
در ایران هر استانی علاوه بر جاذبه های تاریخی و طبیعی خود دارای خوراک مخصوصی می باشد در این مطلب به معرفی بهترین غذاهای سمنان پرداخته ایم.
استان سمنان از استانهای شمال مرکزی کشور می باشد که علاوه بر جاذبه های گردشگری خود مانند سایر استانهای ایران دارای غذاها و خوراک مخصوصی می باشد در این مطلب همراه با نیک صالحی شوید تا با بهترین غذاهای سمنان آشنا شوید.
غذاهای سمنان
سبزی پلو دامغان
سبزیپلوی دامغان یکی از غذاهای بومی و سنتی استان سمنان است که آشپزها و بانوان هنرمند این خطه با استفاده از موادی همچون برنج، سبزیپلویی، بادمجان، روغن حیوانی، کره، دارچین، سماق (در صورت تمایل میتوان از گرد غوره استفاده کرد)، نمک، فلفل، زعفران و کدوحلوایی آن را طبخ میکنند.
خورشت هویج و پسته
استفاده از انواع مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو و پسته در تهیهی غذاهای اصیل ایرانی، امری بدیهی و مرسوم است که علاوه بر ایجاد طعم و عطری بینظیر، ارزش غذایی آن را دو چندان خواهد کرد. در استان سمنان، نوعی غذای محلی به نام خورشت هویج و پسته تهیه و طبخ میشود که محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد. بانوان و آشپزهای این ناحیه از کشور، با ترکیب موادی مانند هویج، گوشت سینهی مرغ، پیاز، زعفران، نمک، فلفل، شکر، آبغوره، برنج، روغن حیوانی و خلال پسته به تهیه و طبخ این غذای بومی و اصیل ایرانی میپردازند.
ته چین مرغ
تهچین یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که در همه شهرهای ایران پخته میشود. بعضی شهرها دستورپخت متفاوتی برای این غذا دارند و در بعضی دیگر مواد اولیهای که برای تهیه تهچین استفاده میکنند، مختلف است. شهمیرزاد سمنان هم یک تهچین بسیار خوشمزه و پرطرفدار دارد که اگر یکبار طعم آن را بچشید، طرفدار سفتوسخت این غذا میشوید. برای پخت تهچین معروف شهمیرزاد از برنج، سبزی خردشده، بادمجان، گوشت، چغندر، اسفناج، سیبزمینی، پیازداغ، گرد غوره و ماست استفاده میشود.
اگر به خوردن تهچین علاقه زیادی دارید و تمایل دارید با تهچین مرغ هم آشنا شوید، مقالهی طرز تهیه تهچین مرغ را بخوانید.
چرتمه
چرتمه نیز یک غذای لذیذ در لیست غذاهای سنتی استان سمنان است که از قسمت های درونی بدن گوسفند از قبیل جگر (سیاه)، سیر، دنبه، ماست، نمک و ادویه های خاص درست می شود. چرتمه را میتوان به عنوان خورشت در کنار برنج نیز سرو کرد.
یخنی
یکی از غذاهای محلی بسطام است که آن را در دسته آبگوشتها نیز میتوان طبقهبندی کرد این غذا با طبخ پیازداغ، در دیگ مسی یا همان قلیف و افزودن آب، ادویه، نخود، لوبیا، سبزی آش و گوشت چرب گوسفند آغاز میشود و در ادامه، زردآلوی نارس که در شاهرود به آن زنگلاچو یا چاقاله نیز میگویند، به مخلوط یخنی افزوده میشود.
جاذبه ها -سیران-تبرک-دینگولند