
باغ و عمارت عین الدوله مربوط به دوران قاجار می باشد که عمارتی دیدنی است در این مطلب به معرفی این بنا پرداخته ایم.
از باغ های بسیار زیبا در تهران عین الدوله می باشد که بنای آن مربوط به دوران قاجار می باشد اگر قصد تهران گردی دارید می توانید از باغ و عمارت عین الدوله دیدن نمایید.همراه با نیک صالحی شوید تا درباره این باغ زیبا بیشتر بخوانید.
باغ و عمارت عین الدوله
تاریخچه
عین الدوله، صدراعظم مظفرالدین شاه بود که در دوره مبارزات آزادی خواهان، آنان را سخت آزرد و سرکوب کرد. وی فردی مستبد بود و از مخالفین سرسخت مشروطیت بشمار می رفت. او عمارت عین الدوله و عمارتی در مبارک آباد بنا نهاد. در آن عصر، در این منطقه وسیع که بیرون از حصار ناصری تهران بود، جز آبادی هایی بسیار خرد، جایی مسکون و آباد وجود نداشت. عین الدوله این باغ و عمارت را بنا کرد و جلوه ای متفاوت به منطقه بخشید.
عمارت عین الدوله شامل یک عمارت تشریفاتی، استخری بزرگ و باغهای زیبا و خوشمنظرهای در اطراف بوده است. در میانهی باغ، استخر بزرگی قرار داشت که سکوهایی به شکل جزیره جا به جا در استخر خودنمایی میکردند و این جزیرهها، توسط پلهای فلزی کوچکی به هم متصل میشدند. مساحت کل عمارت ۱۱ هزار و ۹۰۰ متر و مساحت زیربنای آن، ۸۰۰ متر مربع به شکل مستطیل است میباشد. این بنا دارای چهار در است: دو در اصلی شمالی و جنوبی. دو در فرعی شرقی و غربی. در معماری این بنا از نقاشی دیواری، گچبری، آیینهکاری و قاببندی جهت تزیین عمارت استفاده شده است. بصیرالدوله هنگام اقامت دراین عمارت، چندین بار عمارت را تعمیر و بازسازی نمود.
عمارت عین الدوله
در تعمیرات نخست با ساختن یک هال در شمال شاهنشین، باعث گسترش فضای ورودی عمارت و این تغییر، باعث ایجاد یک بالکن در طبقه دوم شد. دفعه بعد راه پله ساختمان را از شمال شرقی به میان ضلع غربی منتقل کرد و با توسعه هال ضلع شمالی، در طبقه همکف، چند اتاق به شکل دو گوشواره قرینه در دو طرف عمارت ساخت . علاوه بر این، بصیرالدوله در قسمت میانی طبقه همکف اقدام به ساخت سرویس بهداشتی و حمام نمود. با از میان رفتن مالک اولیه، رفته رفته باغ به حال خود رها شد و وقتی در اختیار شهرداری قرار گرفت که از سالها پیش ویران و متروک شده بود.
تاریخچه بنا
این باغ-عمارت، محل اقامت ییلاقی «عینالدوله» وزیر سه دوره در دوران قاجار بودهاست و تقریباً همزمان با تغییر حکومت از قاجار به پهلوی به محل سکونت دائم خانواده هروی «بصیرالدوله» تبدیل شد. این مکان، در زمان احداث (بین سالهای ۱۳۳۰–۱۳۱۰ هـ. ق) شامل یک عمارت تشریفاتی، استخری بزرگ و باغات بسیاری در اطراف بود و در سال ۱۳۷۶ هـ. ش در حالی که از سالها پیش ویران و متروک شده بود، شناسایی شد و در تاریخ چهارم تیرماه ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا پس از بازسازی توسط شهرداری تهران، در بهار سال ۱۳۸۶ به مناسبت صدمین سالگرد تأسیس بلدیه تهران توسط شهردار تهران افتتاح شد. در حال حاضر نگارخانه برگ، یکی از معتبرترین نگارخانههای ایران در عمارت عین الدوله فعالیت میکند
دسترسی به عین الدوله
ساعات بازدید از عمارت عین الدوله همهروزه بهجز روزهای تعطیل رسمی و جمعهها است و بازدیدکنندگان میتوانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ عصر از این عمارت جذاب دیدن کنند. عمارت عین الدوله واقعشده در قلب پایتخت، در خیابان پاسداران قرارگرفته است. برای دسترسی به عمارت عین الدوله میتوانید با استفاده از مترو خود را به ایستگاه حسینآباد برسانید. این ایستگاه در خط ۳ مترو قرار دارد. شما پس از پیاده شدن میتوانید با استفاده از تاکسیهای خطی میدان هروی در خیابان وفا منش، سر خیابان جمالی پیاده شده و به عمارت عین الدوله برسید. همچنین میتوانید مسیر مترو تا عمارت را به مدت ۱۵ دقیقه پیادهروی کنید. اتوبوسهایی هم که در محور میدان هروی و پاسداران تردد میکنند هم میتوانند شما را به عمارت عین الدوله برسانند.
همگردی-سفرزون-قلمو-تهران مبله