
از جاهای دیدنی گمیشان میتوان به تالاب گمیشان،خانه های قدیمی و موزه گمیشان اشاره نمود.
گمیشان یکی از شهرهای استان گلستان و در حاشیه دریای خزر می باشد.این شهر تا قبل سال ۸۸ از توابع بندر ترکمن بود و بعد از آن مستقل شد.اغلب مردم گمیشان ترکمن می باشند بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا با جاهای دیدنی گمیشان در گلستان آشنا شوید.
جاهای دیدنی گمیشان
تالاب گمیشان
تالاب گمیشان یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی شهر گمیشان است. بازدید
از این تالاب نیاز به مجوز سازمان محیط زیست استان گلستان دارد. پرندگان کمیابی
مانند فلامینگو، سنقر خاکستری، عقاب دریایی، غازهای وحشی و خوتکا در تالاب گمیشان زندگی میکنند. بیشتر این پرندگان با شروع فصل سرما از روسیه به این تالاب کوچ میکنند. تالاب گمیشان
یکی از بهترین مکانهای پرنده نگاری ایران است.
گلفشان نفتیجه
گل فشان نفتیجه در نزدیکی شهر گمیشان استان گلستان قرارگرفته است و از جاهای دیدنی گمیشان می باشد.
در مقایسه با گلفشانهای جنوب ایران، این گلفشان روانروی بیشتری داشته و غلظت مواد خروجی آن کمتر است. این گلفشان از جنس ماسه و بخش خارجی آن از جنس گل است. دهانههای
فرعی گاز که به شکل کراترهای آتشفشانی کوچک هستند از جنبههای زیبای
این گل فشان به شمار میروند.
خانه تاریخی سلیم از جاهای دیدنی گمیشان
عبدالسلیم ضیائی مالک ساختمان قدیمی سلیم می گوید: این بنا بیش از صد سال قدمت دارد و سازنده آن برد هادی سعیدی نژاد است که به همراه قجر لازمی از معروف ترین معماران عصر خود بودند و شاگردان بسیاری را تربیت کرده بودند. صاحب قبلی این بنا مرحوم برد هادی سعیدی نژاد همان سازنده بنا بود که بیش از صد سال عمر کرد. ضیائی می گوید: گردشگران از اقامت در این بنا بسیار راضی هستند و در طول اقامت با غذاهای محلی و چکدرمه ترکمنی پذیرایی می شوند.
بازار ماهیفروشان
پس از گشت و گذار در تالاب و گلفشان حتما به شهرستان گمیشان برگردید و سراغ بازار ماهیفروشان را بگیرید. حیف است که اینهمه راه را تا اینجا بیایید و از ماهیهای آزاد و غیرپرورشی دریای خزر برای خود و عزیزانتان سوغات نبرید. اینجا همه ماهیها مستقیما از دریا صید شدهاند. هیچ حوضچه پرورش ماهی در گمیشان نیست. آنها ماهی را از خود دریا صید میکنند.
اگر در بازار ماهیفروشان قدم بزنید از شکل و بوی ماهیها خودتان متوجه تفاوت آنها با ماهیهای پرورشی میشوید. اگر از گمیشانیها که همگیشان از اقوام ترکمن هستند سوال کنید که از کجا مطمئن شویم اینها ماهی دریا هستند آنها با رنجش خاصی در صدایشان میگویند که اینجا کسی ماهی پرورشی نمیخورد و اگر ماهیهای پرورشی بیاوریم هیچ فروشی نخواهیم داشت. صیادان هر روز صبح زود به دریا میروند و نزدیک غروب برمیگردند و محصول ماهی خود را در بازار ماهیفروشان تخلیه میکنند.
خانه های قدیمی گمیشان
شهرستان گمیشان بعد از گرگان بیشترین خانه های قدیمی را در سطح استان به خود اختصاص داده است که از جاهای دیدنی گمیشان می باشند .وجود بیش از ۶۰ خانه قدیمی که قدمت برخی از آنان به دوره قاجار بر میگردد خالی از لطف نخواهد بود.
موزه مردم شناسی گمیشان
موزه مردم شناسی گمیشان در ساختمانی تاریخی معروف به خانه گوکلانی که قدمت آن به دوره پهلوی اول میرسد ، در میانه بافت سنتی و زیبای شهر گمیشان نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می نماید. از آنجا که اغلب مردم ساکن در شهرستان گمیشان را ترکمنها تشکیل میدهند که دارای بضاعتی قوی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی نیز میباشند و همچون دیگر اقوام آداب و رسوم و آیین های خاص خود هستند. موزه گمیشان به معرفی ویژگیهای این قوم در بخشهای : معرفی یک خانواده ترکمن، بخش بافندگی همچون قالی بافی، نمد مالی و گلیم بافی، بخش سوزندوزی، ساخت زیورآلات سنتی و حصیر بافی و بخش معرفی مشاغل بومی و آیین های سنتی می پردازد. بخش دیگر موزه، کارگاه های آموزشی است که با هدف حفظ و احیای صنایع دستی مردم ترکمن فعال است.
اتاقک -نابرو-سیران-جاذبه ها