در کنار زیارت امام رضا شما میتوانید به خانه تاریخی داروغه دست پیدا کنید که در اواخر دوره قاجار ساخته شد. عکاسی در آن کاملا آزاد است.
خانه داروغه مربوط به دوره قاجار است. این خانه توسط معماران روسی ساخته شده است. که معماری جالبی به آن بخشیده است.
خانه تاریخی داروغه یکی از جاذبه های گردشگری بسیار زیبا محسوب می شود. این خانه در مشهد مقدس بنا شده است و ویژگی های معماری بسیار جالبی دارد. و این که این خانه در اواخر دوره قاجار ساخته شده است. در واقع یادگاری از دوران قاجار به حساب می آید. شما فقط کافی است سری به عکس های این خانه تاریخی بزنید و لذت ببرید.
خانه داروغه مشهد
بررسی ها نشان می دهد که خانه داروغه مشهد به دستور داروغه شهر و در اواخر دوره قاجار ساخته شده است. یوسف خان هراتی آخرین داروغه مشهد بود و به منظور اقامت و پذیرایی های رسمی از مهمانان، دستور ساخت این خانه را داده بود. خانه داروغه تا اوایل دهه ۶۰ به عنوان یک خانه مسکونی استفاده می شد ولی بعدها کاربری این خانه به حسینیه تغییر یافت و در نهایت در سال ۱۳۹۴ و بعد از پروژه مرمت یک بار دیگر نامش به زبان ها افتاد.
معماری یادگار دوران قجر
این خانه با سبک معماری مرسوم خانه های تاریخی ایران ساخته شده ولی المان های معماری روسی و شرقی آن را به بنای منحصر به فردی تبدیل کرده است. ساختمان خانه داروغه در سه ضلع شمالی، جنوبی و شرقی حیاط و در ۲ طبقه ساخته شده است. ساختمان حدود یک متر پایین تر از سطح زمین ساخته شده و حیاط خانه یک حوض در وسط و ۲ باغچه کوچک در دو طرف حوض دارد.
تاریخچه خانه داروغه
در بدو ورود به خانه تاریخی توجه تان به نمای خانه و طراحی متفاوت آن جلب می شود. نمای رو به حیاط ساختمان با آجرکاری ها، تندیس های گچی قالبی مثل سر شیر، سر انسان و فرشته بالدار تزیین شده و طرح ایوان و پله های ۲ طرفه آن از معماری شرقی الگوبرداری شده است. در بالای ایوان سمت غربی، کاشی های هشت ضلعی و بیضی با نقوش گل و گیاه و عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» تزیین شده ولی زیبایی ایوان شمالی به خاطر عظمتش بیش تر به چشم می آید.
اصول درون گرایی در خانه داروغه :
یکی از اعتقاد های مردم ایران اهمیت به زندگی شخصی و حرمت آن ونیز عزت نفس ایرانیان بوده که این امر به گونه ای معماری را درون گرا ساخته است.درون گرایی یکی از اصول معماری ایرانی به شمار میرود که با توجه به شرایط به صورت های متنوعی قابل مشاهده است.
پنج مولفه درون گرایی در خانه داروغه: ۱_ایجاد سلسله مراتب ۲_ایجاد مرکزیت ۳_ایجاد خلوت ۴_نهی از اشراف ۵_ایجاد محرمیت
این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۱ توسط شهرداری منطقه و شرکت عمران و مسکنسازان ثامن با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال خریداری شده و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت؛ و در سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری رسید.
سبک معماری و تزیینات خانه تاریخی
خانه داروغه را می توان بازمانده ای از آخرین مرحله معماری سنتی ایران دانست؛ اما در عین حال تاثیر هنر روس نیز در آن مشهود است. سبک ساختاری بنا، استفاده از آجرهای قالبی در شکل های مختلف، استفاده از کاشی های هفت رنگ، تزیینات چوبی زیر سقف ها، تندیس های گچی قالبی و تراشیده شده در نمای رو به حیاط، همه و همه نشانه های معماری روسی هستند. طرح تراس پله های دوطرفه، تزیینات و ارسی ها هم الگوبرداری از معماری شرقی را به رخ می کشند. نمای رو به حیاط ساختمان مزین به آجرهای قالبی است و در بعضی قسمت های آن تندیس های گچ بری شده یا قالبی هم به چشم می خورند؛ تندیس هایی همچون سر شیر، سر انسان، فرشته بالدار و …
سفر مارکت، ویکی پدیا، کارناوال