جنوب ایران دارای جاذبه های توریستی فراوانی می باشد که همه ساله مسافران زیادی را به خود جذب می کند در این مطلب به معرفی غذاهای بوشهری پرداخته ایم.
بوشهر از شهرهای جنوبی کشور با مردمان خون گرمی می باشد که دارای ذائقه های غذایی منحصربه فرد می باشند اگر قصد سفر به این شهر جنوبی را دارید حتما از غذاهای سنتی و معروف آن نیز میل نمایید در این مطلب به معرفی بهترین غذاهای بوشهری پرداخته ایم.
غذاهای بوشهری
دمپخت ماهی بوشهری
اولین غذایی که در این بخش به عنوان یکی از ۶ غذای خوشمزه ی بوشهر مایلیم تا آنرا به شما معرفی نماییم دمپخت ماهی بوشهری می باشد. لخ لاخ به معنی بوی خوش می باشد و از این باب بر روی این غذا گذاشته شده است که پس از طبخ بوی بسیاری مطبوعی داشته و شما را سر ذوق خواهد آورد. لخ لاخ را بیشتر با ماهیانی مانند هامور، سنگسر و سبینی سرو می کنند که بنا به سلیقه میتوان به آن ادویه و گشنیز و شنبلیله نیز اضافه کرد.
گمنه یا للک
گمنه یا للک (بلغور ریز دانه گندم) یکی از غذاهای سنتی مورد علاقه مردم بوشهر است که از گندم تهیه میشود؛ گندم به جای آنکه آنقدر آسیاب شود که تبدیل به آرد شود، با یک درجه کمتر آسیاب شده و للک تولید میشود.
مواد اولیهی آن شامل للک یا گمنه، پیاز و روغن است. در یک روش دیگر که طعم بهتری هم دارد، از گوجه، رب گوجه، لوبیا چشمبلبلی و شوید خردشده هم استفاده میکنند. للک به جای برنج و نان همراه با غذا مصرف میشود؛ مردم بوشهر، للک را معمولا با غذاهایی همچون ماهی و میگو و یا قلیه ماهی و میگو و یا بادمجان مصرف میکنند.
دال عدس بوشهری
دال عدس هم از اسمش مشخص است. به یاد عدس پلو میافتیم! توجه کنید که عدس سرشار از بتاکاروتن (پیشساز ویتامین آ) است، از این رو مصرف این منبع غنی غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قوهی بینایی فواید بسیاری دارد. علاوه بر این مصرف دال عدس برای تقویت سلولهای مغزی و حافظه و برای افراد کمخون (به دلیل وجود آهن) مفید است. این نوع عدس در فرهنگ غذایی مردم جنوب ایران جایگاه ویژهای دارد. اگر روزی به بوشهر سفر کردید و مهمان مردم محلی شدید، احتمالا یکی از غذاهایی که برای پذیرایی از شما سر سفره حاضر خواهد بود، دال عدس است.
وُدام
ودام از غذاهاییست که در شهر باستانی سیراف بوشهر بیشتر از هرجایی به آن برمیخورید. طریقه پخت آن به این شکل است که ابتدا ماهی را میجوشانند و بدون تیغ میکنند و سپس مایهای از ترکیب پیاز داغ، سیر، گشنیز، لیمو، فلفل خشک و رب گوجهفرنگی تهیه میکنند. در نهایت ماهیها را با این مایه ترکیب و با برنج یا نان سرو میکنند.
یتیمک بوشهری
یتیمک یکی از غذاهای سنتی بوشهری و بدون گوشت است که به دلیل وجود موادی همچون لوبیا، ارزش غذایی و رژیمی بالایی دارد. یکی دیگر از موادی که در بوشهر و جنوب کشور جزئی از فرهنگ غذایی به شمار میرود، تمر هندی است که یکی از مواد اصلی یتیمک را تشکیل و به همراه بادمجان طعمی بسیار لذیذ به آن میدهد. ویژگی اصلی این غذا تند بودن آن است که اغلب غذاهای جنوبی چنین مشخصهای دارند. اگر بتوانید از قبل لوبیا را پخت کنید و در یخچال بگذارید، میتوانید به عنوان غذایی نسبتا سریع روی یتیمک حساب باز کنید. این غذا با یتیمچه که در برخی از نقاط ایران به روشهای مختلفی طبخ میشود، تفاوت دارد. مواد تشکیلدهندهی اصلی یتیمک شامل بادمجان، لوبیا چشمبلبلی، پیاز و تمر هندی میشود.
جاذبه ها-عالیگراد-لیدوماتریپ-باشگاه حبرنگاران جوان-فلایتیو