
از جاهای دیدنی رباط کریم می توان به امامزاده عماد الدین،قلعه سنگی و پل بازارک اشاره نمود.
رباط کریم در جنوب غربی استان تهران واقع شده است و از شهرهای باستانی استان می باشد که قدمت آن را ۶ هزار سال تخمین زده اند.به همین علت دارای آثار تاریخی و گردشگری متنوعی می باشد در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا با جاهای دیدنی رباط کریم آشنا شوید.
جاهای دیدنی رباط کریم
قلعه سنگی
قلعه سنگی در نزدیکی رودخانه شور و جنوب شهر جدید پرند قرار دارد. قدمت این قلعه سنگی به دوران سلجوقیان می رسد و پلان آن به سبک بناهای متداول دوران اسلامی، به صورت چهار ایوانی و با یک حیاط مرکزی احداث شده است. چهار برج مدور که قطر هر یک پنج متر است، در اطراف این قلعه به چشم می خورد. چاه آبی به عمق ۴۰ متر و یک آب انبار درون این قلعه وجود دارد.
تپه ده حسن
این تپه که در شرق روستای ده حسن قرار گرفته از تپه های مهم باستانی شهرستان رباط کریم و از جاهای دیدنی رباط کریم بوده و یکی از شاخص های فرهنگی و تمدنی این شهرستان است. تپه ده حسن در برگیرنده دژ و قلاع دوران تاریخی با مصالح چینه و خشت می باشد. این اثر در تاریخ ۱۶/۶/۸۳ به شماره ۱۱۰۶۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاروانسرای حاج کمال از جاهای دیدنی رباط کریم
مهم ترین کاروانسرای شهرستان رباط کریم و یکی از پرجاذبه ترین ها در استان تهران همین کاروانسر است. این کاروانسرا که از نوع دو ایوانی و دارای فضاهای ورودی، حیاط، اتاق های متعدد و اصطبل است در سال ۱۳۴۵ هجری قمری و هم زمان با دوران سلطنت فتحعلی شاه قاجار توسط فرد خیری به نام حاج کمال ساخته شده است و به منظور استفاده مسافران وقف شده است. و امروزه از تاریخی ترین جاهای دیدنی رباط کریم برای گردشگران است.
آستان امامزاده ابوطالب (علیه السلام)
در شهرستان رباط کریم، بخش مرکزی، دهستان امامزاده ابوطالب روستای آدران واقع شده است و از طریق آزاد راه تهران ـ ساوه با قرارگرفتن در جاده شهریار به سلطان آباد قابل دسترسی است.
به طورکلی ازسه مرحله معماری درساختمان بقعه مشاهده می شود که دو مرحله آن متعلق
به دوره قاجاریه و یک مرحله دیگرمربوط به دوره جدید است که شامل تغییرات جزئی و افزودن فضاهای جانبی می باشد. معماری بقعه عبارت است از یک فضای ورودی شامل سردرب و دو طاقنما درطرفین است که فضای هشتی مقابل آن با آجرکاری و کاربندی تزیین گردیده است. فضای درونی بقعه نیز با پلان چهار ضلعی دارای گنبدی کوچک است. نام این بقعه در فهرست آثار تاریخی میراث فرهنگی استان تهران ثبت گردیده است.
امامزاده عمادالدین (ع)
از نوادگان امام جواد (علیه السلام) می باشد.
آستان امامزاده عماد (علیه السلام) در شهرستان رباط کریم، بخش مرکزی، شهر رباط کریم، خیابان بخشداری
جنب دبستان نمونه مردمی واقع شده است و از جاهای دیدنی رباط کریم می باشد. بنای ساختمان بقعه در دوره معاصر و با معماری کاملًا جدید ساخته شده است. پلان آن به صورت چلیپا شکل و در مرکز آن گنبد مرتفع کاشیکاری شده قرار دارد. بنا دارای تزیینات مختلف کاشیکاری و کتیبه های کاشی با خطوط معقلی و نستعلیق است.
