهای خوشرنگ، نگارههایی زیبا و خطاطیهای باشکوه زینت دادهشده و چشم هر بینندهای را خیره میکند.
ترکیه رویایی-الی گشت-علی بابا-لست تورز-همشهری آنلاین