مسجد مشیر، شاهکار معماری عصر قاجار در شیراز است. امروزه جزو مهمترین جاذبه های گردشگری شیراز محسوب میشود. مسجد مشیر که به آن مسجد مشیرالملک نیز می گویند. کهنترین ساعت شیراز در مسجد مشیر نصب شدهاست. این مسجد توسط «میرزا ابوالحسن خان مشیر الملک» ساخته شد.
مسجد مشیر شیراز از بناهای تاریخی مهم استان محسوب می شود. این مسجد زیباترین مسجد دوره قاجار در شیراز است. والی فارس، میرزا ابوالحسن خان مشیر الملک، این مسجد زیبا را در محله قدیمی سنگ سیاه ساخته است. در واقع این مسجد یکی از جاذبه های گردشگری شیراز است که هر ساله تعداد زیادی توریست داخلی و خارجی از آن بازدید می کنند.
مسجد مشیر شیراز
مسجد مشیر، شاهکار معماری عصر قاجار در شیراز است که در خیابان قاآنی شمالی و نزدیک بازار ارمنیها قرار دارد. این مسجد میراث دورهی قاجاریه است که به دست میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک، وزیر آن زمان، در بین سالهای ۱۲۲۷ تا ۱۲۳۶ هجری شمسی (۱۲۶۵ تا ۱۲۷۴ ه. ق) ساخته شده است. مسجد مشیر شیراز نمونهای حیرتانگیز از هنرنمایی معماران ایرانی به شمار میرود که طراحی چشمنواز آن گردشگران بسیاری به سوی خود میکشاند.
هر قسمت از این مسجد پر از رمز و راز است که ساعتها نگاه شما را مسحور خود مینماید؛ شبستان کوچکی در شمال مسجد وجود دارد که کاشیهای رنگارنگ و مقرنسهایش جلوهگری میکند. بر فراز این شبستان، دو گلدسته با تزئینات کاشی قرار گرفته و همچنین زیبایی طاقنمای مرتفع شبستان کوچک مسجد مشیر، وامدار آیات قرآنی است که با خط زیبای ثلث بر پیشانیاش نگاشته شدهاند. در ضلع شرقی مسجد نیز شبستانی قرار دارد که با کاشی مقرنسکاری شده و آیات قرآنی با خط ثلث بر کتیبهی آن نگاشته شده است.
معرفی مسجد قدیمی سنگ سیاه
مسجد مشیر شیراز، شاهکار معماری عصر قاجار در شهر شیراز است. این مسجد در خیابان قاآنی شمالی و در نزدیکی بازار ارمنیها و محلۀ ارمنیها قرار دارد. در واقع میرزا ابوالحسنخان مشیرالملک که در آن زمان وزیر بود تصمیم گرفت این بنای بسیار زیبا را بین سالهای ۱۲۲۷ تا ۱۲۳۶ هجری شمسی در اینجا بسازد تا امروز یکی از جاهای دیدنی شیراز شود.
زیباترین مسجد دوره قاجاریه در شیراز
مسجد مشیر مربوط به دورهٔ قاجار در شیراز به سفارش ابوالحسن خان مشیرالملک وزیر فارس در سالهای ۱۲۶۵ تا ۱۲۷۴ ه.ق ساخته شدهاست. مسجد در خیابان قاآنی شمالی، در محلهٔ بازار ارامنه قرار دارد. این بنا در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۱۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
علی بابا، علائدین، ویکی پدیا،