
روستای ورکانه همدان یکی از دیدنیترین روستاهای ایران است. این روستای تاریخی در همدان واقع شده است. این مکان منطقه ویژه گردشگری ایران مطرح شده است. روستای ورکانه همدان یکی از شش روستای گردشگری همدان به شمار می رود. با ما همراه باشید.
روستای ورکانه همدان از جاهای دیدنی همدان به شمار میآید. از روستای ورکانه تا همدان ۲۰ کیلومتر فاصله است. این روستا یکی از روستاهای تاریخی ایران است. این روزها طرفداران بیشتری هم پیدا کرده است. کوه های اطراف روستا و دره های آن به شدت زیبا به نظر می رسند. با ما همراه باشید.
روستای ورکانه همدان
خانه ها بجز سقف تماما از سنگ ساخته شدهاند.
به همین دلیل سالانه پذیرای گردشگران زیادی است.
سقف خانه ها با تیرهای چوبی و اندود است که با “کاه گل” یا قیر و گونی پوشیده شدهاند. خانه ها رو به جنوب ساخته شدهاند تا بیشترین استفاده را از نور آفتاب ببرند و از گرما و نور آن استفاده کنند.
معرفی روستای ورکانه همدان
روستای صخره ای ورکانه در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی همدان واقع شده است که قدمت آن به حدود چهارصد سال پیش برمی گردد. این روستا با سایر روستاهای توریستی شهر متفاوت است. ورکانه یکی از شش روستای توریستی استان است که به عنوان میراث ملی ثبت شده است. وقتی قدم در روستای ورکانه در همدان می گذارید، این تفاوت را احساس خواهید کرد. خانه ها، کوچه ها و همه چیز از سنگ ساخته شده و با سنگ تزئین شده است. نمای سنگی خانه های سنتی در روستای ورکانه همدان همه را متحیر می کند. با قدم زدن در معابر احساس خواهید کرد که در مکان های تاریخی قدم می زنید.
علت نامگذاری روستای ورکانه
برای خیلیها نام این روستا جالب است و دوست دارند بدانند چرا نام این روستای سنگی«ورکانه» است؟ در گویش کردی«ور» به معنای کنار و«کانه» به معنای چشمه است یعنی ورکانه به معنی کنار چشمه یا آب است. همچنین علت دیگر برای نامگذاری این روستا، می تواند به دلیل وجود معادن سنگ فراوان در پیرامون روستا باشد، چراکه نام ورکانه به معنای معادل محلی «نزدیک به معدن» هم گفته شده است.
شهرت روستای ورکانه با سریال علیالبدل
روستای ورکانه در سال ۱۳۹۵ به عنوان لوکیشن سریال علیالبدل انتخاب شد و از آنجا به بعد این روستا شهرت بیشتری پیدا کرد. لوکیشن سریال علیالبدل به کارگردانی سیروس مقدم در روستای ورکانه بود که در این سریال برای نام این روستا از «چشمه قلقل» استفاده کردند. تا مدتها مردم این روستا را به عنوان روستای چشمه قلقل میشناختند و این فیلم تاثیری زیادی در معرفی این روستا به مردم ایران داشت و باعث شهرت زیادی کسب کرد. جالب است بدانید فیلم پرواز مرغابیها به کارگردانی علی شاه حاتمی و فیلم شیر تو شیر کاری از ابراهیم فروزش هم در این روستا فیلمبرداری شدهاند.
تاریخچه روستای ورکانه همدان
قدمت این روستا به بیش از ۴۰۰ سال می رسد. محله درب مسجد، قدیمی ترین محله آن بوده و قدمت آن به اوایل دوره صفویه بر می گردد. ور در زبان محلی به معنای کنار و کان به معنای چشمه است، بنابراین ورکانه به معنای قرار گرفتن در کنار آب است. همچنین گفته می شود که به دلیل وجود معادن سنگ فراوان در اطراف این روستا، نام این روستا از ورکان به معنی نزدیک به معدن گرفته شده است.
معماری ورکانه
معماری سنگی ورکانه در صدر جاذبه و دیدنی های این روستا قرار داشته و کاربرد سنگ در معماری و ساخت این روستا منظره ای زیبا را بوجود آورده است.
ویکی پدیا، مجـله گـردشگری یوتـراوز، سفرمارکت، اقامت۲۴