اگر قصد تهرانگردی را دارید از جاذبه های موزه رضا عباسی که دارای آثار ارزشمندی می باشد دیدن نمایید.
از جمله موزه های که در تهران کمتر شناخته شده است موزه رضا عباسی است دارای آثار تاریخی تا قرن ۱۳ هجری می باشد اگر قصد تهرانگردی دارید از جاذبه های موزه رضا عباسی تهران دیدن نمایید.
موزه رضا عباسی تهران
موزه رضا عباسی کاشانی، در سال ۱۳۵۶ در خیابان شریعتی تهران،روبروی دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، گشایش یافت و به یاد نقاش مشهور دورهٔ صفوی اهل کاشان رضا عباسی نامگذاری شد. این موزه شامل آثار هنری دوره پیش از تاریخ تا قرن سیزده هجری است.
این موزه شامل اداره حفظ و نگهداری با دارا بودن ۲ آزمایشگاه و کارگاه به منظور حفظ نقاشیها و اشیای فلزی، کتابخانه با دارا بودن بیش از ۱۰۰۰ جلد کتاب فارسی، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی، بخش انتشارات با دارا بودن منابع با ارزشی در زمینه میراث فرهنگی، نمایشگاه و فروشگاه است.
بخش های مختلف موزه رضا عباسی
موزه رضا عباسی سه طبقه دارد و شما از بالاترین طبقه اگر بازدید از این مجموعه را شروع کنید، قدیمیترین آثار پیش از اسلام را در طبقه سوم میبینید. در این طبقه موزه شما اشیای جالبی از دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی که در معرض دید قرار گرفته است و روی این آثار با طرحهایی از حیوانات و طبیعت مزین شدهاند را میبینید، همان سبکی که در نقاشیهای سردر بازار و کاخ چهلستون هم به چشم میخورد.
اگر به تاریخ و اشیای قدیمی علاقمند باشید، از این طبقه بهسختی دل میکنید. کتابخانه و قسمت مرمت و نگهداری هم در همین طبقه سوم قرار گرفتهاند، در کتابخانه این مجموعه حدود ۶ هزار جلد کتاب تاریخی و فرهنگی وجود دارد و چند دوره روزنامه و مجله قدیمی هم کنار کتابها قرار گرفتهاند. بخش مرمت این موزه یکی از پیشرفتهترین کارگاههای مرمت ایران است که حتی از موزههای دیگر هم کارهایی را به این مکان میفرستند تا مرمت شوند.
در این بازدید وقتی شما به طبقه دوم موزه رضا عباسی میرسید، با تالار اسلامی ۱ و ۲ روبرو میشوید، در تالار ۱ آثاری از ابتدای دوره اسلامی تا سلجوقی وجود دارد و در تالار ۲ آثاری از سلجوقی، تیموری، صفوی تا قاجار جمعآوری شده است. شما در این طبقه ظرف سفالی، وسایل فلزی، جواهرت و لباس بسیاری را پیدا میکنید که شما را به سفر در دل تاریخ میبرند و حسابی سرتان را گرم میکنند. بالاخره در طبقه اول تالار نگارگری و تالار خوشنویسی را بازدید میکنید که بسیار زیبا و تماشایی است، به عنوان مثال اگر کمی به خوشنویسی علاقه داشته باشید،
تماشای این همه آثار حرفهای و قدیمی از خطهای ثلث، نسخ، محقق و نستعلیق در موزه رضا عباسی واقعا برایتان لذتبخش خواهد بود.
آثار موزه رضا عباسی
جنس کاغذها در این مجموعه همه با هم فرق دارند، از پوست حیوانات تا فرنگی و خانبالیغ بینشان پیدا میشود. در تالار نگارگری موزه رضا عباسی روند تغییر و رشد هنر را شما تا سده چهاردهم قمری میتوانید به وضوح ببینید. بعضی از تابلوها این تالار متعلق به مکتب شیراز، نیشابور، اصفهان، قزوین، تبریز و هرات هستند و نقاشیهای رنگ روغنی آن که از دوره قاجار بهجا ماندهاند، حسابی توجهتان را جلب میکنند، اما حساب نگارههای رضا عباسی از جمله تک نگارهی مرد خلوت نشین و جوانی با پیالهای در دست از شاهکارهای تک موزه رضا عباسی که برای بسیاری از مسافران تور تهران به راستی که تماشایی است
طراحی داخلی موزه عباسی
طراحی و معماری داخلی موزه رضاعباسی تهران با وجود اینکه در سالیان بسیار دور و دراز اجرا شده است، بسیار جذاب و حرفهای است. در وهله اول ورود به داخل ساختمان نظر و توجه هر بینندهای را به خود جلب می کند. موزه رضا عباسی دارای سه طبقه است. در هر یک از طبقههای مختلف آن میتوانید از دورههای مختلف تاریخچه ایران آثاری بسیار جذاب و دیدنی مشاهده کنید.
بخشهای مختلف موزه رضاعباسی تهران به ترتیب تالار خوشنویسی، تالار نگارگری، تالارهای آثار اسلامی، تالار آثار پیش از اسلام که هریک دارای دکوراسیون و طراحی داخلی منحصر به فرد خود هستند. به همین خاطر معمولا بازدید کنندگان، بازدید خود را از طبقه سوم آغاز میکنند و به سمت طبقات پایینتر میروند.
انتشارات موزه رضا عباسی
انتشارات موزه تا به امروز کتاب های مرجع گوناگونی را درباره هنر و تاریخ ایران به چاپ رسانده است. کهنترین نمونه برگی از شاهنامه دموت مربوط به اواسط قرن ۸ هجری است. این تالار مراحل تحول و رشد این هنر را تا قرن ۱۴ هجری دربرمی گیرد. ساعات کاری موزه رضا عباسی همه روزه به جز روزهای دوشنبه از ساعت ۹ صبح الی ۴ بعد از ظهر می باشد.
تریپ یار-علاءالدین تراول-سفر در ایران-الی گشت