پل بازارک
این پل بر روی رودخانه فصلی سیاب (سیاه آب) که در گذشته جاری بوده قرار گرفته است و در زمان خود
به لحاظ اهمیت راه ارتباطی رباط کریم به ساوه و برقراری ارتباط شرق به غرب از ارزش فراوانی برخوردار است.
به طوریکه قبل از احداث جاده های جدید، در زمان جاری شدن آب رودخانه سیاب تنها راه ارتباطی بین
کاروانسرای حاج کمال واقع در رباط کریم (شرق) و قلعه سنگی در غرب و راه ارتباطی به ساوه بوده است.
پل بازارک مربوط به دوره قاجار است و در رباط کریم، محله بازارک، خیابان شهید مجید ناصری واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۸۱۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب آبی رباط کریم
با گذر از میان کوچه باغ های رباط کریم به یک بنای آسیاب در بخش جنوبی بر خواهید خورد که قدمتی معادل
دوره قاجار دارد و از جاهای دیدنی رباط کریم می باشد. فضای معماری آسیاب شامل سردر ورودی به صورت پیش طاق با عمق کم و قوس پنج و هفت است که اطاق های جنبی دو طرف راهرو و فضای اصلی (که در برگیرنده مکان قرارگیری سنگ آسیاب بوده)، محل انباشت گندم و نیز فضای نگهداری آرد است.
در این بنا برای پخت و پز و نیز تامین گرما دو عدد اجاق و یک تنور ساخته شده است. در سفر به شهرستان رباط کریم
استان تهران سری به یکی از حیرت انگیزترین جاهای دیدنی رباط کریم بزنید و نهایت لذت را ببرید. این اثر در تاریخ ۲/۱۱/۸۲ به شماره ۱۰۸۲۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انبارهای یخی
انبارهای یخی برای تهیه یخ در فصول بهار و تابستان به صورت مخروطی شکل همانند یک کله قند از خشت
و گل با ارتفاع ۷ تا ۶ متر ساخته شده است. در رباط کریم برای تامین یخ این منطقه و کاروانیان ۳ انبار یخی در فواصل
مختلف وجود داشت که در اصطلاح محلی به یخچال معروف بودند. تا ۳۰ سال پیش از این انبارها همچنان استفاده می شده
است. در دوران زندیه و قاجاریه ساخت این انبارهای یخی در ایران رواج یافت.
امامزاده محمدتقی (ع)
آستان امامزاده محمدتقی (علیه السلام) در شهرستان رباط کریم، شهر شهررباط کریم، خیابان شهید
مجید ناصری واقع شده است و از جاهای دیدنی رباط کریم می باشد. بنای ساختمان بقعه به ابعاد ۷/۵×۷/۵ متر دارای پلان مربع شکل است که گنبد
سبز رنگ کوچکی بر فراز آن احداث گردیده است. ورودی بقعه در ضلع شرقی قرار دارد.
امامزاده علی اصغر (ع)
آستان امامزاده علی اصغر (علیه السلام) در شهرستان رباط کریم، بخش مرکزی، دهستان منجیل آباد،
روستای آلارد چهاردانگه و به فاصله تقریباً ۱۰۰ متری شمال آزادراه تهران ـ ساوه واقع شده است. بنای اصلی
ساختمان بقعه ازداخل دارای پلانی مرکب از یک دایره و مستطیل به هم پیوسته با پوشش سقف گنبدی با جرزهایی ضخیم است که متعلق به دوره
قاجاریه است. در بازسازی بنا در دوره جدید، ضمن الحاق یک ایوان در ضلع شمالی ساختمان اصلی و احداث اتاقی
در ضلع شرقی آن، بدنه داخلی بنا را نیز به وسیله یک ردیف آجر پوشانیده و روی آن را رنگ آمیزی کرده اند. از محوطه این بقعه به عنوان قبرستان استفاده می شود.
۲۶ امامزاده ابوطالب (ع) ـ آدران
ساعدنیوز -جاذبه ها-تیتربرتر-سیران