
در این مطلب به جاذبه های شاهچراغ شیراز پرداخته ایم.
شهر زیبای شیراز دارای جاذبه های گردشگری منحصربه فردی میباشد که طرفداران زیادی دارد یکی از مهمترین جاذبه های مذهبی این شهر امامزاده شاهچراغ می باشد همراه با نیک صالحی شوید تا شاهچراغ شیراز بیشتر آشنا شوید.
شاهچراغ شیراز
بنا بر اعتقاد شیعیان، ۲ پسر امام هفتم یعنی امام موسی کاظم در اینجا به خاک سپرده شده اند. بیشتر تزیینات زیادی که در این بنا دیده می شود، در دوران قاجاریان به آن اضافه شده است. از نظر بازدید گردشگران، شاه چراغ به عنوان سومین مکان مذهبی پر بازدید در کشور بعد از حرم امام رضا و حرم حضرت معصومه در قم، شناسایی شده است.
آرامگاه شاه چراغ در شهر شیراز و در میدانی به نام احمدی قرار گرفته است. طبق آنچه مشخص است، ایشان در قرن سوم به شهر شیراز رفتند و همانجا هم وفات پیدا کردند و در همانجا به خاک سپرده شدند.
در آرامگاه شاه چراغ چه می بینیم؟
آرامگاه شاه چراغ یک منطقه ی وسیع با حیاط و حوض ها و بخش های مختلف است که تا مدتی قبل صحن و حیات مستقلی داشت تا اینکه در دهه ی شصت مورد مرمت قرار گرفت و تغییراتی مانند وسعت ایوان حرم در آن انجام شد.
احمد بن موسی کاظم کیست؟
حضرت سید میر احمد پسر ارشدِ امام موسی کاظم و برادر حضرت علی ابن موسی الرضا بود. بعد از شهادت حضرت امام موسی کاظم، مردم مدینه با این تصور که پسر ارشد آن حضرت جانشین پدرش می شود، به درِ خانه ام احمد (مادر شاهچراغ) رفته و به اتفاق سید میر احمد به مسجد رفتند تا با او پیمان ببندند اما سیدالسادات به آن ها اعلام نمود که بعد از پدرم علی بن موسی ولی خدا می باشد و همه ما باید از او پیروی کنیم. او در مسیر پیوستن به برادرش به دستور مأمون و توسط قتلغ خان در شهر شیراز کشته شد.
حضرت شاهچراغ که فردی ثروتمند و نیکوکار بود، بخش شایانی از ثروت خود را در مسیر کمک به مستمندان صرف می کرد و بردگان زیادی را از بند اسارت آزاد نمود. ثروت ایشان حاصل از ملک و باغاتی است که داشته اند.
او ملقب به سیدالسادات و شاهچراغ بود. گردشگران تور شیراز خوب است بدانید که آرامگاه محمد بن موسی کاظم که برادر دیگر احمد بن موسی کاظم می باشد نیز در فاصله چند قدمی از شاهچراغ قرار دارد و با معماری زیبای خود از دور نمایان است؛ این مجموعه را آستان مقدس محمدی می نامند.
معماری شاهچراغ
در معماری شاهچراغ شیراز می توان سبک معماری آذری را مشاهده کرد. این سبک از معماری، یکی از معماری های رایج ایران در دوره پس از اسلام بوده و در زمان ایلخانان بسیار رواج داشته است. “گنبد سلطانیه زنجان” یکی از نمونه های بارز این سبک می باشد. آرامگاه شاهچراغ در قرن ششم هجری ثمری و در دوره حکومت اتابکان ساخته شده است. شیخ ابو اسحاق، آخرین پادشاه آل اینجو ایلخانی و حاکم شیراز و اصفهان بود. مادر وی دستور توسعه آرامگاه شاخچراغ را داده بود. در برخی منابع ابواسحاق را هم عصر با حافظ می دانند و ذکر شده است که وی علاقه فراوانی به فرهنگ و هنر داشته است.
دلیل دیدار از این مکان:
این مکان برای مسلمانان بویژه شیعیان خصوصا در ایام ویژه از جایگاه خاصی برخوردار است. زیبایی منحصر به فردو گیرایی خاص این مکان مورد توجه خاص و عام است.
فعالیتهایی که میتوان در این مکان انجام داد:
عبادت و نماز گذاردن در شاهچراغ از علائق خاص شیعیان و مسلمانان است. بویژه در اعیاد وایام ملی و مذهبی مراسم ویژه ای که در این مکان برگزار میشود مورد توجه علاقمندان است.
اگر مراسم ویژه در روزهای آفتابی برگذار شود معمولا در حیاط شاهچراغ برگذار میشود که آن نیز بسیار مطبوع است.
الی گشت-لحظه آخر-تریپیار-سفرمارکت